Ny enorm Tesla-måned, ny elbilrekord i september

27

Tesla opplevde en ny gledesmåned i Norge med rekordleveranser av både Model Y og Model 3. Les om den historiske økningen i elbilsalget og den økende populariteten av elbiler i Norge.

I september opplevde Tesla en ny gledesmåned i Norge med rekordleveranser av både Model Y og Model 3. Totalt ble det registrert imponerende 3564 nye Model Y og 2218 Model 3, og nesten én av tre nye biler som ble registrert i Norge i september var en Tesla. Dette kommer frem i tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Tesla Model Y – Wikipedia
Bildekilde: no.wikipedia.org

Rekordhøy elbilandel i september

De to Tesla-modellene var også de mest registrerte bilene i Norge i løpet av måneden, da ingen andre merker kom i nærheten av slike tall. De nærmeste konkurrentene var Škoda Enyaq med 787 registreringer, Toyota RAV4 med 702 og Hyundai Ioniq 5 med 652 registreringer.

Tallene fra Tesla og det faktum at nesten alle de 20 mest solgte bilene i september var elbiler, førte til en enorm økning i andelen elbiler.

Hele 77,5 prosent av de 17 992 nye bilene som ble registrert i september, var elbiler. Dette er det høyeste tallet noensinne for en enkelt måned.

Det har heller aldri blitt registrert så mange biler i løpet av en septembermåned tidligere, og den forrige rekorden ble satt i fjor med 15 552 biler.

Tesla leverte rekordmange biler i 2021 – E24
Bildekilde: e24.no

Økt fokus på elbiler

I følge direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), er det nå fullt fokus på elbiler over alt. Han påpeker at nye bilmerker og modeller, spesielt elbiler, er utstyrt med moderne teknologi og utstyr som mange ønsker seg. Dette bidrar trolig til den solide økningen i nybilsalget. Muligheten for en innføring av moms på kjøp av elbiler over et visst prisnivå kan også ha bidratt til økt salg. Uansett er det tydelig at mange er villige til å prioritere kjøp av ny bil, spesielt elbil.

Elbilforeningens leder, Christina Bu, påpeker at Norge hadde vært på god vei mot målet om 100 prosent nullutslippsbiler innen 2025, hadde det ikke vært for leasingmarkedet. Hun mener at partiene som forhandler om ny regjering må sikre at målet om nullutslippsbiler i 2025 oppnås ved å gjøre noe med leasing. Bilene med utslipp har svært gunstige skatteregler i leasing, noe som reduserer effektiviteten av elbilpolitikken. Før man vurderer en lavere momssats på elbiler, må man sikre at elbilen også vinner konkurransen innen leasing, sier Bu.

Se også

Nyheter 21.03.2024, 04:30 32
Når kom Skoda Enyaq?
Nyheter 13.02.2024, 03:58 47
Når kom Samsung Galaxy S9+?

Tesla dominerer markedet

Tesla var ikke bare det mest solgte merket i Norge i september, men også hittil i år. Totalt ble det registrert 5782 Tesla-biler, som utgjør 11,03 prosent av det totale bilsalget. Dette er langt foran Volkswagen som tok andreplassen med 1444 biler, etterfulgt av Hyundai med 1118 biler, Audi med 1106 biler og Toyota med 1073 biler.

Model X var den mest solgte bilen i Norge i september, og nesten én av fem biler som ble registrert, var en Tesla. Dette gjorde Tesla til det klart største merket, med Nissan på andreplass.

Nybilsalget: Tesla Model Y milevis foran konkurrentene
Bildekilde: www.tv2.no

Rekordhøy elbilandel og lavt CO2-utslipp

September var en helt spesiell måned for bilmarkedet i Norge. Elbilene hadde en markedsandel på hele 45,3 prosent, og inkludert bruktimport økte andelen til 47,7 prosent. Den store elbilandelen bidro til et rekordlavt CO2-utslipp på kun 55 g/km. Dette er det laveste nivået som noensinne er målt i Norge, og er 16 g/km lavere enn samme måned året før.

En av årsakene til rekordene er overgangen til den nye målemetoden WLTP, som fører til økte avgifter for de fleste biler, både med forbrenningsmotorer og ladbare hybrider.

Rekordmåned for elbilsalget i september – E24
Bildekilde: e24.no

Konklusjon

September 2024 var en historisk måned for Tesla og elbilsalget i Norge. Med imponerende leveranser av Model Y og Model 3, dominerte Tesla markedet og nesten én av tre nye biler som ble registrert var en Tesla. Sammen med rekordhøy elbilandel på 77,5 prosent av alle nye biler, viser dette tydelig den økende populariteten og etterspørselen etter elbiler i Norge. Selv om det er utfordringer knyttet til leasingmarkedet og behovet for å sikre nullutslippsbiler innen 2025, er det klart at elbilene har vunnet konkurransen og er foretrukket blant norske bilkjøpere.

Se også

Hva vil Wiki fortelle oss?

Tesla Model Y er en kompakt elbil fabrikkert av elbilprodusenten Tesla. Bilen ble avduket i oktober 2019, og startet produksjonen fra Tesla sin Fremont fabrikk i januar 2020.

Model Y ble først distribuert til det amerikanske markedet, før bilen omsider kom til Norge i august 2021 fra Teslas fabrikk i Shanghai, Kina. Den første måneden på markedet ble bilen den mest solgte i Norge med 1309 enheter. Det første kvartalet på markedet ble det solgt 4873 av Tesla Model Y i Norge. I 2022 ble det registrert 16.839 eksemplarer av bilen i Norge, og slo den 53 år gamle rekorden for VW Bobla som mest solgte bil på ett år noensinne.

Tesla har produsert den europeiske versjonen av Model Y ved Giga Shanghai. Våren 2022 startet leveransene fra Teslas nye fabrikk Gigafactory Berlin.

Model Y er 4,75 meter lang, 1,92 meter bred (uten speil) og 1,62 meter høy.

Folk spør også

Hva er den mest solgte bilen i verden 2023?

Tesla Model Y var det mest solgte bilmodellen i 2023, med over 23 000 salg.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hva er den mest solgte bilen i Norge?

Norges mest populre bilmodelli r er Tesla Model Y. I 2022 gikk den suverent til topps p statistikken fra Opplysningsrdet for Veitrafikken (OFV) med 17.356 biler og en markedsandel p 10 prosent. Nrmest bak kom Volkswagen ID. 4 med 11.561 biler og 6,6 prosent andel.

Fullstendig svar på www.tv2.no


Hvor mange prosent av biler i Norge er Tesla?

Totalt var det per dags dato registrert 117.756 Teslaer i Norge – noe som betyr at nesten tolv prosent av Europas ulike Tesla-modeller havnet p norske veier. Det igjen betyr at 17,5 prosent av alle registrerte helelektriske personbiler i Norge er en Tesla.

Fullstendig svar på elbil.no


Hva er den raskeste Tesla?

Model S Plaid har den raskeste akselerasjonen av alle biler i produksjon.

Fullstendig svar på www.tesla.com


Videoer

Why Nikola Tesla and George Westinghouse are Famous for all the WRONG Reasons!

The Modern Snake Oil Salesman - Elon Musk

Why China is Flooding Europe with Cars!

Electrify Everything?

What Elon Musk JUST DID With Tesla Changes Everything!

Tesla Model Y | Expansion in Fremont & 1,135B for Giga Berlin

2022 Tesla Model Y Official EPA Range & Rare New Agreement

Tesla Model Y Performance Prove Itself Again & More Tesla News