Huaweis nyeste tar det beste fra begge søsknene

139

Les om den nye MateBook 13 fra Huawei som tar det beste fra både MateBook X og MateBook X Pro. Denne kompakte maskinen imponerer med sin ytelse og kvalitet, og er en maskin å se opp for. Finn ut mer på 32Chip.

Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette. ByttPå Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker. I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test: Huaweis nyeste smartphone er en af årets bedste Android-telefoner -  Computerworld
Bildekilde: www.computerworld.dk

MateBook 13 gjør nærmest narr av konkurrentene

Tilbyr enormt mye ytelse og kvalitet for pengene.

Det må være rart å jobbe i Huawei for tiden. På en side står selskapet foran en vegg av kritiske spørsmål fra myndighetene om kinesisk tapping av norske telenett, mens de på den andre siden mottar så mange lovord om forbrukerproduktene sine at de knapt rekker annet enn å trykke nye bannere med «best i test»-logoer.

Vi har allerede tømt superlativbankene våre over deres tidligere bærbare, og om en kun ser på testene av Huawei-maskiner kan det nesten virke som det har gått inflasjon i karaktersettingen vår, for bare se på følgende merittliste:

  • MateBook X - best i test
  • MateBook D - best i test
  • MateBook X Pro - best i test

En vanvittig prestasjon. Men det trenger ikke å stoppe her. For under CES-messen i Las Vegas avduket selskapet enda en ny maskin i MateBook-serien, kalt MateBook 13. Og som vi skrev: den stjeler det beste fra begge søsknene sine. Altså blir den nok en maskin å se opp for, med en størrelse som minner om kompakte MateBook X men med kraften til storebror MateBook X Pro. Og prisen? Den legger seg faktisk nærmere førstnevnte, med priser fra 10 000 kroner for modellen med dedikert grafikk – som er det du vil ha.

Nå har vi testet maskinen en ukes tid, og som vi mistenkte da vi sniktittet på den må vi nok en gang rydde plass til den i toppen av listene våre, for denne saken leverer til forventningene – og vel så det – på nesten alle områder. Hvor høyt opp den når sparer vi imidlertid til slutt, for vi skalHuaweis nyeste tar det beste fra begge søsknene

Test av Samsung Galaxy Note 7: Omtrent så heftig som en mobiltelefon kan  bli - VG
Bildekilde: www.vg.no

Er bare 13 tommer stor, men får både egen grafikkprosessor og fire kjerner.

Las Vegas / Tek.no: Med mindre du har bodd under en stein den siste tiden har du nok fått med deg at PC-markedet har fått en ny aktør å regne med, nemlig kinesiske Huawei.

Selskapet er nok mest kjent for mobilene sine, men innenfor PC-markedet bemerket de seg allerede fra dag én da de lanserte sin MateBook X tilbake i 2017. Etter dette har vi fått både budsjettvennelige MateBook D og proffe MateBook X Pro, samtlige vurdert som noen av markedets aller ypperste bærbare her på Tek.no.

Når selskapet benyttet CES-messen til å avduke en fjerde modell, kalt MateBook 13, var det dermed gitt at vi skulle bort å kikke på den.

For om sant skal sies virker det som nesten alle forbrukerproduktene som kommer fra Huawei den siste tiden blir til gull. Og selv om konkurrentene også har vist frem særs lekre maskiner under årets messe tyder vår lille tid med maskinen på at også MateBook 13 blir en fulltreffer for det nyankomne selskapet.

Med MateBook 13 trekker nemlig Huawei ut essensen av både sin superlette MateBook X på 13 tommer og sin profforienterte MateBook X Pro på 14 tommer.

Fra MateBook X hentes formfaktoren og designet, mens storebror MateBook X Pro donerer bort sine langt kraftigere komponenter, som den firekjernede Intel-prosessoren og dedikert Nvidia MX150-grafikk.

Alt til en liten kostnad selvsagt. For i forhold til MateBook X legger MateBook 13 på seg 250 gram, blir tykkere, samt utstyres med en vifte som er helt nødvendig for å tøyle den ekstra datakraften. I tillegg kan ikke maskinen konfigureres med mer enn 8 GB minne, noe som kan bli knapt for proffbrukere.

Resultatet blir uansett en arbeidshest som takler både kontoroppgaver og lett spilling, samtidig som den passer inn i en hvilken som helst bag eller veske.

Huawei forteller at MateBook D og X er beregnet for studenter eller lette oppgaver, mens den nye 13-tommeren skal fylle behovet til de som trenger mer kraft og ikke ønsker å dra på en fysisk større maskin som X Pro.

Om det er plass til tre premium MateBook-maskiner mellom 12- og 18 000 kroner gjenstår å se, men det skal i alle fall ikke stå på gjennomføringen.

Som for de tidligere maskinene i MateBook-serien er byggekvaliteten og designet på den nye 13-tommeren veldig gjennomført. Det er ikke det at Huawei har gjort så mange modige valg, akkurat, men den rene og enkle aluminiuminnpakningen fungerer som bare fillern.På våre breddegrader er kinesiske Huawei allerede en del av fortiden. Du kan selvfølgelig fortsatt kjøpe nettverksprodukter, PC-er og smartklokker fra den kinesiske produsenten.

Men glem ikke at Huawei inntil for noen år siden var nær ved å slå Samsung i konkurransen om å være den nest største leverandøren av smarttelefoner her til lands. Samtidig leverte Huawei 4G-nettverksteknologi til flere skandinaviske teleoperatører og hadde hundrevis av ansatte bare i Norge.

Og så boikottet den amerikanske regjeringen det kinesiske selskapet i 2019. Huawei ble svartelistet, og et stort antall vestlige selskaper, inkludert Google, ble utestengt fra å samarbeide med mobilprodusenten.

I dag har Huaweis organisasjon i Norge blitt kraftig nedbemannet, og Huawei-mobiler er vanskeligere å finne i butikkene. Det har seg også slik at tidligere kunder som fortsatt bruker Huawei-telefoner de kjøpte før boikotten, opplever at ulike apper ikke lenger fungerer på smarttelefonene deres.

Men hvor USAs boikott av Huawei har skapt store problemer på det norske markedet, er situasjonen en annen i andre deler av verden. På Mobile World Congress var Huawei til stede med den største standen vi noen gang har sett. De viste blant annet frem nye forbrukerprodukter, og det tok oss ikke lang tid å finne ut at Huawei gjør det veldig bra i mange deler av verden.

Se også

Produkter

Først og fremst utvikler Huawei fortsatt førsteklasses smarttelefoner. På mobilmessen så vi for eksempel både Huawei Mate 50 Pro og den sammenleggbare Huawei Mate Xs 2. Ingen av de to smarttelefonene er tilgjengelige på det norske markedet, noe som nesten er litt synd, for de ser utrolig stilige ut.

Huawei Mate 50 Pro ble lansert i september i fjor og er utstyrt med en Snapdragon 8+ Gen 1-prosessor, 6,74″ OLED-skjerm og et tredobbelt kamera med hhv. 50 Mp vidvinkel, 13 Mp ultra vidvinkel og hele 64 Mp periskop-teleobjektiv.

Den brettbare Huawei Mate Xs 2 kom på markedet i fjor vår og har en 7,8-tommers OLED-skjerm i utbrettet modus. I tillegg har man Snapdragon 888-prosessoren og et trippelkamera med henholdsvis 50MP vidvinkel, 13MP ultravidvinkel og 8MP teleobjektiv.

Begge mobilene, samt en rekke andre, billigere modeller som ble vist frem på messen, er basert på Huaweis egen versjon av Android-operativsystemet, mens appbutikken er Huaweis eget AppGallery, som i skrivende stund tilbyr rundt 223.000 forskjellige apper og har 580 millioner aktive brukere hver måned på verdensbasis.

Europa og resten av verden

Og mens Huawei har fått mye motstand og utfordringer i vestlige markeder på grunn av politiske spenninger, fortsetter de å være en stor suksess i Europa og resten av verden. Selskapet fortsetter å levere innovative og kvalitetsprodukter som appellerer til forbrukere over hele kloden.

For eksempel har Huawei en bred portefølje av bærbare datamaskiner, inkludert den omtalte MateBook-serien. Disse bærbare maskinene kombinerer stil, ytelse og funksjonalitet for å imøtekomme behovene til ulike brukere. MateBook 13 er et godt eksempel på det, med sin kompakte størrelse og kraftige komponenter.

Huawei fortsetter også å være en ledende aktør innen nettverksutstyr og infrastruktur. Deres innovative teknologier og løsninger brukes av teleoperatører over hele verden for å oppgradere og forbedre nettverkets ytelse og pålitelighet.

Selv om det kan være utfordringer og begrensninger i enkelte markeder, er det tydelig at Huaweis nyeste produkter fortsetter å imponere og levere det beste fra begge søsknene. Deres innovative tilnærming til teknologi og fokus på kvalitet gjør dem til en betydelig aktør på verdensmarkedet.

Så selv om situasjonen for Huawei i Norge kan være annerledes på grunn av politiske og økonomiske omstendigheter, er det verdt å merke seg at deres produkter fortsetter å være konkurransedyktige og attraktive for forbrukere internasjonalt.