Når kommer EX90 til Norge?

Få oppdatert informasjon om Volvos nye elektriske flaggskip, EX90, og når det forventes å komme til Norge. Les om bilens imponerende egenskaper, bestillingsprosess og oppdatert leveringstid.

Bilservice - Din pålitelige Volvo-forhandler

Bilservice er en autorisert Volvo-forhandler, noe som gir deg trygghet når du søker informasjon om Volvo. Våre Volvo-eksperter er dedikerte til å gi deg omfattende informasjon som du kanskje ikke finner på nettet. Vi er her for å sikre at du tar et godt valg når det gjelder din neste Volvo, og vi kan hjelpe deg med å finne riktig bil til dine behov.

Volvos USA-bygde flaggskip
Bildekilde: www.bilnorge.no

EX90 - Volvos nye flaggskip

EX90 er Volvos nye flaggskip, en stor elektrisk SUV med syv seter, et batteri på 111 kWt, en rekkevidde på 585 kilometer og en motorytelse på opptil 517 hestekrefter. Eksteriørmessig har den mye til felles med den populære XC90, men på innsiden har den mange nye funksjoner.

Interesse blant nordmenn

Interessen for EX90 har vært enorm, spesielt blant nordmenn. Under et pressearrangement i Gøteborg tidligere i år bekreftet Volvo til Broom at en betydelig andel av forhåndsbestillingene kom fra Norge.

"Salget i Norge har gått veldig bra, og vi opplever stor interesse rundt EX90. Nordmenn har omfavnet XC90 i mange år, og EX90 blir et naturlig helt elektrisk steg videre for mange," sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef for Volvo i Norge.

Utsatt produksjon

Opprinnelig var produksjonsstart planlagt mot slutten av 2023, men på grunn av "kompleksitet i programvarekoden" ble produksjonen flyttet til første halvdel av 2024. Dette har imidlertid ikke påvirket de norske kundene, da de fortsatt kan forvente å få bilene sine i fjerde kvartal 2024.

Årsaken til utsettelsen er relatert til bilens Lidar-system. Dette er første gang Volvo bruker Lidar på personbiler, og det er viktig for dem at dette fungerer perfekt før bilen lanseres på veiene. Lidar brukes blant annet til å forutsi farlige situasjoner på veien og lar sikkerhetssystemene i bilen reagere i god tid.

Stor etterspørsel etter elbiler

I Volvos kvartalsrapport viser det seg at etterspørselen etter selskapets elbiler har økt med hele 157 prosent. Mye av denne økningen kan tilskrives den populære nye modellen EX90. Selv om leveringen i Norge er planlagt i andre kvartal 2024, har interessen allerede overgått selskapets interne prognoser.

"Salget i Norge har gått veldig bra, og vi opplever stor interesse rundt EX90. Vi ser frem til å vise frem bilen til kunder og norsk presse når den kommer til Oslo i mai," sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef for Volvo Car Norway.

Bestillinger og leveringstid

Forhåndssalget av EX90 har vært så stort globalt at det har oversteget antallet biler som er planlagt produsert i første runde. Volvo Cars har midlertidig stengt ordrebøkene, men vil snart åpne dem igjen. Leveringstiden er imidlertid lang, og forventet levering til Norge er i fjerde kvartal 2024 for bestillinger som gjøres i dag.

Vi anbefaler interesserte kunder å kontakte oss for mer informasjon om bestillingsprosessen og oppdatert leveringstid.

Bilene vi venter på: EX90 setter ny (Volvo-)standard
Bildekilde: www.motor.no