Sony bekrefter at de taper penger på PlayStation 5

47

Sony har bekreftet at deres nyeste spillkonsoll, PlayStation 5, blir solgt med tap. Dette er en vanlig praksis i bransjen for å konkurrere om markedsandeler. Til tross for dette, opplever Sony suksess på andre områder og rapporterer om økning i driftsresultatet. Les mer om Sonys tap på PlayStation 5 og deres vekst på PlayStation-plattformen.

Etablering av tap

Sony har bekreftet for første gang at deres nyeste spillkonsoll, PlayStation 5, blir solgt med tap. Dette ble kommentert i forbindelse med fremleggelsen av regnskapet for siste kvartal i fjor. Ifølge Sony selv ble prisen satt lavere enn produksjonskostnadene som en strategisk praksis for å sikre markedsandeler.

Sony taper ikke lenger penger på PS5 - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Vanlig praksis i bransjen

Det er ikke uvanlig at spillkonsoller selges med tap i de første årene etter lanseringen. Dette er en praksis som mange selskaper mener er nødvendig for å konkurrere om markedsandeler. Den virkelige fortjenesten ligger ofte i salg av spill, tjenester og tilbehør til konsollene.

Knuser Xbox - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Sterk salgsytelse på andre områder

Selv om Sony taper penger på PlayStation 5-konsollene, går resten av selskapets virksomhet svært godt. Driftsresultatet for 4. kvartal viser en økning på 50 prosent sammenlignet med foregående kvartal. Dette skyldes hovedsakelig økt salg av spill, flere PS Plus-abonnenter og høyere fortjeneste på alt relatert til PlayStation 4.

Til tross for at interessen for PlayStation 4-konsoller har falt med 77 prosent sammenlignet med samme periode året før, har Sony opplevd suksess med andre produkter og tjenester knyttet til PlayStation-merkevaren.

Se også

Overraskende nyheter for noen

Mens det ikke er uvanlig at Sony taper penger per solgte PlayStation 5-konsoll, kan nyheten komme som en overraskelse for mange. Etter lanseringen i november har PlayStation 5-konsollen ikke lenger blitt solgt med tap.

Sonys finansdirektør Hiroki Totoki kunngjorde dette en uke etter at selskapet rapporterte at de hadde solgt ti millioner PS5-konsoller. Selv om den diskløse PS5 Digital Edition fortsatt selges med tap, ser det ut til at Sony vil oppveie dette gjennom salg av annet hardware-salg som tilbehør og PS4.

Sony sier det skal bli lettere å få tak i PlayStation 5 i 2023 - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Vekst og suksess på PlayStation-plattformen

Sony rapporterte også om rekordinntekter fra PlayStation i første kvartal i år. Antallet aktive brukere på PlayStation Network er nå 104 millioner per måned. Disse brukerne brukte i gjennomsnitt $37,09 (327 kroner) på digital programvare, tilleggsinnhold og tjenester.

I mellomtiden har Microsoft offentliggjort at de ikke tjener penger på konsollene alene, og selger Xbox-konsollene med tap. Microsoft har imidlertid overskudd på spill- og abonnementssalg på onlinetjenester.

Finn ut om det er verdt pengene å oppgradere til Playstation 4 Pro eller  ikke - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Knapphet på PlayStation 5

Det har vært stor etterspørsel etter PlayStation 5 siden den ble lansert i 2020, og det har vært vanskelig å få tak i en konsoll. Sony forventer ikke å kunne møte etterspørselen på samme nivå som med PlayStation 4 før i 2024. Dette skyldes problemer med å skaffe nok deler og råvarer, som igjen er påvirket av både internasjonale konflikter og covid-19-pandemien.

Sony jobber med å øke produksjonen av PlayStation 5, men det vil ta tid å få opp farten på forsendelsene. Selskapet prioriterer imidlertid PlayStation 5 som en viktig del av virksomheten, og jobber for å møte etterspørselen på best mulig måte.

Se også

Nyheter 12.05.2024, 01:29 18
Når kom Windows 8?
Nyheter 01.05.2024, 18:22 18
Når kommer PS5 komplett?

Folk spør også

Når kommer ut PlayStation 6?

I et intervju med Game Informer bekreftet Sonys Executive VP for maskinvareutvikling, Masayasu Ito, at livssyklusen til PS5 ventes vare i seks eller syv r. Det betyr at vi ikke vil f en PS6 fr tidligst i 2026.

Fullstendig svar på global.techradar.com


Hvorfor er det så få PS5?

Sony mener de vil kunne dekke ettersprselen etter konsollen. PlayStation 5 er svrt populr. Sonys PlayStation 5 har helt siden den ble lansert vrt mangelvare verden over, bde p grunn av enorm ettersprsel og p grunn av produksjonsproblemer.

Fullstendig svar på www.tek.no


Når kommer det flere PlayStation 5?

Iflge The Leak skal den nye PS5-versjonen g i produksjon i andre kvartal 2023 og vre klar for salg i tredje kvartal.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hvorfor selges ikke PlayStation 5?

Playstation 5 med diskdrev er n lnnsom for Sony produsere. Den disklse modellen selges fortsatt med tap. Playstation 5 har bikket over til bli lnnsom.

Fullstendig svar på www.tek.no