Apple jobber på spreng for å slippe en AI-oppgradering til Siri

87

Apple jobber intensivt med å utvikle og lansere en oppgradert versjon av sin taleassistent Siri ved hjelp av kunstig intelligens (AI). Les mer om Apples innsats i AI-racet og deres mål om å forbedre Siri med AI-teknologi.

I følge Bloomberg jobber Apple intenst med å utvikle og lansere en oppgradert versjon av sin taleassistent Siri ved hjelp av kunstig intelligens (AI). Denne satsningen er rapportert å koste selskapet rundt 11 milliarder kroner årlig. Den plutselige økningen i popularitet og bruk av AI det siste året, spesielt etter at OpenAIs ChatGPT ble kjent, har fått store teknologigiganter som Google og Microsoft til å posisjonere seg innenfor dette feltet og utvikle søkeassistenter og AI-assistenter.

Apple jobber på spreng for å slippe en AI-oppgradering til Siri - Tek.no
Bildekilde: www.tek.no

Apples innsats i AI-racet

Ifølge kilder hos Bloomberg har Apple blitt overrasket av den raske utviklingen innenfor AI og jobber nå hardt for å ta igjen det tapte. Flere av Apples toppledere, inkludert John Giannandrea, Craig Federighi og Eddy Cue, er involvert i selskapets AI-satsning. Apple investerer rundt én milliard dollar årlig for å oppgradere Siri med moderne AI-funksjonalitet og integrere AI i deres neste operativsystem, iOS 18. Det er forventet at den forbedrede versjonen av Siri vil være tilgjengelig i løpet av 2024.

Apple jobber på spreng for å slippe en AI-oppgradering til Siri - Tek.no
Bildekilde: www.tek.no

Målet om å forbedre Siri med AI

Selv om Siri har blitt oppgradert flere ganger siden lanseringen for 12 år siden, er det fremdeles betydelig forskjell i svarene som Siri kan gi sammenlignet med konkurrenter som for eksempel Google Assistant. Apple jobber nå intenst for å forbedre dette gapet og gjøre Siri mer avansert ved hjelp av AI-teknologi. Målet er å utvide Siri's funksjonalitet og integrere den med iOS 18. Denne oppgraderingen vil sannsynligvis tillate brukere å stille mer avanserte spørsmål til Siri, forbedre auto-fullføring av meldinger og ord, samt introdusere automatiske spillelister i Apple Music, alt takket være AI.

Se også

Utviklerverktøy og prosessering av AI

Apple forventes også å gi utviklere tilgang til AI gjennom deres Xcode-utviklerverktøy. Dette vil tillate utviklere å dra nytte av AI-teknologi på lignende måte som Microsofts Github CoPilot, som foreslår kodestrukturer og dermed øker hastigheten på kodeutvikling. En av de viktige diskusjonene internt hos Apple er hvorvidt prosesseringen av AI skal skje på enheten eller i skyen. Mens dagens Siri utfører all stemmeanalyse og prosessering på enheten for å sikre personvern, kan en mer avansert funksjonalitet oppnås hvis prosesseringen skjer i skyen.

Сотрудники Apple ненавидят Siri и не верят в её будущее | dev.by
Bildekilde: devby.io

Styrking av Siri og AI-satsningen hos Apple

Apple satser sterkt på AI i deres kommende programvare- og maskinvarelanseringer. Forventningene er høye for iOS 18, som vil inneholde betydelige forbedringer i AI-funksjoner og utnyttelse av maskinlæringsteknologi. Dette vil sette AI i førersetet for økt produktivitet, på en lignende måte som Microsoft allerede har gjort. Samtidig forventes det at Apple vil styrke maskinvaren, inkludert forbedrede mikrofoner på iPhone 16, for å sikre bedre talegjenkjenning og interaksjon med Siri.

Apple jobber med en versjon av Siri som vil "feie bort" konkurransen IPhone  nyheter
Bildekilde: www.actualidadiphone.com

Valget mellom assistenter og brukernes behov

Markedet, inkludert EU, vil trolig kreve at brukerne får muligheten til å velge hvilken assistent de ønsker som standard på sine enheter. Dersom Siri ikke oppnår forventningene ved nesteårs lansering, kan brukerne komme til å foretrekke alternativer som OpenAI eller Google Assistant. Dette utgjør en utfordring for Apple, som har markedsført seg som en selskap som tar personvern på alvor. Derfor er det sannsynlig at Apple vil fokusere på å styrke Siri og AI-funksjonaliteten for å beholde og tiltrekke seg brukere.

Oppsummering

Apple jobber intenst med å slippe en AI-oppgradering til Siri for å ta igjen det tapte i det raskt voksende AI-landskapet. Med en årlig investering på 11 milliarder kroner og involvering av toppledere, har Apple satt Siri og AI-satsningen som høy prioritet. Målet er å forbedre Siri med moderne AI-teknologi og integrere AI i deres neste operativsystem. Dette vil tillate brukere å stille mer avanserte spørsmål, forbedre brukeropplevelsen og øke produktiviteten. Apple vil også gi utviklere tilgang til AI-verktøy og styrke maskinvaren for å møte brukernes økende behov og forventninger. Valget mellom assistenter og brukernes ønsker vil spille en viktig rolle i fremtidens AI-utvikling.

Apple jobber på spreng for å slippe en AI-oppgradering til Siri - Diskuter  artikler (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no