Apple advarer pacemakerbrukere mot iPhone 12

65

Oppdag Apples advarsler angående iPhone 12 og pacemakere. Lær hvordan magnetene i iPhone 12 kan påvirke pacemakere og hvilke forholdsregler som må tas. Få oppdaterte råd og anbefalinger for sikker bruk av iPhone 12.

En av de nye funksjonene med Apples nye iPhone 12-modeller er en ring av magneter som ligger skjult på innsiden av mobilen. Denne ringen gjør at «MagSafe»-tilbehør fester seg til baksiden av mobilen, og justerer seg til å ligge riktig vei, slik at du for eksempel kan få rask trådløs lading.

Men denne nye ringen av magneter kan visst også by på problemer for de med en pacemaker.

Apple advarer: hold iPhone 12 unna medisinsk utstyr - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Problemer for pacemakerbrukere

En pacemaker er et lite hjelpemiddel man kan få operert inn i kroppen for å opprettholde normal hjerterytme. Tre amerikanske leger publiserte forrige uke en rapport som viste at magnetene i iPhone 12 var sterke nok til å kunne sette en pacemaker på pause bare ved å være i nærheten.

På grunn av denne rapporten har Apple nå lagt til et avsnitt i dokumentasjonen knyttet til iPhone 12, hvor de advarer alle med pacemakere mot å ha mobilen tett inntil brystet på noe som helst tidspunkt. Selv om Apple fortsatt hevder at magnetene i iPhone 12 ikke utgjør noen større risiko enn tidligere iPhone-modeller, vil de sikre seg at pacemakerbrukere er informert om potensielle interaksjoner.

Apple advarer mot «iPhone-kjerringråd» | ABC Nyheter
Bildekilde: www.abcnyheter.no

Apple's advarsler og anbefalinger

I dokumentet fra Apple står det:

«Medisinsk utstyr som implanterte pacemakere og defibrillatorer kan inneholde sensorer som reagerer på magneter og radioer når de er i nær kontakt. For å unngå potensielle interaksjoner med disse enhetene, må du holde iPhonen og MagSafe-tilbehør på en sikker avstand fra enheten (mer enn 15 cm fra hverandre eller mer enn 30 cm fra hverandre når iPhonen lades trådløst).»

Apple anbefaler dermed at pacemakerbrukere holder iPhone 12 og MagSafe-tilbehør minst 15 centimeter fra pacemakeren når de ikke lader, og minst 30 centimeter fra pacemakeren når de lader trådløst.

Se også

Oppdaterte råd og inkluderte produkter

I januar i år oppdaterte Apple sitt støttedokument for å inkludere nyere iPhone-modeller som iPhone 13 og iPhone 14. I tillegg til iPhone-modellene inkluderer Apple også produkter som AirPods, Apple Watch, HomePod, iPad og Mac på listen over enheter som kan potensielt forstyrre medisinsk utstyr som pacemakere og hjertestartere.

For å få spesifikke retningslinjer anbefaler Apple at pacemakerbrukere rådfører seg med legen og produsenten av det medisinske utstyret.

Det er viktig for pacemakerbrukere å være oppmerksom på disse advarslene og følge de nødvendige forholdsreglene for å sikre sin egen sikkerhet og helse.

Fotokonkurranse for iPhone 13 Pro-brukere - Kameranytt
Bildekilde: www.kameranytt.no