Opplev den beste bildekvaliteten i sin klasse med LGs nye 2023 OLED-TV-er. Disse TV-ene lover avansert bildebehandling ved hjelp av AI-teknologi og forbedret webOS-plattform for en optimal seeropplevelse. Les mer om LGs nye TV-er her.
Innholdsfortegnelse
LG sparer ikke på kruttet når de nye 2023 OLED-modellene lanseres i Norden. De lover den beste bildekvaliteten i sin klasse, avansert bildebehandling ved hjelp av AI-teknologi, og en forbedret webOS-plattform med enda smartere funksjoner og tjenester. Kort fortalt: en enda bedre seeropplevelse. Årets nye TV-er slippes offisielt i butikkene i midten av mars, og allerede fra 6. mars skal det være mulig å forhåndsbestille de nye modellene.
Årets nye OLED-serier fra LG
Det har allerede gått ti år siden LG lanserte verdens første OLED-TV. Siden den gang har teknologien hatt en eventyrlig fremgang og kapret stadig større markedsandeler i premium- og high-end klassen. Flere TV-produsenter har falt pladask for OLED-teknologien og bruker den i sine modeller. Men konkurransen har også tilspisset seg, ikke minst etter at Samsung lanserte sin QD-OLED teknikk i fjor. Her nytter det altså ikke å hvile på laurbærene!
Årets viktigste nykommere heter C3, G3 og Z3. C3 tar over for den meget populære C2 modellen fra 2022, som vi har testet med godt resultat ved flere anledninger. Toppmodellen G3 kan skilte med mer avansert bildebehandling og enda høyere lysstyrke. Mens Z3 er high-end modellen med 8K oppløsning – arvtager til den heftige Z2, som vi ble svært imponert over i fjor (men samtidig sjokkerte av den stive prislappen).
I tillegg til de tre ovennevnte kommer også LG OLED B3 som er «budsjettmodellen» med litt enklere finesser til en gunstig pris.
En viktig oppgradering for G3 og Z3-seriene
En viktig oppgradering for G3 og Z3-seriene er økt lysstyrke. LG kaller teknikken Brightness Booster Max, og bakgrunnen for det hele er et oppgradert OLED-panel med såkalt Micro Lens Array (MLA) teknikk. Det kan øke lysstyrken med opptil 70 prosent (cirka 2100 nits i et 3% vindu). Den får også en estetisk oppgradering, med det såkalte One Wall-designet som går i ett med veggen. Ingen glipe mellom TV og vegg etter montering.
Se også
Ny prosessor, bedre bilde- og lydbehandling
Den nye α9 Gen6 4K AI-prosessoren står for bildemagien i flere av de nye modellene. Den bruker maskinlærlng for å forbedre bilde og lyd.
LG-modellene tar bruk flere nye HDMI 2.1a-funksjoner, deriblant såkalt Quick Media Switching VRR (QMS-VRR), som eliminerer den midlertidige svarte skjermen når videoinnhold byttes mellom ulike oppdateringsfrekvenser (24 Hz/50Hz/60Hz o.l).
LG-skjermene støtter selvfølgelig HDR-formatet Dolby Vision til både video og gaming, i tillegg til Dolby Atmos på lydsiden. TV-ene støtter også IMAX Enhanced med DTS:X på lydsiden.
Nye størrelser og oppdateringer
I tillegg til de nye modellene C3, G3 og Z3, kommer LG med en gigantisk 97-tommers OLED-TV. Samtidig introduseres en 42-tommers modell i C2-serien som et alternativ for mindre rom. LG fortsetter å forbedre sin A9-prosessor, og forbedringene innebærer bedre oppskalering, bedre farger og bedre dybdefølelse i bildet.
LG har også fokusert på brukervennlighet og personlige opplevelser. G3-modellen lar flere brukere opprette individuelle profiler med forskjellige apper, innstillinger og preferanser for mer presise anbefalinger. Begge modellene, C3 og G3, leveres med HDMI 2.1-porter, som gir gode muligheter for bruk til spill.
Oppdateringer i fem år
Som en del av lanseringen kunngjør LG at de vil holde de nye modellene oppdatert i inntil fem år. Dette betyr at modellene vil motta software-oppdateringer fremover for å sikre at TV-en holder seg oppdatert med viktige funksjoner og teknologiske nyvinninger.
Med lanseringen av de nye OLED-TV-ene, viser LG at de fortsetter å være en ledende aktør innen TV-teknologi. Med forbedret bildekvalitet, avansert AI-teknologi og oppgradert webOS-plattform, er LGs nye TV-er definitivt verdt å få med seg for de som ønsker en optimal seeropplevelse.
Se også
Hva vil Wiki fortelle oss?
Norsk rikskringkasting AS, i dagligtale og markedsføring mest kjent under forkortelsen NRK, er et norsk statseid kringkastingsselskap som tilbyr medieinnhold på radio, TV, strømmetjeneste og internett. NRK bygger på prinsippene til en offentlig allmennkringkaster etter samme modell som BBC og er medlem av Den europeiske kringkastingsunion.
NRK drifter fire tv-kanaler (NRK1, NRK2, NRK3 og NRK Super) og tretten riksdekkende radiokanaler over DAB-nettet. I tillegg har kringkasteren nettstedet nrk.no med tilhørende tjenester som NRK TV, NRK Radio, NRK Super og Yr.no, samt en rekke podkaster.
Frem til begynnelsen av 1980-årene hadde NRK monopol på kringkasting i Norge, men kringkasteren har fremdeles en sterk stilling i Norge etter fremveksten av kommersielle radio- og tv-kanaler. I 2021 var P1 og NRK1 fremdeles landets største radio- og tv-kanal, med en markedsandel på henholdsvis 38 og 36 prosent. Ifølge NRKs egne undersøkelser benyttet 89 prosent av befolkningen over 12 år seg av NRKs tilbud daglig i 2020. Samme året hadde NRKs radiokanaler en samlet markedsandel på 64,3 prosent, mens NRKs tv-kanaler hadde 43 prosent.
NRKs budsjett blir vedtatt i statsbudsjettet, og inntektene bestemmes for fire år om gangen.