I 2017 kan det bli stille i bilen

70

Oppdag de nye forskriftene som kan føre til en stille kjøreopplevelse i bilen. Les om støyregulering i kjøretøy og hvordan det bidrar til å redusere støyforurensning. Finn ut hvordan bilprodusenter tilpasser seg kravene og utvikler mer miljøvennlige kjøretøy. Opplev en mer behagelig kjøreopplevelse og et bedre lydmiljø i bilene.

I 2017 ble det innført nye forskrifter som kan føre til at det blir stille i bilen. Disse forskriftene omhandler støyregulering i kjøretøy, og har som mål å redusere støyforurensning både for sjåfører og omgivelsene.

Har du ikke DAB+ i bilen? Da kan det bli stille på veien i 2017. Nå får du  DAB+ adapter ferdig montert for kr 3.490,- | By VolkswagenFacebook
Bildekilde: www.facebook.com

Bakgrunn for forskriftene

Bakgrunnen for innføringen av de nye forskriftene var erkjennelsen av at støy fra kjøretøy har en negativ innvirkning på helsen til både sjåfører og personer i nærheten av veiene. Støy kan føre til stress, søvnforstyrrelser, redusert konsentrasjonsevne og hørselsskader. Derfor ble det nødvendig å sette strengere krav til støynivået i bilene.

Har du ikke DAB+ i bilen? Da kan det bli stille på veien i 2017. Nå får du  DAB+ adapter ferdig montert for kr 3.490,- | By VolkswagenFacebook
Bildekilde: www.facebook.com

Støykrav til kjøretøy

De nye forskriftene stiller krav til støynivået i ulike kjøretøykategorier. For personbiler, varebiler og lastebiler gjelder det maksimalt tillatt støynivå innvendig i kupeen. Dette støynivået skal ikke overstige en gitt desibelenhetsgrense ved ulike hastigheter. Målet er å sikre komfortable og stille kjøretøy for sjåfører og passasjerer.

Det er også satt krav til støyutslipp fra kjøretøyene utendørs. Dette gjelder spesielt for tunge kjøretøy som lastebiler og busser. Ved hjelp av spesifikke målinger, skal støyutslippet fra disse kjøretøyene ikke overstige visse desibelnivåer ved ulike hastigheter.

Se også

Nyheter 18.01.2024, 05:56 104
Hvem må betale NRK lisens?
Nyheter 18.01.2024, 21:37 119
Hvordan bruke inkognitomodus?
Nyheter 13.02.2024, 04:47 122
Er kreft i øyet farlig?

Konsekvenser for bilprodusenter

De nye forskriftene har medført visse konsekvenser for bilprodusenter. For å oppfylle de strengere støykravene, har produsentene måttet gjøre endringer i utformingen av kjøretøyene. Dette inkluderer bruk av støyisoleringsteknologi, bedre motorlyddemping og mer avanserte materialer for å redusere støyutslipp både innvendig og utvendig.

Samtidig har produsentene også fokusert på å utvikle mer miljøvennlige kjøretøy som har lavere støynivå. Dette har ført til en økning i bruk av elektriske og hybridbiler som generelt sett har lavere støynivå sammenlignet med tradisjonelle bensin- og dieselbiler.

Denne bilen gikk så stille at passasjerene ble syke
Bildekilde: www.motor.no

Effekten av forskriftene

Effekten av de nye forskriftene har vært positiv både for sjåfører og samfunnet som helhet. Støynivået i bilene har blitt betydelig redusert, noe som gir en mer behagelig kjøreopplevelse for sjåførene og passasjerene. I tillegg har det også bidratt til å redusere støyforurensning i nærmiljøet, noe som er positivt for helsen til de som bor og oppholder seg i nærheten av veiene.

Stille biler har også en ekstra fordel når det gjelder å skape et bedre lydmiljø i byene. Redusert støyforurensning kan gi en mer rolig og avslappende atmosfære i urbane områder, noe som kan bidra til bedre livskvalitet for beboere og besøkende.

Samlet sett har innføringen av de nye forskriftene i 2017 bidratt til å gjøre kjøreopplevelsen mer behagelig, redusere støyforurensning og skape et bedre lydmiljø i bilene. Dette er et viktig skritt for å forbedre helsen til sjåfører, passasjerer og miljøet.

Bli kjent med bilen - bruker du alle funksjonene? - Enklere Billiv
Bildekilde: www.mekonomen.no

Videoer

Emma Wik | Vår Beste Dag (Erik Bye) | Blind auditions | The Voice Norway

Camilla Amundsen | O bli hos meg (Henry Francis Lyte) | Blind auditions | The Voice Norway 2023

Her spyr programlederen på direkten

BlimE! - Dynamitt - Nicolay Ramm - BlimE-dansen 2021 - NRK Super

Marcus & Martinus - Elektrisk (Official Music Video) ft. Katastrofe

BlimE - Ser deg - Victor Sotberg - BlimE-dansen 2020 - NRK Super

Volbeat - For Evigt ft. Johan Olsen (Lyric Video)

HODET OVER VANNET (MUSIKKVIDEO)