Ford trekker tilbake tusener av elbiler - frontvinduet sitter ikke godt nok fast

Ford har kunngjort tilbaketrekking av tusenvis av Mustang Mach-E elbiler etter å ha oppdaget en alvorlig feil. Det har blitt avdekket at frontvinduet og glasstaket kan lekke eller i verste fall løsne helt under en kollisjon eller mens bilen er i bevegelse. Les mer om omfanget av feilen, tiltakene og Ford's respons på situasjonen.

Ford har kunngjort tilbaketrekking av tusenvis av Mustang Mach-E elbiler etter å ha oppdaget en alvorlig feil. Det har blitt avdekket at frontvinduet og glasstaket kan lekke eller i verste fall løsne helt under en kollisjon eller mens bilen er i bevegelse. Denne tilbakekallingen gjelder ikke bare i USA, men også i Norge og Europa. Det totale antallet biler som blir tilbakekalt er 18 000, hvorav 5 000 er i fare for lekkasje i vinduet, mens de resterende 13 000 potensielt kan oppleve at vinduene løsner fullstendig.

Ford tilbyr fastrente på 0,25 prosent
Bildekilde: www.motor.no

Feilens omfang og tiltak

Opplysningsrådet for veitrafikk melder at det er registrert 4 567 Mustang Mach-E biler i Norge, men det er foreløpig ukjent hvor mange av disse som blir berørt av tilbaketrekkingen. Ford Norge bekrefter at en tilsvarende feil gjelder også for Mustang Mach-E solgt i Norge og Europa.

Informasjonsdirektør Anne Sønsteby fra Ford Motor Norge forsikrer kundene om at bilene er trygge å bruke til tross for denne mangelen. Ford vil kontakte alle berørte kunder innen kort tid for å gi mer informasjon om en kommende servicekampanje og planer for utbedring av feilen. Det er viktig å merke seg at det ikke har blitt rapportert om hendelser der frontvinduet eller glasstaket har løsnet.

Fords elbil kommer ikke før i 2021
Bildekilde: www.motor.no

Ironien ved tilbakekallingen

Det er en viss ironi i tilbakekallingen av Mustang Mach-E elbiler fra Ford. For omtrent ett år siden uttalte utviklingssjefen Darren Palmer hos Ford at mange elbiler hadde dårlig kvalitet og at kjøpere måtte akseptere en rekke mindre feil. Dette kommenterte han før Ford Mustang Mach-E ble tilgjengelig for salg. Kommentaren kom kort tid etter at det ble kjent at et glasstak på en Tesla Model Y falt av under kjøring. Det var tydelig hvem kommentaren var rettet mot.

Se også

Tidligere problemer med Mustang Mach-E

Tidligere i sommer ble det også rapportert om problemer med Mustang Mach-E. Noen eiere opplevde at bilen havarerte i lange nedoverbakker, noe som trolig skyldtes overdreven regenerering i bilen. Dette problemet skal imidlertid ha blitt løst i en senere oppdatering.

Spionbilder Ford: Sint testbilsjåfør ville nekte Frank å ta bilder
Bildekilde: www.tv2.no

Begrensninger knyttet til eCall-systemet

Det har blitt avslørt at det er et problem med eCall-systemet i Mustang Mach-E som har ført til at Ford har operert med en kontrakt som kundene måtte signere før de kunne overta bilene sine. Dette er også årsaken til at utleveringen av bilene ble forsinket i Storbritannia. For norske kunder har det vært praksis å signere en erklæring om å ikke kjøre bilen utenfor Norges grenser før ny programvare er installert.

Ford Norge tar kundenes sikkerhet alvorlig og oppfordrer alle berørte kunder til å følge med på kommende informasjon angående utbedringen av feilen. Det er viktig å merke seg at Ford tar ansvar for å håndtere denne situasjonen og ønsker å sikre at Mustang Mach-E elbilene er trygge og pålitelige for brukerne.

Ford vil tape 30 milliarder på elbiler i år
Bildekilde: www.tv2.no

Folk spør også

Hvor langt går Ford Mustang Mach e?

Batterikapasitet og rekkevidde Det gir henholdsvis 400 km (WLTP) for den minste batteripakka i firehjulsdrift eller 440 km med bakhjulsdrift. Med den strste batteripakka fr du hele 610 km med bakhjulsdrift eller 540 km om du nsker trekk p alle hjula. GT har oppgitt rekkevidde p 500 km.

Fullstendig svar på elbil.no


Hvor mange hestekrefter har Mach e?

Pris: fra 523.700 kroner. Rekkevidde: 610 km. Batterikapasitet: 98.8 kWt. Effekt (kW/HK): 216/290.

Fullstendig svar på www.ford.kvernelandbil.no


Hvor mange liter er Frunken på Mach e?

En av de store fordelene med Mustang Mach-E er den gode plassen i bagasjerommet. Foran p bilen er det en frunk p 100 liter og bak er det vanlige bagasjerommet p 402 liter. Dette volumet ker til 1.420 liter nr du legger ned baksetene.

Fullstendig svar på www.solbergbil.no


Hvor mye koster en Mustang Mach e?

Prisene p den helelektriske SUV-en har ogs blitt enda mer attraktive, med en startpris fra bare 472 300 kroner. Med 5-rs fri service inkludert sikrer Mustang Mach-E kunder seg et forutsigbart eierforhold.

Fullstendig svar på www.rohneselmer.no