Fingersensoren på iPhone vil forsvinne for godt

17

Apples nye iPhone 8-modeller ble utstyrt med fingeravtrykksensoren Touch ID, men ifølge analytikere kan det se ut til at Apple vil droppe fingersensoren til fordel for ansiktsskanningsteknologien Face ID som man finner på iPhone X. Dette vil gi Apple en konkurransefordel mot andre mobilprodusenter på markedet, ifølge KGI, et anerkjent analysebyrå.

Apples nye iPhone 8-modeller ble utstyrt med fingeravtrykksensoren Touch ID, men ifølge analytikere kan det se ut til at Apple vil droppe fingersensoren til fordel for ansiktsskanningsteknologien Face ID som man finner på iPhone X. Dette vil gi Apple en konkurransefordel mot andre mobilprodusenter på markedet, ifølge KGI, et anerkjent analysebyrå.

iPhone 9 og 9 Plus er på vei - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Erstatning av Touch ID med Face ID

Apple Insider og 9to5mac rapporterer at KGI har informert investorer om planene til Apple om å erstatte Touch ID med ansiktsskanningsteknologien Face ID på telefonene som lanseres fra og med neste år. KGI er kjent for å være en pålitelig kilde når det gjelder Apple-nyheter.

Face ID benytter 30 000 usynlige IR-prikker for å analysere ansiktet i stor detalj, og på grunn av avansert maskinlæring fungerer Face ID selv ved ulike endringer av ansiktet. Denne teknologien har møtt skepsis fra amerikanske myndigheter på grunn av sikkerhetsbekymringer og har også bydd på produksjonsproblemer.

iPhone-fans vil puste lettet ut: Valgte å droppe fingersensoren på baksiden  - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Apple leder an i ansiktsskanningsteknologi

KGI mener at valget om å erstatte fingersensoren med Face ID vil gi Apple en ledende posisjon innen ansiktsskanningsteknologi. De forventer at også Android-produsenter vil adoptere 3D-sensorer i fremtiden, og Apple vil kunne dra nytte av sin nåværende teknologiske ledelse.

Det samme analysebyrået har også nylig meldt at Apple planlegger å implementere Face ID-teknologien i nye iPad Pro-modeller neste år, noe som underbygger informasjonen om at Apple ønsker å satse bredere på ansiktsskanningsteknologi i kommende produkter.

Fremtidige iPhone-modeller og Apple Watch

Det er foreløpig få rykter om neste års iPhone-modeller. Ett av ryktene som har dukket opp er at Apple planlegger to store modeller, en med en skjermstørrelse på 5,85 tommer og en annen på 6,46 tommer.

Når det gjelder Apple Watch, er det spekulasjoner om ganske innovative funksjoner. Apple har patent på klokkereimer som kan stramme seg selv, og dette kan være en interessant utvikling for fremtidige Apple Watch-modeller.

Iphone-brukere svindles gjennom fingerskanneren | DN
Bildekilde: www.dn.no

Hvorfor fingersensoren forsvinner

Det har vært diskusjon rundt hvorfor Apple velger å fjerne fingersensoren på iPhone til fordel for ansiktsskanning. En teori går ut på at Apple ikke klarte å lage en fingersensor som kunne registrere fingeren gjennom skjermen i tide. Det har vært prototyper fra Qualcomm som har vist muligheten til fingersensor i skjermen, men dette vil trolig ikke bli vanlig før i 2018. Dermed var Apple nødt til å gjøre noe drastisk og valgte å fjerne fingersensoren helt.

iPhone-hjemknappen har gjennomgått endringer tidligere, først med fingersensor i iPhone 5S, deretter med en haptisk motor som etterligner et knappetrykk. Det ser nå ut til at knappen vil forsvinne helt.

Hjemknappen forsvinner i iPhone 8 - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Skjerm og design

Mens Samsung har satset på buede skjermer siden Galaxy S6 Edge i 2015, ser det ut til at Apple ikke vil ha en buet skjerm på iPhone 8. Ifølge The Korea Herald vil imidlertid glasskantene være avrundede for bedre ergonomi, uten noen spesifikk funksjonalitet.

Se også

Konklusjon

Det er forventet at Apple vil avsløre de nye iPhone-modellene i september, og da vil vi få svar på mange av de spekulasjonene som har oppstått. En ting er sikkert, fingersensoren vil forsvinne på iPhone, og Apple vil satse på ansiktsskanningsteknologi med Face ID som en konkurransedyktig funksjon.

Iphone: Virker ikke Touch ID som den skal?
Bildekilde: dinside.dagbladet.no

Folk spør også

Hvordan fungerer Face ID?

Face ID registrerer nr ynene dine er pne og oppmerksomheten din er rettet mot enheten. Dette gjr det vanskeligere for andre lse opp enheten din uten ditt samtykke (for eksempel mens du sover). Hvis du vil bruke Face ID, m du konfigurere en kode p enheten din.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvordan restarte en iPhone?

Trykk raskt p volum opp-knappen. Trykk raskt p volum ned-knappen. Trykk og hold inne sideknappen til Apple-logoen vises (ca. 10 sekunder).


Hvor lang er en iPhone 10?

Fullstendig svar på no.wikipedia.org


Hvor stor er en iPhone 11?

iPhone 11 mler 150,9 75,7 8,3 mm og er tilgjengelig i seks farver: lilla, gul, grnn, sort, hvit og Product Red, mens modellene Pro og Pro Max er tilgjengelig i gull, slv, mrkegr og mrkegrnn og mler henholdsvis 144 71,4 8,1 mm og 158 77,8 8,1 mm.

Fullstendig svar på no.wikipedia.org