Salget etter jul er et av de aller største salgene i løpet av året. Finn ut når romjulsalget starter og hvordan du kan handle smartere på salget etter jul. Sammenlign priser, sjekk prishistorikk og overvåk prisene med Prisjakt.
Innholdsfortegnelse
Salget etter jul er et av de aller største salgene i løpet av året. Det er nå du kan gjøre noen av de beste kuppene – så pass på og sjekk alle de gode tilbudene på vår kampanjeside for romjulsalget.
Når er romjulsalget i 2023?
Romjulsalget begynner tradisjonelt på tredje juledag, det vil si 26. desember. Da åpner de fysiske butikkene igjen etter julehelgen. Men allerede 25. desember kan du gjøre et kupp, fordi mange nettbutikker tyvstarter romjulsalget en dag tidligere.
Med Prisjakt kan du handle smartere på romjulsalget
Sammenlign prisene før du handler
Ikke stol på at kampanjetilbudene du finner i en butikk er de beste. Sammenlign prisene på Prisjakt – enten i en nettleser eller med vår populære mobilapp. Da ser du omgående om det er et godt kjøp eller ikke.
Sjekk prishistorikken
Prishistorikken vår avslører hvor ofte prisene har gått opp og ned i butikkene. Det hjelper deg å se om en butikk faktisk setter opp prisene før en kampanjeperiode, og om du bør slå til på det tidsavgrensede tilbudet eller vente på neste tilbud.
Overvåk prisen
Prisvarsler er utrolig nyttige. Da slipper du å se etter prisreduksjoner manuelt. Overvåk et produkt på Prisjakt. Da varsler vi deg når butikkene senker prisene eller når et produkt er tilbake på lager. Du kan få meldingen på e-post eller i mobil-appen.
Se også
Hva er mest populært på romjulsalget?
Erfaringen viser at det er størst interesse for TV, jakker, løpesko og bærbare datamaskiner. Men også sportklokker, smartklokker og PC-skjermer er ofte svært populære på romjulsalget.
Her er de ti mest populære produktkategoriene hos Prisjakt under romjulsalget i 2022:
- TV
- Jakker
- Løpesko
- Bærbare datamaskiner
- Sportklokker
- Smartklokker
- PC-skjermer
- Smarttelefoner
- Hodetelefoner
- Spillkonsoller
Topplisten er basert på statistikk over antall besøk per produktkategori mellom 25.12.22 og 31.12.22.
Salgskalender 2024
Det å skulle planlegge og holde oversikt over når de ulike salgsperiodene starter og slutter, kan være krevende. Vi har derfor laget en oversikt over de viktigste salgsperiodene og salgsdagene for å hjelpe deg i planleggingen. I tillegg har vi laget noen salgsbannere for de ulike salgsperiodene og salgsdagene du kan benytte helt gratis.
02. Januar - Januarsalg
Dette er første arbeidsdag etter nyttår, og årets første skikkelige salgsperiode kan starte. Januarsalget står sterkt i Norge, og mange venter til etter jul for å handle billige varer på nett. Mange forbrukere forventer gode tilbud i denne perioden, så her er det bare å henge seg på.
15. Januar - Blue Monday
Den tredje mandagen i januar, med kallenavnet "Blue Monday", kalles vanligvis den mest deprimerende dagen i året. Mange forbrukere søker trøst i litt netthandelsterapi. Som butikkeier bør du utnytte denne dagen med markedsføringskampanjer designet for å spre litt glede blant deprimerte forbrukere.
11. Februar - Morsdag
Morsdagen er en hedersdag for mødre og feires den andre søndagen i februar. Det er vanlig å kjøre kampanje rundt to uker før morsdagen, med intensivering av kampanjen de siste dagene før. Mange kjøper gjerne i siste liten til morsdag, så det er en god mulighet for å tilby spesielle produkter og rabatter.
Uke 8, 9 og 10 - Vinterferie
Mesteparten av Norge har vinterferie i uke 8 og 9. Utnytt gjerne disse ukene til å kjøre et skikkelig vintertilbud.
14. februar - Valentine's day
Valentine's day er en feiring av kjærlighet og romantikk. Dagen markeres ved kjøp av gaver og sender beskjeder til ens kjære. Det er en god anledning for butikker å tilby spesielle produkter og rabatter.
Nyttårsalget (Januarsalget)
Nyttårsalget er en lang tradisjon i Norge som strekker seg tilbake til 80-tallet. Mange bytter inn julegaver, og det fører ofte til mye retur. Dermed har det blitt vanlig å vente til nyåret med å gjøre større innkjøp. Nyttårsalget starter vanligvis 5. januar, og markedsføringen kan gjerne starte noen dager før.
Blue Monday
Blue Monday er den tredje mandagen i januar og betegnes som den mest deprimerende dagen i året. Det er en god mulighet for butikker å tilby rimelige varer og spre litt glede blant forbrukerne. Markedsføringen kan gjerne starte en uke i forkant.
Morsdagen
Morsdagen feires den andre søndagen i februar og er en god anledning for butikker å tilby spesielle produkter og kampanjer rettet mot mødre. Kampanjen kan starte rundt to uker før morsdagen.
Vinterferie
Vinterferien varierer fra fylke til fylke, men de fleste har vinterferie i uke 8 eller 9. Dette er en god mulighet for å tilby vintertilbud og tiltrekke seg kunder som har tid til å handle.
Valentine's day
Valentine's day, eller Alle hjerters dag, er en feiring av kjærlighet og romantikk. Butikker kan utnytte denne dagen ved å tilby spesielle produkter og kampanjer rettet mot par og kjærester.
Med oversikten over salgsperioder og salgsdager kan du planlegge og tilpasse markedsføringen din for å maksimere salget og oppnå suksess etter jul.
Hva vil Wiki fortelle oss?
Julen i Norge varer i 21 dager, den starter 24. desember (julaften) og avsluttes 13. januar (20. dag jul).
Etter kirkemøtet i Nikea i år 325 ble 25. desember fastsatt som Jesu fødselsdag, og feiringen av denne dagen begynte med pavens tilskyndelse i Roma en gang mellom år 350 og 360. Tidligere (fra omkring år 200) var det først og fremst Jesu dåpsdag 6. januar (epifani eller helligtrekongersaften) som ble feiret. I Roma regnet man vintersolverv til 25. desember, men noen storfest var ikke til denne dagen før etter at den kristne festen var blitt etablert der på den dato. Noe etter hadde slutten av den opprinnelige innhøstningsfest Saturnalia strukket seg frem til 24. desember.
I norrøn tid og før Håkon den gode endret på det, var jul en feiring som vanligvis falt 19.–21. januar, midtvinterdagen, altså en god avstand fra vintersolverv. «Den av Snorri uppgivna tidpunkten för den fornnordiska julen vid midvinternatten inföll den 19–21 januari, dvs. just i mitten av perioden för den andra julmånadens fullmåne, vilket gör det sannolikt att det var vid denna fullmåne som den fornnordiska julen firades».