Sony lanserer større QD OLED

Sony har nylig presentert kommende TV-modeller for året, inkludert en større QD OLED-modell på 77 tommer. Les mer om denne spennende nyheten fra Sony på 32Chip.

Sony har nylig presentert sine kommende TV-modeller for året, og blant dem er det ingen nye 8K-TV-er. Årsaken til dette kan være de strenge retningslinjene for strømforbruk fra EU, som spesielt påvirker de høyoppløste skjermene på grunn av deres høye antall dioder. Til tross for fraværet av 8K-TV-er har Sony likevel flere nye modeller på vei, inkludert en større QD OLED-modell på hele 77 tommer.

Sony lanserer X95L og X90L, nye LCD-skjermer i jumboklassen
Bildekilde: www.lydogbilde.no

QD OLED-serien

Sony var først ute med å introdusere QD OLED-teknologien i 2022, selv om panelene produseres av Samsung. Denne teknologien vil også være tilgjengelig i årets modeller. Årets QD OLED-serie har fått forbedringer i bildebehandlingen og er nå tilgjengelig i en størrelse på 77 tommer, noe som tidligere ikke har vært mulig. Dette er en etterlengtet oppgradering, som også Samsung har lansert.

QD OLED-skjermen imponerer med sin utrolige bildekvalitet, selv om det vi får se på arrangementet kun er en beta-versjon som fortsatt kan endres før den kommer i butikk. Fargene og lyset virker godt balansert, og skarpheten er på et svært høyt nivå. Sony viser nok en gang sin ekspertise innen bildebehandling, og modellen har den kraftigste X1-prosessoren.

Designet på QD OLED-modellen er også tiltalende, med et minimalistisk utseende som utstråler kvalitet. Dette er akkurat hva man forventer av en toppmodell. Prisen er ennå ikke kjent, men modellen vil også være tilgjengelig i størrelsene 55 og 65 tommer i tillegg til 77 tommer.

Her er Sonys OLED-modeller for 2022
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Den andre toppmodellen

Den andre toppmodellen fra Sony er en LCD-basert skjerm med mini-LED som bakbelysning. Dette gir langt bedre presisjon i bildet enn det man normalt kan forvente av denne teknologien. Denne modellen har betydelig mindre "blooming" enn 2022-modellene, altså mindre lyslekkasje fra lyse objekter på en mørk bakgrunn.

Se også

Nyheter 18.01.2024, 22:00 51
Når kommer neste Xbox?
Nyheter 13.02.2024, 03:24 57
Når kom Snapchat?

Verdens første QD-OLED

Sony har også kunngjort verdens første TV med QD-OLED-panel. Denne teknologien er en kombinasjon av OLED og kvanteprikker (quantum dots), som tidligere har blitt brukt i LCD-TV-er. Det spesielle med denne TV-en er at Sony er de første i verden til å tilby en slik modell, selv om panelene produseres av Samsung. Dette er en betydelig bragd for Sony, da man kunne forvente at Samsung selv ville være først ute med denne teknologien.

Prisene for de nye modellene er foreløpig ikke kjent, men her er en rask oppsummering:

  • Sony A95K: Toppmodell med QD-OLED-panel og Cognitive Processor XR.
  • Sony Z9K: 8K-TV med avansert baklys og LCD-teknologi.

Sony fortsetter å imponere med sine TV-modeller, og årets lansering byr på spennende nyheter. Med en større QD OLED-modell og verdens første QD-OLED-TV tar Sony igjen ledelsen innen bildekvalitet og teknologi.

Sonys QD-OLED kan bli billigere enn fryktet
Bildekilde: www.lydogbilde.no