Facebook avlyser utviklerkonferansen F8

60

Facebook har annonsert at de avlyser sin årlige utviklerkonferanse, F8, som følge av spredningen av Covid-19. Beslutningen er tatt for å prioritere helsen til utvikler-partnere, ansatte og deltakere. Les mer om konsekvensene for teknologiverdenen og hvordan Facebook tilpasser seg med nye arrangementer og videokonferanser.

Facebook har annonsert at de avlyser sin årlige utviklerkonferanse, F8, som skulle finne sted i San Jose i begynnelsen av mai. Beslutningen om avlysningen kommer som et forsøk på å begrense spredningen av det nye coronaviruset (Covid-19) som herjer globalt.

Facebook avlyser utviklerkonferanse. Grunnen: Metaverset - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

En vanskelig avgjørelse

Avlysningen av F8-konferansen har ikke vært en enkel avgjørelse for Facebook. Konferansen anses som en svært viktig begivenhet for selskapet, og det har vært en tradisjonell arena for å avsløre nye produkter og tjenester. Likevel, i lys av den pågående pandemien, har Facebook valgt å prioritere helsen til deres utvikler-partnere, ansatte og alle involverte i arrangementet.

"Det var en vanskelig avgjørelse å ta. F8 er en utrolig viktig hendelse for Facebook, og det er den beste måten vi vet om for å feire dere alle rundt omkring i verden. Men vi er nødt til å prioritere helsen for våre utvikler-partnere, ansatte og alle som hjelper oss med å arrangere F8," uttalte Konstantinos Papamiltiadis, Facebooks sjef for utviklingsplattformer og programmer.

Facebook F8 avlyst på grunn av korona | Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Store konsekvenser for teknologiverdenen

Facebook er ikke alene i å måtte avlyse store arrangementer på grunn av coronaviruset. Den årlige mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona ble nylig kansellert etter at flere aktører trakk seg fra arrangementet av frykt for spredning av viruset. Det er også usikkerhet rundt den kommende spillkonferansen Game Developers Conference (GDC) i San Francisco som flere store aktører, inkludert Facebook, Sony og Microsoft, allerede har sagt at de ikke vil delta på.

Selv arrangementer som De olympiske leker i Tokyo står i fare for å bli kansellert. Det er tydelig at coronaviruset har hatt enorme konsekvenser for teknologiverdenen, og flere store selskaper tar forholdsregler for å beskytte deltakernes helse og sikkerhet.

Se også

Nyheter 10.01.2024, 09:38 109
Når kommer PS5 pro ut?
Nyheter 13.02.2024, 03:24 114
Når kom Snapchat?

Nye arrangementer og videokonferanser

Selv om F8-konferansen er avlyst, har Facebook annonsert at de vil organisere mindre, lokale arrangementer i kombinasjon med videokonferanser. Dette vil tillate utviklere og deltakere å fortsette å delta virtuelt og holde seg oppdatert på de nyeste utviklingene fra Facebook.

Facebook F8 - Wikipedia
Bildekilde: en.wikipedia.org

En global pandemi

Per i dag har coronaviruset spredt seg til over femti land, inkludert Norge og en rekke europeiske land. Verdens helseorganisasjon (WHO) har rapportert over 83 000 smittetilfeller og nesten 3 000 bekreftede dødsfall som følge av sykdommen. Med en stadig økende trussel fra pandemien er det forståelig at store arrangementer som F8-konferansen må avlyses for å begrense spredningen av viruset.

14.000 har signert opprop med krav om at SXSW avlyser grunnet virusfrykt |  Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Konsekvensene for teknologibransjen

Avlysningen av F8-konferansen er bare ett eksempel på hvordan coronaviruset påvirker teknologibransjen. Selskaper som Facebook, Twitter og flere norske selskaper har også trukket seg fra andre store arrangementer som South by Southwest (SXSW) festivalen i Austin, Texas. Den globale spredningen av Covid-19 har tvunget teknologiselskaper til å ta nødvendige forholdsregler og prioritere helsen til sine ansatte og deltakere.

Det gjenstår å se hvordan denne globale pandemien vil fortsette å påvirke teknologiverdenen og hvilke konsekvenser det vil ha for fremtidige arrangementer og utviklinger. Én ting er sikkert - helsen og sikkerheten til deltakerne vil alltid være den høyeste prioriteringen.

Se også