Snart må du kanskje vinke farvel til app-menyen i Android

69

Android 7.0 kan se en avskaffelse av app-menyen. Tidlige versjoner av Android N og nye modeller som LG G5 og HTC One X9 mangler app-knappen. Hvis dette skjer, vil Android adoptere en ren horisontal app-skrolling fra hjemskjermen, som ligner mer på konkurrenten iOS. Les mer her hos 32Chip.

Android 7.0 skal droppe den velkjente menyen, ifølge rykter.

Den rutemønstrede app-knappen som gir deg tilgang til telefonens installerte applikasjoner er blant de karakteristiske elementene i Android, men nå har det dukket opp tegn på at denne kanskje forsvinner. Det melder Android Authority.

Nettstedet fikk først nyss om nyheten fra et par kilder som hevdet at flere av de tidlige versjonene av den neste 7.0-versjonen av Android, Android N, ikke inneholder app-knappen.

Deretter dukket det opp flere beviser i form av at den nylig kunngjorte flaggskipmodellen LG G5 ikke hadde app-knappen på plass. I tillegg skal HTC One X9 også mangle den velkjente knappen, men denne modellen kommer samtidig med en muligheten til å aktivere den.

En annen toppmodell, Galaxy S7, har i utgangspunktet app-knapp, men kommer med en skjult innstilling som legger alle appene på hjemskjermen, og fjerner knappen.

Alt dette peker altså i retning av at app-menyen skal fjernes i den fremtidige Android-utgaven, men uten at dette på noe måte er offisielt bekreftet. Om dette skjer vil Android gå over til ren horisontal app-skrolling direkte fra hjem-skjermen, og dermed også bli litt mer lik konkurrenten iOS.

Google skal avholde sin I/O-konferanse fra 18.-20. mai, og da er selskapet ventet å vise frem en tidlig versjon av Android 7.0. Det vil antakelig gi oss svar på akkurat hva det er Google eventuelt planlegger å gjøre med app-menyen.

Ny besked app fra Google skal være Androids iMessage
Bildekilde: mobilsiden.dk

Lanseringen av Android 7.0

Lanseringen av Android 7.0, også kalt «Android N», ligger fremdeles et godt stykke frem i tid, men den siste tiden har noen opplysninger om operativsystemet begynt å piple til overflaten. Nå vet vi enda mer, for i en noe overraskende vending har Google sluppet en tidlig utgave av Android N.

Versjonen som er sluppet er den første såkalte «preview»-utgaven for utviklere og er dermed svært uferdig, men likevel gir den en del indikasjoner på hva vi har i vente.

Nye funksjoner i Android N

Den mest nevneverdige, nye funksjonen er nok den såkalte multivindu-modusen, som legger til rette for bruk av flere applikasjoner samtidig. På håndholdte enheter kan appene entes vises side-om-side eller plasseres over hverandre, og appene vil automatisk fylle hele skjermen.

Google skriver imidlertid at produsenter kan velge å inkorporere en «freeform»-modus i operativsystemet som lar brukere fritt justere størrelsen på appene i multivindu-modusen.

Ellers vil Android N by på bilde-i-bilde-funksjonalitet, som innebærer at du kan fortsette å spille av videoinnhold mens du bruker applikasjoner. Som vi allerede har meldt skal det nye operativsystemet også komme med grupperte varslinger, som betyr at man kan samle sammen alle varslingene som kommer fra samme app.

En annen ny funksjon heter «direct reply» og innebærer at du kan svare på meldingsvarslinger direkte fra selve varslingsvinduet. Dette gjøres via en egen knapp som er hektet på varslingen.

Google opplyser videre om at Doze-funksjonen fra Android 6.0 har blitt enda mer effektiv i Android N. Doze er en funksjon som deaktiverer data- og strømkrevende funksjoner når telefonen ikke er i bruk for å forlenge batteritiden.

Flere detaljer om de nye funksjonene finner du på utviklerbloggen for Android.

Sig farvel til Siri og Google Assistent: Sådan undgår du at blive overvåget  via din mobiltelefon | Samvirke
Bildekilde: samvirke.dk

Oppsummering

Android 7.0 kan kanskje se en avskaffelse av den kjente app-menyen, ifølge rykter. Flere tidlige versjoner av Android N og nylig kunngjorte modeller som LG G5 og HTC One X9 mangler app-knappen. Dette, sammen med en skjult innstilling på Galaxy S7, peker mot en mulig fjerning av app-menyen. Hvis dette skjer, vil Android adoptere en ren horisontal app-skrolling fra hjemskjermen, som ligner mer på konkurrenten iOS. Google forventes å avsløre mer om Android 7.0 på sin I/O-konferanse i mai.

Lanseringen av Android 7.0, også kjent som "Android N", ligger fortsatt frem i tid, men Google har allerede sluppet en tidlig utgave av operativsystemet for utviklere. Den nye versjonen vil introdusere flere spennende funksjoner, inkludert multivindu-modus som tillater bruk av flere apper samtidig, bilde-i-bilde-funksjonalitet, grupperte varslinger og direkte svar på meldingsvarsler. Doze-funksjonen for batteribesparelse har også blitt forbedret i Android N.

Se også

Nyheter 13.02.2024, 03:24 94
Når kom Snapchat?
Nyheter 10.01.2024, 14:36 98
Hvilke biler selger mest?

Videoer

20 SCARY GHOST Videos That'll Chill You To The Bone

Færgetur med overnatning i et privat værelse med nøgle i 2 dage/1 nat | Shin Nihonkai Ferry

Bilcamping i isende kulde med hund - Tagtelt

Dinosauryoga for børn! Dinosaur Park | Et kosmisk børneyogaeventyr!

LAOS Road Trip: Never Seen Anything Like This! 🇱🇦

Fly til London Heathrow i Delta komfort plus international | Boston til London Delta erfaring

En dagbog med forfærdelige hemmeligheder. Overgang. Gerald Durrell. Mystiker. Rædsel

Words of Counsel for All Leaders, Teachers, and Evangelists | Charles H. Spurgeon | Audiobook