Nå får du rabatt på mobiler hos Komplett hvis du kjøper abonnement i tillegg

102

Hos Komplett kan du nå få rabatt på mobiler ved kjøp av abonnement i tillegg. Du får opptil 600 kroner i avslag på en rekke forskjellige mobiler, inkludert Samsung Galaxy S8 i en pågående sommerkampanje. Selv om du må forplikte deg til én månedsavgift på Komplett-abonnementet, tror selskapets mobilsjef at folk vil fortsette å bruke abonnementet også etter en måned. Rabatten gjelder uavhengig av hvilket abonnement du velger.

Hos mange operatører kan du sikre deg avslag på ny mobiltelefon mot at du binder opp abonnementet ditt. Nå lanserer Komplett sin egen rabattordning – men du slipper å binde deg.

Den nye rabattordningen ligger nå på selskapets hjemmesider, hvor du kan velge mellom en rekke forskjellige mobiler. En av de som frontes er en pågående sommerkampanje som lar deg kjøpe en Samsung Galaxy S8 med 600 kroner i avslag.

Likevel er ikke ordningen helt blottet for betingelser. Du forplikter deg nemlig til å betale én månedsavgift på et av Komplett-abonnementene. Men sjefen for selskapets mobilsatsning, Haakon Dyrnes, tror folk vil fortsette å bruke abonnementet deres også etter at en måned har gått.

– Vi har ikke binding fordi vi mener abonnementene våre er så gode så vi trenger ikke å binde kundene. Det skal ikke stå på det. De kan godt forsvinne etter en måned, men det tror jeg ikke så mange vil gjøre, forklarer Dyrnes til Tek.no.

Rabatt uavhengig av abonnement

Hvor mye avslag du får på ny mobil hos andre aktører avhenger som regel av hvilket abonnement du har. Dyrere abonnement gir som regel mer rabatt. Hos Komplett vil du få den samme rabatten uansett hvilket abonnement du har.

En raskt kikk på resten av sortimentet viser at du ikke nødvendigvis sparer så mye på telefonen du kjøper. For eksempel ser det ut til at du får 300 kroner i avslag på en ny iPhone, mens andre merker gir et par hundrelapper i avslag.

Overfor Tek.no påpeker Dyrnes at rabatten kanskje ikke virker så overveldende, men at totalen vil gå i kundenes favør versus andres tilbud over tid.

– Vi har allerede abonnementer som får skryt for prisene sine, og sammen med en hyggelig rabatt på en telefon vil totalen bli god, avslutter Dyrnes.

Komplett tilbyr konkurransedyktige mobilabonnementer

Komplett kastet seg inn i mobilmarkedet i fjor, og har siden den tid ved flere anledninger vunnet våre kåringer av de billigste mobilabonnementene.

Hvilket abonnement du trenger avhenger av bruken din. Se hvilket mobilabonnement som passer deg best. Nå er Kompletts mobilabonnement blant de billigste du får.

Gjør EU-surfing valgfritt

Kompletts nye mobilsjef Haakon Dyrnes har knapt vært i jobben i tre uker, men allerede er det klart at selskapet endrer profil og satser mer offensivt.

I tillegg til fri fart ut året, som alle virtuelle operatører som opererer i Telenors mobilnett, kutter nå Komplett prisene på sine abonnementer. Samtidig gjør de gjestingspakka valgfri, slik at kundene kan slå den av og på, og bare betale for de dagene de oppholder seg i EU/EØS-området.

Grepet bringer Komplett helt til topps blant de rimeligste mobiloperatørene for abonnementene med 10 og 20 GB data. På Tek.nos mobilkalkulator troner Komplett i skrivende stund øverst på lista over de rimeligste abonnementene med 20 GB data, og er tredje billigst på abonnement med 10 GB data, fem kroner dyrere enn Hello og Chili mobil.

Det meste av prisreduksjonen henter Komplett ved å droppe gjestingspakka fra alle sine mobilabonnementer. Hittil har Komplett vært den eneste virtuelle operatøren som har tilbudt gjesting i EU og EØS-området inkludert i sine abonnementer. Telenor og Telia tilbyr også dette i sine dyreste abonnementer.

Nå kan Komplett-kundene i stedet velge å bare skru på EU-gjesting når de befinner seg i utlandet. Gjør de det, koster tjenesten i underkant av tre kroner dagen. Lar de tjenesten stå på hele tiden, koster det 80 kroner per måned.

– Nå lanserer vi nye mobiflex-abonnemenert med betydelig bedre priser. Dermed blir vi prisledende på 10 GB og 20 GB. Vi setter også ned prisen på abonnementet med 1 GB data til 119 kroner, sier Haakon Dyrnes i Komplett mobil til Inside Telecom.

For mobilkunder som glemmer å skru på EU-gjesting og surfer som før, kan ferien bli dyr. Da er prisen fem kroner per megabyte for data. Det samme gjelder hvis du bruker opp datapakka mens du er ute på tur. Regningen for overforbruket er begrenset oppad til 399 kroner, 699 kroner for abonnementer med 20 GB data.

Kundene må selv gå inn på «min side» og aktivere og deaktivere fri bruk i EU. Ifølge Dyrnes finnes det ingen løsninger som gjør dette automatisk.

– Vi har ikke den funksjonaliteten at det bare skrur seg av hvis du krysser grensa. Men selv om du lar det stå på hele måneden, er det fortsatt betydelig billigere enn Telenor og Telia, sier Dyrnes.

Han understreker at motivet med prisreduksjonen først og fremst er ønsket om å gi kundene et bedre tilbud, ikke å komme best ut i prissammenligningene.

– Vi syns iPris

Talkmore mobilabonnement - Alt du måte vite | Femelle.no
Bildekilde: femelle.no

Alarmsystemer for bolig: Hva du trenger å vite

Når vi snakker om alarmsystemer for bolig, snakker vi om både brannalarm, innbruddsalarm og i noen tilfeller også varsling ved vannlekkasjer. En alarmpakke kan gjelde alle tre systemer, eller kun boligalarm med for eksempel overvåkning og sensorer. Hvor omfattende du ønsker at alarmsystemet skal være, er opp til deg. Et komplett system kan for eksempel inneholde røykvarslere, overvåkningskameraer, digital dørlås, ulike typer sensorer, en hovedsentral og app-styring på mobilen. I tillegg kommer eventuelt prisen for abonnement hos et alarmselskap. Hovedfordelen med abonnementstjenestene er den direkte oppkoblingen mot en døgnåpen vaktsentral.

Under finner du et omtrentlig prisoverslag for de ulike komponentene:

  • Røykvarsler: Stykkprisene i det laveste prissjiktet ligger på fra 250 til 400 kroner. Dyrere varianter selges til over 1.400 kroner.
  • Kamera: Enkeltstående overvåkningskameraer kan fås kjøpt til rundt 500 kroner, men mer avanserte typer koster nærmere 2.000.
  • Digital dørlås: Smarte digitale dørlåser lar deg låse opp og igjen døren med mobilen, i tillegg til å kunne bruke nummertastaturet med personlige koder. Låsene kan videre kobles opp mot det øvrige alarmsystemet. Det betyr at når døren låses, vil alarmen aktiveres - og deaktiveres idet du låser opp. De mest avanserte dørlåsene har gjerne en verdi på opp mot 3.000-5.000 kroner.
  • Sensor: Bevegelsessensorer og magnetsensorer har som regel en stykkpris på mellom 200 og 500 kroner.
  • Hovedenhet: Sentralen som tillater kommunikasjon mellom alarmsystemets komponenter, har oftest en prislapp på mellom 1.500 og 3.000 kroner.

Abonnement: Alt fra 200 til 700 kroner er vanlig månedspris for abonnement hos et alarmselskap.

Totalpris, ekskludert abonnement: En alarmpakke med det grunnleggende inkludert (hovedenhet, betjeningspanel, sirene, sensor som oppdager varme og røyk, bevegelsessensor og magnetkontakter) havner ofte på rundt 12.000-14.000 kroner. Men du får også tak i enklere systemer, da uten brannalarm, til ned mot 2.000 kroner.

Systemene kan styres via fjernkontroll, veggpanel og/eller via app på mobilen. Enhetene kommuniserer via Wi-Fi og Bluetooth. Noen apparater har innebygde kommunikasjonssystemer, andre krever tilrettelegging i form av en egen hovedenhet.

De 27 beste personlig økonomi appene | Få stålkontroll på økonomien
Bildekilde: financer.com

Folk spør også

Er det billigere å kjøpe mobil med abonnement?

Kjper du en mobiltelefon med abonnement er det ofte rimeligere enn kjpe uten. Likevel er ikke prisene p abonnementet ndvendigvis gunstige, og du risikerer at prisen blir hyere nr man regner sammen totalsummen.

Fullstendig svar på mobiltelefoni.no


Kan man kjøpe mobil uten abonnement?

Mobil uten abonnement vil si at du kun kjper selve mobilen. Mobilen vil ha en hyere pris enn om du velger kjpe mobil med abonnement. Totalt sett kan det likevel lnne seg kjpe uten abonnement. Det er fordi du sannsynligvis vil velge et billigere mobilabonnement, og mnedsprisen vil bli lavere.

Fullstendig svar på mobilabonnement.com


Hvor lenge er det vanlig å ha en telefon?

Den hye prisen er trolig en av rsakene til at nordmenn bytter telefonen sin stadig sjeldnere. I 2019 var den gjennomsnittlige levetiden for mobiltelefoner 32,6 mneder, mens den for ett r siden var 31,4 mneder. Det vil si at gjennomsnittlig levetid for mobiltelefon i dag er godt over 2,5 r.

Fullstendig svar på www.elektronikkbransjen.no