Facebook har kjøpt opp Beat Saber-studioet

70

Beat Saber-studioet har blitt kjøpt opp av Facebook, men spillet vil fortsatt være tilgjengelig på alle VR-plattformer. Les mer om hva dette betyr for fremtiden til Beat Saber og bekymringer rundt modding-miljøet.

Beat Saber – tittelen som på en god måte mikser lyssverd og rytmer – har vært et ekstra vellykket forsøk på å lage en god VR-opplevelse. Spillet er både enkelt å sette seg inn i og er tilgjengelig på alle de store VR-plattformene.

Nå varsler Facebook at de tar over spillets utvikler Beat Games.

Heldigvis for alle Beat Saber-fans ser det ikke ut til at Facebook har planer om å gjøre tittelen eksklusiv for de som bruker Oculus-maskinvare.

Facebook kjøper Beat Saber-skaperne
Bildekilde: www.gamereactor.no

Fortsetter støtte for alle plattformer

Ifølge Oculus-bloggen skal Beat Saber fortsette i samme spor som tidligere, med støtte for alle plattformer – og visstnok med mer støtte fra Facebook.

Dette vil visstnok bety mer musikk, og at utviklingen ellers går som planlagt. Av nyheter skal det komme en 360 graders nivåmodus i løpet av desember måned.

Facebook Acquires 'Beat Saber' Game Studio – The Hollywood Reporter
Bildekilde: www.hollywoodreporter.com

Bekymringer rundt modding-miljøet

Men at Facebook tar over styringen vil nok ikke glede alle. For hva som kommer til å skje rundt spillets aktive «moddemiljø» – altså spillere som har lagd modifiseringer – er et åpent spørsmål.

Spesielt med tanke på at flere modifiseringer går på det å få spillet til å virke med ikke-lisensiert musikk.

Se også

Facebooks rolle i VR-utviklingen

Tre og et halvt år etter at HTC Vive først kom på markedet, er det fremdeles langt mellom de store VR-opplevelsene. Den store revolusjonen har uteblitt. Men virtuell virkelighet blir likevel stadig bedre og finner stadig nye publikum.

Beat Saber – og da gjerne på det frittstående VR-hodesettet Oculus Quest – har vært blant de få virkelige høydepunktene. Med Facebook i ryggen kan det forhåpentligvis også bidra til å få opp dampen på utviklingen, men det vil bare tiden vise.

Facebook Acquires 'Beat Saber' Studio Beat Games | Road to VR
Bildekilde: www.roadtovr.com

Oppdateringer på andre plattformer

Det loves samtidig at det fortsatt vil komme nytt innhold til spillet og oppdateringer på andre plattformer enn Oculus. Studioet vil fortsatt holde til i Praha fremover.

Beat Saber is now an Oculus studio after Facebook acquisition (update) |  VentureBeat
Bildekilde: venturebeat.com

Half-Life-spillene gratis tilgjengelige

I forkant av lanseringen av Half-Life: Alyx har Valve gjort de to tidligere spillene i serien, Half-Life og Half-Life 2, tilgjengelige helt gratis i to måneder.

Kampanjen omfatter også alle utvidelser til de to spillene, og spillerne kan laste ned spillene via Steam, Valves egen spillplatform.

Valve tilbyr spillene som en håndsrekning til de spillerne som ønsker å prøve Half-Life: Alyx, men ikke kjenner historien fra de to tidligere spillene.

Det nye Half-Life-spillet, Half-Life: Alyx, er et VR-eksklusivt spill og krever VR-briller og en kraftig spill-PC.

De to tidligere Half-Life-spillene kan kjøres på dagens maskinvare og er tilgjengelige for Windows-maskiner. Mac-brukere kan ikke spille spillene etter macOS Catalina som ikke lenger støtter 32-bit-apper.

Half-Life: Alyx lanseres i mars.

Se også