Slik lager de BBCs nye og spektakulære naturserie

143

Les om hvordan Rupert Barrington og Mateo Willis lager den spektakulære naturserien "Life Story" for BBC Earth. Opplev imponerende naturdokumentarer som tar deg med på en unik reise i naturens verden.

Introduksjon

Den fjortende april lanseres BBC Earth i Norge, en egen TV-kanal som skal fokusere på programmene produsert av BBCs Natural History Unit. Etter suksessene med serier som Planet Earth, Life og Frozen Planet, er forventningene til den nye kanalen og dens naturdokumentarer høye. Produsent Rupert Barrington og naturfotograf Mateo Willis har besøkt Norge for å promotere den nye kanalen og gi innsikt i hvordan de lager de spektakulære naturseriene.

Planet Earth III: Intervju med skaperne
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Bakgrunn

BBC har etablert seg som en ledende produsent av naturdokumentarer med serier som Planet Earth. Forventningene til den nye kanalen i Norge er derfor store. Rupert Barrington, kjent for serier som "State of the Planet" og "Nature", og Mateo Willis, naturfotograf på serier som Frozen Planet og Human Planet, er involvert i produksjonen av den nye serien som er kanalens storsatsing - "Life Story".

Det har tatt fire år å lage "Life Story", og ulike kamerateam har tilbrakt totalt 2000 dager i felten. De har reist rundt 300 millioner kilometer og skutt rundt 1800 timer med råstoff. Dette tilsvarer omtrent 300 terabyte med film, som er nok til å fylle rundt 64 000 DVD-plater. Over 99 prosent av dette råstoffet har blitt klippet vekk, slik at for hvert minutt ferdig program er det seks timer med råstoff som ikke blir vist.

Planet Earth III: Intervju med skaperne
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Produksjonsutfordringer

Produksjonen av naturserier som "Life Story" krever betydelige ressurser og budsjetter. Med tanke på det enorme antallet timer med råstoff som klippes bort, er det tydelig at det er et omfattende arbeid å skape en serie på seks episoder på rundt 50 minutter. Barrington og Willis har jobbet tett sammen med deres sjef for å sikre at de har de nødvendige midlene for å lage en serie av høy kvalitet.

En annen utfordring i produksjonen av "Life Story" og lignende naturserier er den tekniske siden. Med bruk av avanserte kamerateknologier som 4K-oppløsning og Dolby Vision HDR, blir det mulig å levere spektakulære visuelle opplevelser for seerne. Produksjonsteamet har også brukt innovative metoder, som f.eks. undervannsdronefilming, for å fange unike øyeblikk og oppnå enestående bildekvalitet.

Se også

Nyheter 13.02.2024, 03:22 171
Er Munch norsk?
Nyheter 13.02.2024, 03:10 180
Hva er den nyeste MacBook Air?

TV-kanalens lansering

Nylig ble BBC Earth lansert som en helt ny TV-kanal i Norge. Denne kanalen gir norske seere tilgang til naturdokumentarer som "Life Story". Selv om det foreløpig ikke finnes TV-kanaler som sender i 4K-oppløsning, er det forventet at serien etter hvert vil bli tilgjengelig på 4K-blu-ray. I tillegg til "Life Story", kan seerne glede seg til serier som "Human Universe" med Professor Brian Cox som programleder.

Planet Earth III: Intervju med skaperne
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Konklusjon

BBCs nye og spektakulære naturserie "Life Story" er et resultat av omfattende innsats, ressurser og teknologiske fremskritt. Med en produksjonstid på fire år, 1800 timer med råstoff og bruk av avanserte kamerateknologier, har Rupert Barrington og Mateo Willis skapt en serie som forventes å imponere seerne og leve opp til BBCs høye standard for naturdokumentarer. Med lanseringen av BBC Earth i Norge får norske seere muligheten til å oppleve disse spektakulære naturseriene på sin egen TV-skjerm.

Planet Earth III: Intervju med skaperne
Bildekilde: www.lydogbilde.no