Les om Elon Musk og Neuralink sin presentasjon hvor de brukte griser. Neuralink jobber med å lage grensesnitt som knytter en datamaskin direkte til hjernen. Utforsk potensialet og utfordringene med denne teknologien.
Innholdsfortegnelse
Bakgrunn
Elon Musk og Neuralink er blant flere bedrifter over hele verden som jobber for å lage grensesnitt som knytter en datamaskin direkte til hjernen din. Målet er å oppnå et fullstendig grensesnitt mellom menneske og maskin, slik at man kan koble seg direkte til kunstig intelligens. Neuralink er nå klar til å starte kliniske tester på mennesker etter å ha tidligere demonstrert chipens evne til å koble seg til en makakeape og en gris.
Kortsiktige mål
Musks kortsiktige mål med implantatene med kunstig intelligens er å gjøre det mulig for mennesker med lammelser å kunne bruke en smarttelefon ved hjelp av tankene, raskere enn noen som bruker tomler. Dette vil gi personer med lammelser tilbake kontrollen over kroppsdeler eller muligheten til å styre mekaniske proteser. I tillegg vil personer med nevrodegenerative sykdommer som ALS eller Parkinsons kunne dra nytte av forbedret kommunikasjon og kontroll av kroppen.
Teknologiens potensial
Dette direkte hjerne-datamaskin-grensesnittet (BCI) vil revolusjonere læring ved å gjøre det mulig å laste ned informasjon direkte inn i hjernen, i stedet for å bruke timer på å studere. Mulighetene for slik teknologi er enorme, da den vil gi mennesker evnen til å kontrollere maskiner, få tilgang til informasjon og kommunisere med hverandre uten bruk av eksterne enheter eller fysisk inndata.
Se også
Utfordringer og bekymringer
Selv om Neuralinks teknologi har utrolig potensial, er det ikke uten utfordringer. Et av de største hinderne er selve inngrepet med dagens teknologi, hvor elektroder må implanteres direkte i hjernen. Dette reiser bekymringer om sikkerheten til slike implantater, samt etiske spørsmål knyttet til potensielt misbruk eller misbruk av teknologien. Det er også spørsmål om hvordan hjernen vil tilpasse seg elektrodene og om hjernens plastisitet kan utnyttes for å optimalisere grensesnittet.
«Neuralink»-presentasjon med griser
I en nylig demonstrasjon av Neuralink presenterte Elon Musk teknologien og hadde med seg tre griser, hvorav en av dem, Gertrude, hadde hatt implantatet i to måneder. Musk omtalte teknologien som en «fitbit i skallen» og viste publikum nervesignaler fra grisen. Demonstrasjonen bidro imidlertid ikke med mye ny informasjon og ble ansett som lite revolusjonerende av noen eksperter.
Fremtidige planer
Musk håper å få operert inn «Neuralinken» på et menneske før utgangen av året. Chipen er ikke større enn en større mynt og kan lades trådløst med en ekstern lader. Imidlertid har Neuralink ennå ikke fått tillatelse fra USAs Food and Drug Administration (FDA) til å selge produktet, da det overvåker medisinske produkter.
Se også
Konklusjon
Neuralink representerer et spennende skritt i retning av å koble mennesker og maskiner direkte gjennom hjerne-datamaskin-grensesnittet. Mulighetene for teknologien er enorme, med potensial til å hjelpe mennesker med lammelser, nevrodegenerative sykdommer og forbedre vår evne til å lære. Imidlertid er det viktige utfordringer knyttet til sikkerhet, etikk og tilpasning av implantatene i hjernen. Det gjenstår å se hvordan Neuralink vil fortsette å utvikle teknologien og håndtere disse utfordringene for å realisere sitt visjonære mål.