Musk skrudde av Twitter-funksjon. Plutselig fikk ikke brukere logget inn

34

Les om hvordan Elon Musk skrudde av en Twitter-funksjon som førte til at brukere ikke kunne logge inn. Problemet ble senere løst, men det førte til frustrasjon blant mange brukere. Lær mer om hendelsen på 32Chip.

Det er nokså sjelden man kan observere en tjeneste prøve og feile ulike større tiltak på rad og rekke, men det kan virke som det er det som foregår hos Twitter for tiden, under rakettriking Elon Musks ledelse.

Musk skrudde av Twitter-funksjon. Plutselig fikk ikke brukere logget inn -  Diskuter artikler (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Teknisk feil sperret brukere ute

I går annonserte Musk på den samme tjenesten at han kom til å skru av såkalte «mikrotjenester» fordi bare 20 prosent av dem skal være nødvendige for at Twitter skal fungere. Kort tid senere sluttet innlogging med 2-faktor-SMS å fungere, og dermed ble brukere sperret ute av kontoene sine, ifølge Androidauthority.

Utfallet varte kun et par timer før brukere begynte å få tekstmeldinger igjen, men problemene hang på for mange brukere. I tillegg var det flere som hadde prøvd å logge inn så mange ganger at tjenesten ikke ville sende flere SMS - til tross for at ingen loginmeldinger hadde nådd frem til brukeren i utgangspunktet.

Brukere som logget inn ved hjelp av kodeverktøy så som Google Authenticator skal ha vært uberørt av hendelsen. Det er uklart om 2-faktor-meldingene faktisk var en del av det som ble aktivt skrudd av av Musk i går, eller om trøbbelet ble forårsaket av andre omstendigheter. Men det kan i så fall synes som om det er blant de 20 prosentene som kreves for at tjenesten skal virke.

Elon Musk kjøper Twitter for 44 milliardar dollar - Side 24 - Politikk og  samfunn - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Turbulent tid under Musks ledelse

Twitter har i ukene siden Elon Musk tok over vært gjennom en berg-og-dalbane bestående av alt fra oppsigelser av halve staben og en voldsom oppgang i hatprat til at gud og hvermann har byttet navn til Elon Musk, noe Twitter-eieren ikke har vært spesielt fornøyd med.

Han planlegger nå å kreve at parodikontoer merkes tydelig på tjenesten for at de skal få bli værende. All turbulensen til tross mener nysjefen, som også er bilselger, at Twitter føles stadig mer levende.

Se også

Nyheter 21.03.2024, 04:30 32
Når kom Skoda Enyaq?
Nyheter 13.02.2024, 03:22 29
Er Munch norsk?

Musk tar drastiske grep

Elon Musk har nylig overtatt Twitter, og etter dager med offentlig fundering på hvordan tjenesten best skal drives har den eksentriske rikingen allerede rukket å prøve ut et par ting. I går måtte tjenesten skru av et grått stempel som skulle vise hva som var en person eller et selskaps offisielle konto.

Det grå stempelet kom i tillegg til det blå «verifisert»-stempelet som i årevis har betydd at kontoen var sjekket og var personen eller selskapet den utga seg for. Sistnevnte har alltid vært gratis og tildelt der det har vært fare for forveksling eller etterlikning tidligere.

Elon Musk overtok Twitter-roret for to uker siden, og meldte i går at Twitter vil gjøre mange dumme ting i tiden som kommer, og beholde det som virker. Som del av utforskingen av nye løsninger og hvordan Twitter kan bli profitabelt forsøker tjenesten seg med å selge det blå stempelet for 8 dollar i måneden.

Resultatet har så langt blant annet vært haugevis av kontoer som later som de er Elon Musk selv. Også selskaper som Nintendo og Valve har blitt utsatt for blåstemplede tullekontoer som annonserer varer og tjenester som slett ikke er offisielle. Noe av tanken bak «Twitter Blue» skal være at spammere og andre i mindre grad vil ha lyst til å betale for stempelet, og at det på den måten skal ha en innebygget autoritet sammenliknet med en umerket konto.

Elon Musk kjøper Twitter for 44 milliardar dollar - Side 24 - Politikk og  samfunn - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Musk fjerner inaktive kontoer

Elon Musk har unnfanget mange ideer til hvordan Twitter bør endres siden han overtok plattformen. Nå har han kunngjort et nytt tiltak som bør være av interesse for de passive Twitter-brukerne. I en Twitter-melding lagt ut på mandag opplyser tjenestens eier og toppsjef at kontoer som ikke er i bruk rett og slett skal fjernes.

For å opprettholde en aktiv brukerbase på Twitter, vil kontoer som ikke har hatt noe aktivitet i det hele tatt på flere år bli slettet. Dette kan føre til en reduksjon i antallet følgere for enkelte brukere. Tidspunktet for denne utrenskningen er ikke spesifisert, men det antas å være en gradvis prosess.

Twitter har også endret retningslinjene sine for hva som defineres som en "inaktiv" konto. Tidligere ble en konto betraktet som inaktiv hvis brukeren ikke hadde logget inn på seks måneder. Nå må brukere logge inn minst én gang hver 30. dag, ellers kan kontoen bli permanent stengt på grunn av langvarig inaktivitet.

De inaktive kontoene som Twitter planlegger å slette, vil bli arkivert, men det er uklart om brukere vil ha tilgang til de arkiverte kontoene.

Elon Musk om Twitter-grep: – Midlertidig nødtiltak - TV 2
Bildekilde: www.tv2.no

Frigitte brukernavn og kontroverser under Musks ledelse

Twitter-sjefen Elon Musk understreker at det er viktig å frigjøre brukernavn som ikke er i bruk. Dette tiltaket har som mål å gjøre brukernavnene tilgjengelige for andre brukere som ønsker å benytte dem på plattformen.

Musks tid som Twitter-sjef har vært preget av kontroverser og kritikk fra flere hold, inkludert fra Twitter-grunnleggeren Jack Dorsey, som nylig uttrykte skarp kritikk av Musks håndtering av plattformen siden overtakelsen.

Se også

Folk spør også

Hvor mye betalte Musk for Twitter?

Verdens rikeste mann har punget ut 44 milliarder dollar for mediegiganten Twitter.

Fullstendig svar på e24.no


Hvem er eier av Twitter?

Tjenesten var til 2023 eiet og ble drevet av det amerikanske selskapet Twitter Inc. med hovedkontor i San Francisco i California. Forretningsmannen Elon Musk ble eier av Twitter Inc. i oktober 2022, etter at han kjpte selskapet for 44 milliarder amerikanske dollar.

Fullstendig svar på no.wikipedia.org


Videoer

CAMPING i REGNET - TELT i TELT

Jesse Michels: UFOer, David Grusch, Venture Capital

Luis Elizondo: Varslere, UAP-er, tidsreiser [DEL 3!]

Camping i Rain by Forest Stream with Dog - Rain ASMR

"NASA" - THORIUM REMIX 2016

UKELIGE RAR NYHETER - 15 - #UFOer #Paranormalt #Univers #Merkelige

Thorium.

UTROLIG FORBINDELSER (Overnaturlig og UFOer) - Race Hobbs