Hva er forskjellen på iPhone 14 og 13?

31

Er du usikker på om du bør oppgradere til iPhone 14 eller holde deg til iPhone 13? Her får du en oversikt over forskjellene mellom de to modellene. Les mer på 32Chip.

Er du klar for en ny iPhone, men usikker på om du bør gå for forrige generasjon eller den nyeste modellen? Her får du en rask oversikt over forskjellene mellom iPhone 13 og iPhone 14.

Dropper den minste modellen av iPhone 14

Apple har lansert sin nyeste modell, iPhone 14, med noen endringer verdt å merke seg. En stor forskjell i forhold til forrige generasjon er at Apple har valgt å droppe mini-versjonen. Dette skyldes at interessen for små mobiler har vist seg å være mindre enn forventet. En stor skjerm er foretrukket av mange brukere for lesing og videotitting.

Hvis du skal kjøpe en iPhone 14, vil valget stå mellom iPhone 14 og iPhone 14 Plus, samt iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max.

Kamera på iPhone 13 vs iPhone 14

Designet mellom de to mobiltelefonene fra Apple er veldig likt, men iPhone 14 er litt tykkere enn 13. Det betyr at dekselet du har brukt på iPhone 13 sannsynligvis vil bli for lite for din nye telefon.

Kameraet på iPhone 14 er enda bedre enn på iPhone 13. Begge modellene har et 12 MP kamerasystem med ultravidvinkel, men iPhone 14-modellene har i tillegg autofokus på True Depth-kameraet og Photonic Engine. Dette gjør at bilder tatt i dårlig lys får bedre detaljer og farger. iPhone 14 har også en handlingsmodus som gir jevnere videoopptak ved rask bevegelse og vibrasjoner. Frontkameraet har fått en ny bildesensor som slipper inn dobbelt så mye lys sammenlignet med iPhone 13.

iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

For toppmodellene har Apple gjort flere oppdateringer. "Busslommen" fra iPhone X har blitt omformet og kalles nå "Dynamic Island". Denne endringen gjør det mulig å sentrere varslinger rundt frontkameraet og sensorer, slik at det pilleformede området nesten forsvinner fra skjermen.

En annen viktig oppdatering er det nye hovedkameraet. iPhone 14 Pro Max har gått fra en 12 MP linse til en mer lysfølsom 48 MP linse. Mobilen kombinerer fire piksler til én ved standard bildetakning (12 MP bilder), men har også muligheten til å ta bilder i ProRAW-format. Forskjellene mellom iPhone 13 Pro Max og iPhone 14 Pro Max blir tydelige når ProRAW aktiveres.

For eldre iPhone-brukere byr iPhone 14-serien på store nyvinninger. Kameraet er bedre, raskere og mer stabil enn noen gang ved svakt lys, filming under bevegelse, og for første gang på iPhone: autofokus på frontkameraet. I tillegg får du kraftigere ytelse til video og gaming, samt bedre batterilevetid.

Hvis du allerede har en iPhone 13 og er fornøyd med den, er det ikke mange grunner til å oppgradere til iPhone 14. Kameraet er litt bedre, men iPhone 13 har allerede et av markedets beste kameraer. Batteriet er også litt større på iPhone 14, men forskjellen er ikke dramatisk.

Dersom du ønsker den helt nye sikkerhetsfunksjonen Registrering av bilulykke og bedre batteri, kan iPhone 14 være modellen å oppgradere til. Velger du en av Pro-modellene får du i tillegg et helt nytt 48 MP-kamera med fire ganger så mange piksler som iPhone 14 og tidligere modeller.

Uansett hvilken modell du velger, kan du være sikker på å få en fantastisk iPhone-opplevelse med Apples nyeste teknologi og funksjoner.

IPhone 13 og IPhone 14 - hva er forskjellen på mobilene - Teleoutlet
Bildekilde: teleoutlet.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

I følge Wikipedia-artikkelen om Apple Inc., er det ingen informasjon om forskjellene mellom iPhone 14 og 13. Artikkelen fokuserer hovedsakelig på selskapets historie, produkter og utvikling. Derfor kan jeg ikke gi deg en direkte sitat om forskjellene mellom iPhone 14 og 13 fra denne artikkelen.

Folk spør også

Hva er best av iPhone 13 og 14?

Begge modellene har med samme A15 Bionic-brikke som iPhone 13, men i iPhone 14 har man lst opp en ekstra grafikkjerne. Det betyr at den har litt bedre ytelse i spill og apper nr det kommer til bildebehandling og fotoredigering, enn iPhone 13 har. Minnet til Apples nyeste mobiltelefoner er ogs noe bedre.


Er det stor forskjell på iPhone 13 og 14?

Har du allerede en iPhone 13 s er ikke forskjellene like store, men iPhone 14 kan allikevel vre modellen oppgradere til dersom du nsker den helt nye sikkerhetsfunksjon Registrering av bilulykke og bedre batteri.

Fullstendig svar på eplehuset.no


Er det verdt å kjøpe iPhone 14?

Skal du ha det strste og beste - og pris ikke spiller noen rolle, er det iPhone 14 Pro Max som gjelder. Men den er tung - med sine 240 gram er den Apples tyngste mobil noensinne. Prv den fr du kjper, er vr anbefaling. Vil du ha en mer hndterlig mobil, er det iPhone 14 og 14 Pro valget vil st mellom.

Fullstendig svar på dinside.dagbladet.no


Hva er bedre med iPhone 14?

I rets nye iPhone 14-modeller fr du fornyede kamera foran og bak, du fr bittelitt raskere prosessor og innmat og noen nye programvarefunksjoner som ikke var her fr. Ved siden av det fr du, etter hvert, mulighet til kjpe en strre variant med 6,8-tommers skjerm.


Videoer

iPhone 15 Pro Review vs 14 Pro vs 13 Pro - Not worth the upgrade if... 🤔

iPhone 13 Buyer's Guide - DON'T Make these 13 Mistakes!

Unlocking the Differences Between iPhone 13 and iPhone 11

TESTER VERDENS BESTE TELEFON!📱💰verdt det?

iPhone 14 Pro vs iPhone 14 Cameras // Can you even see the difference?😳

Apple iPhone 13 - Make the right decision!

iPhone 15 - Alt som er nytt📱 Så du prisen på iPhone 15 Pro Max?

Vi kjøper Samsung sine smarttelefoner fordi vi hater Apple