Hvordan installere macOS X på nytt?

11.02.2024, 15:58 47

For å installere macOS på nytt kan du bruke macOS-gjenoppretting, det innebygde gjenopprettingssystemet på Macen. Dette gjør det mulig å reinstallere macOS mens du beholder filene og brukerinnstillingene dine.

Start ved å slå av maskinen og vent til den er helt av. Hvis du har en bærbar Mac med Touch ID, trykk og hold inne Touch ID-knappen. For andre Mac-modeller, trykk og hold inne av/på-knappen i opptil 10 sekunder til maskinen slår seg av.

Når maskinen er av, slår du den på igjen. Umiddelbart etter at du har trykket på av/på-knappen, holder du nede følgende tastekombinasjon basert på hva du ønsker å gjøre:

  • Hvis du ønsker å installere den nyeste versjonen av macOS som er kompatibel med maskinen din, holder du nede Tilvalg-Kommando-R.
  • Hvis du ønsker å reinstallere maskinens opprinnelige versjon av macOS (inkludert tilgjengelige oppdateringer), holder du nede Tilvalg-Skift-Kommando-R.
  • Hvis du ønsker å installere gjeldende versjon av macOS på nytt, holder du nede Kommando-R.

Når du ser et vindu med alternativet for å installere macOS på nytt, betyr det at Macen har startet opp fra gjenoppretting. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre installasjonsprosessen.

Hvis du selger, bytter eller gir bort Macen, avslutter du oppsettassistenten uten å fullføre oppsettet. Deretter klikker du på "Slå av". Når den nye eieren starter opp Macen, kan vedkommende bruke sin egen informasjon til å fullføre konfigureringen.

Merk at hvis du har en Mac med Apple-chip eller Intel-basert Mac med Apple T2-sikkerhetsbrikken, kan du bruke Slettingsassistent for å tilbakestille Macen til fabrikkinnstillinger før du selger eller bytter den inn. Dette kan du lese mer om i veiledningen "Slett Macen".

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Hvordan fotografere dyr?

lagt til på 10.01.2024, 14:42

Hvor ofte bør man hurtiglade?

lagt til på 10.01.2024, 09:30

Når kommer PS5 pro ut?

lagt til på 10.01.2024, 09:38

Hvordan endre Google Maps?

lagt til på 14.05.2024, 06:48

Hvor lang levetid har en MacBook Air?

lagt til på 17.01.2024, 11:49