En mann i Washington ble ranet på åpen gate av to bevæpnede menn. De stjal alle eiendelene hans, unntatt smarttelefonen som var en Android. Overrasket over at det ikke var en iPhone, bestemte tyvene seg for å returnere telefonen før de stakk av. Les hele historien på 32Chip.
Innholdsfortegnelse
Ranet på åpen gate
En mann i Washington skal ha blitt ranet på åpen gate av to bevæpnede menn. De skal ha stjålet alle eiendelene han hadde på seg, og stukket fra åstedet i bilen hans.
Den eneste tingen han stod igjen med var smarttelefonen, for den ville de ikke ha.
Mannen skal nettopp ha parkert bilen og vært på vei hjem, da to maskerte og bevæpnede menn konfronterte ham. Han skal ha blitt bedt om å tømme lommene sine for innhold, før de satte set i bilen hans for å dra avgårde.
Rett før de skulle til å kjøre tok derimot tyvene en nærmere titt på telefonen hans, og innså at denne var de totalt uinteressert i.
– Oh, det er en Android?, skal en av to ranerne ha uttalt, ifølge ABC7.
– Det vil vi ikke ha. Trodde det var en iPhone.
Telefonen ble således returnert til ransofferet - før tyvene kjørte avgårde.
Statusforskjellen mellom Android og iPhone
At spesielt unge opplever at det er forskjell i status mellom Android-telefoner og iPhone, er derimot ikke noe nytt. Google har for eksempel hevdet at barn blir mobbet fordi det er fargeforskjell på meldingsboblene som vises hos iPhone-brukere, basert på hvorvidt du har en iPhone eller Android.
Denne knivingen mellom de blå og grønne boblene, ledet også til at selskapet Nothing lanserte en tjeneste som skulle gjøre det mulig å omgå hele fargeforskjellen. De påstod at det hele var ende-til-ende-kryptert, og dermed svært sikkert. Men i praksis ble det bevist at ikke bare var dette ikke sant, men du oppga også passord og informasjon som ble liggende lett tilgjengelig for andre.
– Sannsynligvis det største «personvernsmarerittet» jeg har sett av en telefonprodusent på flere år, skrev 9to5Googles Dylan Roussel på Twitter, rett før Nothing valgte å trekke hele funksjonen - kun en uke etter lansering.
Stjålet Device Protection i iOS
«Stolen Device Protection» kommer i neste iOS.
«Stolen Device Protection» er et sett av nye beskyttelsesfunksjoner som skal gjøre det langt vanskeligere å få låst opp og brukt en stjålet iPhone. Funksjonen har dukket opp i betaversjonen av kommende iOS 17.3, melder blant andre Wall Street Journal.
Sporing og ansikts- eller fingeravtrykkslåser gjør det allerede utfordrende å få gjort noe med en stjålet mobiltelefon, men tyver har fortsatt mulighet til å snappe opp skjermlåskoden din ved å «spionere» når du taster den inn.
Med koden kan man blant annet tilbakestille noens Apple ID-passord, skru av «Hvor er?»-funksjonen og til og med tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene, slik at den er klar for videresalg - uten at eieren som ble frastjålet telefonen kan gjøre noe med det.
Apples nye sett av funksjoner skal altså gjøre dette vanskeligere. Med Stolen Device Protection aktivert vil telefonen be om en Face ID-skanning eller fingeravtrykk om den merker at telefonen ikke befinner seg på et kjent sted, for eksempel hjemme eller på kontoret.
Om man forsøker å endre Apple ID-passordet, vil Apples servere kreve en timeslang pause før noe skjer, i tillegg til at man igjen må frem med ansikt eller fingeravtrykk før man endelig får endret passordet.
Det samme gjelder andre forsøk på å endre informasjon i iCloud-kontoen, som for eksempel å oppdatere telefonnummeret. Det vil blant annet øke sannsynligheten for at eieren får låst ned telefonen før tyven får sjansen til å fjerne iCloud-innloggingen og tilbakestille den.
I tillegg fjerner man muligheten til å få tilgang til iCloud-nøkkelringen, altså den innebygde passordlagringen, med koden. Også denne vil kreve Face ID eller Touch ID.
iOS 17.2 ble sluppet til iPhone-eiere tirsdag, og like etter ble også den første 17.3-betaversjonen sluppet. Det går nok dermed noen uker før funksjonen blir tilgjengelig, og WSJ rapporterer at Apple planlegger å be brukerne om å skru den på når de installerer oppdateringen.