Oppdag Olympus' "Anywhere Classroom" - en serie med instruksjonsvideoer der Nasjonal Geographic-fotografer deler verdifulle fotoferdigheter. Utforsk landskapsfotografering, naturfotografering og dyrelivsfotografering. Lær fra eksperter og forbedre dine ferdigheter i dag!
Innholdsfortegnelse
Olympus lanserer instruksjonsserie på nettet.
Fotografering er som kjent et håndverk man aldri blir ferdig utlært i, og i den forbindelse finnes det heldigvis massevis av lærerike ressurser både på Internett og andre steder.
Fotoprodusentene selv er blant dem som har påtatt seg å tilby opplæring for dem som ønsker å heve ferdighetene sine, for eksempel Nikon, som for en stund siden slapp en instruksjonsserie med profesjonelle fotografer.
Nå følger en av de andre store fotoprodusentene etter. Olympus har nemlig nå kunngjort et nytt kurs de har kalt «Anywhere Classroom».
Anywhere Classroom - Lær fotoferdigheter online
Anywhere Classroom er en serie instruksjonsvideoer hvor profesjonelle og erfarne fotografer deler sine tips og råd til hvordan man oppnår de beste resultatene når man er ute og knipser bilder.
Serien består foreløpig av tre videoer som er lagt ut på nettstedet YouTube. Videoene handler om henholdsvis landskapsfotografering, naturfotografering og fotografering av dyreliv.
«Læremesteren» i disse tre første klippene er James Dickman. Dickman jobber blant annet for det anerkjente magasinet National Geographic og har tidligere blitt belønnet med den prestisjetunge Pulitzer-prisen for sitt fotoarbeid. I videoene deler han sine råd fra svært naturskjønne omgivelser i den amerikanske delstaten Colorado.
Videoene er kun på fem minutter hver og inneholder riktignok en liten dose markedsføringsprat på vegne av Olympus' produkter, men ikke desto mindre er det mange gode tips å hente fra serien, både av generell og mer spesifikk art.
To øvrige sesonger av Anywhere Classroom-serien er på vei, men har ennå ikke fått en lanseringsdato. De tre videoene i den første sesongen kan du se under.
Bak kulissene på en profesjonell photoshoot
Fotografering er et fag man aldri blir helt utlært i. I den forbindelse er Internett en fin ressurs med mye å tilby fotografer som ønsker å heve ferdighetene sine, enten det er naturfotografering eller andre felt man har fordypet seg i.
Nå melder nettstedet SLR Lounge om en ny video på nettstedet YouTube som man antakelig også kan plukke opp et og annet tips og triks fra.
Videoen er laget av Zack Arias, en erfaren fotograf som har arbeidet for mange kjente magasiner og selskaper, inkludert Time Magazine, IBM og Cola Cola Company. Han har mest erfaring innen musikkindustrien, som han har vært tilknyttet i mer enn ti år.
Arias spesialiserer seg på ulike typer portrettfotografering, og i den nye videoen han nå har lagt ut tar han oss med bak kulissene til en portrett-photoshoot av en eldre herre i forbindelse med et kunstprosjekt.
Filmen heter «Lighting to Lightroom» og starter med at Zack forklarer hva slags utstyr han velger å ta med seg og hvorfor. Deretter viser han oss hvordan han rigger til lyssettingen, før vi får ta del i selve fotograferingen og måten fotografen kommuniserer med subjektet på underveis.
Den største delen av videoen er imidlertid viet til etterbehandlingen og retusjeringen av bildet i Lightroom, som utgjør omtrent halvparten av den 19 minutter lange filmen. Arias har planer om flere videoer, så om videoen faller i smak er det bare å følge med på YouTube-kanalen hans.
Se også
National Geographic Photo Camp fotoprosjekt i Trondheim
Har du lyst til å bli en bedre fotograf? Fotoprosjekter kan være en flott måte å utforske og utvikle dine ferdigheter. Et eksempel på dette er National Geographic Photo Camp, som ble arrangert i Trondheim fra 6. til 11. august.
Under denne campen fikk ungdommer i alderen 16-25 år muligheten til å lære om visuell historiefortelling gjennom fotografi. To erfarne National Geographic-fotografer, Pete Muller og Anand Varma, var til stede for å gi personlig veiledning om historiefortelling og fotografering.
Prosjektet hadde som mål å bygge vennskap, kunnskap og forståelse mellom ungdommer og unge voksne fra ulike kontinenter og kulturer som deler by med hverandre gjennom bruk av foto som språk og metode for inkludering.
Ungdommene fikk i oppdrag å utforske hva begrepet "hjem" betyr for dem, og resultatene av deres fotoprosjekt ble presentert på Fotofagskolen i Trondheim. Ordfører Rita Ottervik var til stede for å se og høre ungdommenes historier. Fotostudentenes arbeid vil også bli utstilt sammen med bilder av fotografer fra National Geographic på Nobels fredssenter sommeren 2018.
I prosjektet ble det vist en rekke imponerende bilder som tok for seg ulike tolkninger av begrepet "hjem". Deltakerne fra forskjellige deler av verden brukte fotografiet som et verktøy for å uttrykke følelser og formidle historier.