Nye rykter om Microsofts kommende topp-Lumia

36

Les de siste ryktene om Microsofts kommende topp-Lumia, inkludert prislapp, byggematerialer, øyeskannere og spesifikasjoner. Kan disse modellene bli dyrere enn iPhone 6 og Galaxy S6?

Kan bli dyrere enn iPhone 6 og Galaxy S6.

Den siste tiden har det stormet litt rundt Microsoft og deres satsing på Windows-telefoner. Toppsjef Satya Nadella skal kutte hardt i det som pleide å være Nokia,og flere analytikere og nettsteder tror det vil bety færre Lumia-modeller fremover. Samtidig går nå rykter om at to nye toppmodeller er på vei fra selskapet.

Microsoft lanserer nye billig-telefoner - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Prislapp og byggematerialer

Skal vi tro på disse ryktene, om Lumix 940 og Lumia 940 XL, er ikke ambisjonsnivået for toppmodellene senket, enn så lenge. De kan nemlig bli både mer velutstyrte og dyrere enn de dyreste av dagens toppmodeller, nemlig Apple iPhone 6 og Samsung Galaxy S6.

De nye ryktene setter altså en skyhøy prislapp på de kommende modellene, uten å gå i detalj om hvor mye dyrere de kan bli. Samtidig hevdes det at modellene ikke vil bli bygget i metall slik som de argeste konkurrentene, men i stedet skal bygges i plastvarianten polykarbonat.

Her er Microsofts nye Windows-mobil - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Øyeskanner og spesifikasjoner

Informasjonen ser ellers ut til å sammenfalle med det vi tidligere har hørt om de to telefonene. Ved siden av pris og byggematerialer er kanskje den viktigste nye påstanden om de to telefonene at begge vil være utstyrt med øyeskanner når de dukker opp. Det finnes flere ulike måter å bruke øyet til identifisering på, men det er skanning av iris som nevnes av Phonearena.

Ellers vil Lumia 940 XL kunne bli utstyrt med en skjerm på 5,7 tommer med 1440p-oppløsning. En Snapdragon 810-brikke skal stå for kraften, mens 3 gigabyte minne sørger for god ytelse ved flere samtidig oppgaver. Kameraet skal ha fått PureView-merket og en oppløsning på 20 megapiksler. Det eksperimenteres mye med ulike belysningsløsninger for mobilkamera om dagen, og Lumia 940-modellene skal det visstnok bruke hele tre ulike LED-lys til å lyse opp motivet.

Den ordinære Lumia 940-modellen later til å bli relativt lik storebror, men med litt svakere innmat. Her er det snakk om en full-HD-skjerm på 5,2 tommer, med Snapdragon 808 som motor og like mye minne som i XL-modellen. De to modellene skal også dele kameraspesifikasjoner.

Se også

Nyheter 12.05.2024, 01:29 17
Når kom Windows 8?
Nyheter 04.05.2024, 16:58 27
Hva er siste iOS oppdatering?

Prototyp og bilder

Nå finnes det lekkede bilder og mer informasjon om det nye Lumia-flaggskipet. Det går mange rykter om mobiltelefon-toppmodeller for tiden, og for litt siden kunne vi også melde om nye, ubekreftede opplysninger om Microsofts oppfølger til flaggskipet Lumia 930, nærmere bestemt den store utgaven 940 XL.

Nå har det lekket bilder av av den neste flaggskipmodellen til Microsoft, melder The Verge og Windows Central. Lekkasjen dukket først opp på det kinesiske nettstedet WPXAP.com og skal vise prototypen av den nye Lumia-modellen, som altså skal komme både i en vanlig og stor utgave.

Det som først kan være verdt å merke seg er at modellene omtales som Lumia 950 og 950 XL, noe som altså ser ut til å antyde at Microsoft har tenkt å hoppe over 940-modellbetegnelsen, uten at dette på noe måte er bekreftet.

Lumia 950 og 950 XL får henholdsvis skjermer på 5,2 og 5,7 tommer med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. XL-utgaven får, som tidligere ryktet, en Snapdragon 810-prosessor, 32 GB lagringsplass og 3 GB minne.

Hovedkameraet er på solide 20 megapiksler, frontkameraet er på 5 megapiksler, og batteriet skilter med 3300 mAh. Lillebroren får en Snapdragon 808-prosessor og et batteri på 3000 mAh, men ellers de samme spesifikasjonene.

Ellers er det verdt å merke seg at begge telefonene blir utstyrt med den nye USB Type C-standarden, og blir dermed blant de første mobilene med denne standarden. Når det gjelder bildene som er lekket skal det ha blitt bekreftet at disse faktisk er av Lumia 950/940-modellen, men det er uvisst hvilken av dem.

Det er også bekreftet at mobilen på bildet er en testmodell med et spesielt, sort deksel som er ment å skjule det faktiske designet for å hindre lekkasjer av dette. Det er med andre ord ikke representativt for hvordan mobilen blir seende ut.

Microsoft lanserer nye billig-telefoner - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Lansering og avsluttende tanker

Microsoft har ikke kommet med noen offisielle kunngjøringer ennå, og heller ikke antydet noe lanseringsdato. Selskapet er imidlertid ventet å avsløre mer om de nye Lumia-modellene i oktober.

Med stadig økende konkurranse innen mobilmarkedet er det spennende å se hvordan Microsofts kommende topp-Lumia vil klare seg. Med høyere prislapp og interessante spesifikasjoner kan det bli en utfordrende, men potensielt lønnsom satsing for selskapet.

Samtidig må de også finne sin plass blant et allerede etablert marked dominert av Apple og Samsung. Det gjenstår å se om Microsoft kan overbevise forbrukerne om å velge deres topp-Lumia fremfor konkurrentenes flaggskipmodeller.

Rykter: Microsoft produserer en Lumia med Android
Bildekilde: www.showmetech.com.br

Videoer

Unlocking the Soul - What New Age Prophets Reveal about our Hidden Nature [Full film, in 4K]

No More Update Nightmares! Windows 10/11 Mastery for IT Pros Part 1

LAN 2.0: How Network Switches & ASICs Are Redefining Connectivity

Power On: The Story of Xbox | Chapter 6: TV…Or Not TV

USB4 Deep Dive: What Every IT Professional Should Know

TPM 2.0 Unveiled: Empowering IT Pros with Trusted Platform Module Insights

STRANGE NEWS of the WEEK - 43 | Mysterious | Universe | UFOs | Paranormal

Mastering Windows Application Troubleshooting: Processes and Threads Unveiled