Netflix gir et sjeldent innblikk i faktiske seertall

314

Les om Netflix sin sjeldne åpenhet og deling av faktiske seertall. Få innsikt i de mest populære filmene og seriene basert på antall kontoer og total visningstid. Utforsk topplister globalt og etter land på Top10.netflix.com.

Så mange har sett filmene og seriene deres.

Strømmetjenestene har tatt over underholdningen til mange TV-skjermer de siste årene, og kongen av dem alle er fortsatt Netflix. I hvert fall i rene abonnementstall, hvor de i sommer meldte om 209 millioner betalende abonnenter på verdensbasis.

Netflix er kjente for å være ekstremt hemmelighetsfulle når det gjelder faktiske seertall, og dermed gjort det så godt som umulig å sammenligne seriene og filmene deres med andre.

Netflix gir et sjeldent innblikk i faktiske seertall - Tek.no | Stranger  things, Netflix, The witcher
Bildekilde: no.pinterest.com

En sjelden åpenhet

Under årets Code-konferanse lettet imidlertid Netflix’ innholdssjef Ted Sarandos litt på sløret, og viste frem en del spennende tall om deres mest populære filmer og serier.

På det ene bildet ser vi en liste over topp 10 filmer og serier basert på antall seere de første 28 dagene etter lansering. Netflix differensierer imidlertid ikke på antall mennesker, men antall kontoer.

På denne listen er det Bridgerton sesong 1 som kommer best ut, med 82 millioner kontoer som har sett serien. Andreplassen går til Lupin, tredjeplassen til The Witcher - begge med 76 millioner kontoer.

På filmsiden er det Extraction som topper listen med 99 millioner kontoer, etterfulgt av Bird Box med 89 millioner og Spenser Confidential med 85 millioner.

Disse tallene kan dog være litt misvisende, ettersom Netflix teller alle visninger som er lengre enn to minutter. De som altså startet filmen, så de første tre minuttene og deretter skrudde av, telles like mye som de som så hele filmen fra start til slutt. Hvor mye lavere tallene hadde vært hvis de bare telte de som så hele filmen er ikke godt å si, men dette er trolig data de også sitter på, men som de ikke deler.

USA løslater Huawei-sjefen – og kan alle snart bruke samme lader til  mobilen? - Digital Norway
Bildekilde: digitalnorway.com

Total visningstid

Den neste oversikten som Netflix-sjefen viste frem gir imidlertid litt mer kjøtt på beinet, spesielt i kombinasjon med abonnementstallene. De viste nemlig fram en toppliste over seriene og filmene med lengst total visningstid. Med disse tallene ser listene litt annerledes ut:

Bridgerton er fortsatt på topp blant seriene med 625 millioner timer visningstid, mens Money Heist sesong 4 (Papirhuset på norsk) er på andre plass med 619 millioner timer. Deretter følger tredje sesong av Stranger Things med 582 millioner timer.

På filmsiden er det Bird Box som hadde best seertid med 282 millioner timer, mens Extraction hadde 232 millioner. The Irishman hadde 215 millioner.

Kombinert gir de to listene litt mer informasjon om både hvilke titler som har vært mest populære, og hvilke som trolig har blitt mest fullført av seerne.

Se også

Netflix' åpenhet fortsetter

Netflix har vanligvis vært svært tilbakeholdne med å dele seerstatistikken sin. De har tidligere kun offentliggjort tall for storhits som Squid Game og Stranger Things, men jevnlig informasjon om hva som rører seg på tjenesten har vært mangelvare.

Det har imidlertid endret seg nylig. Netflix har nylig lansert nettsiden Top10.netflix.com som viser akkurat hva som blir sett på den enorme tjenesten.

Nettsiden ligner på topplistene i musikktjenester, der brukerne kan velge land og format (serier eller film) for å se rangeringen av de sterkest presterende titlene. Det er også mulig å få en oversikt over global strømming.

Ifølge Netflix er innholdet på nettsiden basert på totalt antall timer med streaming utført av brukerne. Det oppgis også hvor mange uker en gitt tittel har vært på en gitt topp 10-liste.

For utviklere er det spennende at listene også kan lastes ned som regneark eller tekstfiler, noe som gjør det enkelt å behandle dataene ytterligere. Dette åpner for muligheten til å lage egne utvalg eller bygge apper som anbefaler innhold basert på disse dataene.

Det er også mulig at disse dataene vil dukke opp i andre apper eller nettsteder og brukes på en annen måte.

De mest detaljerte dataene er globale, og gir presis informasjon om antall timer per tittel på topplistene. For eksempel er den nye tittelen Red Notice sett nesten 149 millioner timer, mer enn dobbelt så mye som neste tittel på filmlisten, Love Hard, som er sett i overkant av 58 millioner timer.

På individuell landsnivå vises imidlertid ikke timeoversiktene, trolig fordi det ville gjøre det lettere å anslå antall kunder tjenesten har på hvert sted. Konkurransen om oppmerksomheten har økt med stadig flere internasjonale og lokale strømmetjenester, og derfor ønsker Netflix kanskje å holde denne informasjonen for seg selv.

Tjenesten dekker rundt hundre land som har topplistestriper for sine tjenester. Oversiktene oppdateres ukentlig, og baserer seg på visningsdata fra mandag til søndag uken før.

Horror på Netflix — Blodklubben
Bildekilde: www.blodklubben.no

Oppsummert

Netflix har endelig gitt et sjeldent innblikk i sine faktiske seertall, noe som har vært et etterlengtet trekk fra strømmetjenesten. Ved å dele lister over de mest populære filmene og seriene basert på antall kontoer og total visningstid, har Netflix gitt seerne og bransjen mer innsikt i seervanene på plattformen.

Den nye nettsiden, Top10.netflix.com, gir brukerne muligheten til å utforske topplistene globalt og etter land. Dette åpner også for muligheten til å laste ned dataene for videre analyse og bruk i egne apper eller tjenester.

Med stadig økende konkurranse innen strømmetjenester er det interessant å se hvordan Netflix tilpasser seg og øker sin åpenhet. Det gjenstår å se hvordan denne trenden vil utvikle seg i fremtiden.

Pin on Div
Bildekilde: no.pinterest.com

Folk spør også

Hvordan få bedre kvalitet på Netflix?

Slik endrer du innstillingen for videokvalitet p nedlastinger i Netflix-appen: Trykk p Mitt Netflix nederst til hyre.Trykk p Mer eller verst til hyre.Trykk p App-innstillinger .Trykk p Videokvalitet p nedlastinger eller Videokvalitet .Velg enten Standard eller Hy/Hyere.

Fullstendig svar på help.netflix.com


Hvor mange ser på Netflix?

Eller du kan oppgradere Netflix-abonnementet ditt for kunne se Netflix p flere enheter samtidig (opptil 4 med Premium-abonnementet).

Fullstendig svar på help.netflix.com


Når slippes serier på Netflix?

Originalserier og originalinnhold fra Netflix blir vanligvis globalt tilgjengelige kl. 00.00 (stillehavstid). Du finner disse titlene ved se etter den rde N-en p tittelgrafikken.

Fullstendig svar på help.netflix.com