ID.GTI Concept skal ta Golf-arven videre

32

Les om Volkswagens nyeste elektriske GTI-modell på 32Chip. Opplev den legendariske ytelsen og kjøregleden til GTI-serien kombinert med et bærekraftig elektrisk drivsystem.

ID.GTI Concept skal ta Golf-arven videre.

VW lar det gå sport ID
Bildekilde: www.motor.no

Introduksjon

Volkswagen viste frem sin elektriske GTI-modell på en nylig begivenhet. Den elektriske GTI, som er en del av Volkswagens ikoniske GTI-serie, har blitt utviklet som en del av selskapets overgang til elektriske kjøretøy. Den nye modellen kombinerer den legendariske GTI-ytelsen og kjøregleden med et bærekraftig og miljøvennlig elektrisk drivsystem.

Elektrisk ID. GTI varsler en spennende fremtid som elbil og hot-hatchback -  - Gamereactor
Bildekilde: www.gamereactor.no

En moderne tolkning av GTI-arven

Den første Golf GTI-en kom i 1976 og har siden vært en viktig del av Volkswagen-arven. Med lanseringen av ID.GTI Concept tar Volkswagen opp igjen GTI-arven og gir den en moderne tolkning. Bilen er en konseptbil som viser veien videre for sportslige småbiler fra Volkswagen og er basert på den kommende lille ID.2all, som er en del av ID-serien og ligner mest på en tradisjonell Golf.

Se også

Nyheter 22.03.2024, 16:36 38
Har Norge droner?
Nyheter 10.01.2024, 12:52 38
Hvilke Iphoner får iOS 17?

En endring i betydningen av GTI

Tradisjonelt har bokstaven "I" i GTI stått for "Injection", som er relevant for fossilmotorer. Men Volkswagen har nå endret betydningen av "I" til "intelligens" i ID.GTI Concept. Dette reflekterer den nye bilens avanserte drivlinje og motorintegrasjon i styringssystemene. GTI-navnet beholder fortsatt betydningen av "grand touring" eller "gran turismo", som er kjent for GTI-serien.

Skal føre GTI-arven videre - fvn.no
Bildekilde: www.fvn.no

Avansert drivlinje og dynamiske egenskaper

ID.GTI Concept er en forhjulsdrevet bil med samme type differensiallås som tidligere Golf GTI-modeller. Drevet av den nye programvaren Vehicle Dynamics Manager, kan føreren styre bilens oppførsel og til og med simulere eldre Golf GTI-modeller fra 1976 og fremover. Denne konseptbilen er en smakebit på hva som kommer under GTI-navnet i fremtiden.

Plukker opp GTI-arven ID GTI Lansert - Elbil
Bildekilde: www.klikk.no

Fremtidig produksjonsmodell og spesifikasjoner

ID.GTI Concept er en konseptbil og vil ikke bli solgt slik den står. Volkswagen bekrefter imidlertid at en GTI-produksjonsmodell er underveis og vil være basert på ID.2-modellen som kommer på markedet i 2025. Detaljer om ytelse, rekkevidde og pris er fortsatt ukjent, men Volkswagen forsikrer om at den elektriske GTI-modellen vil levere rask respons og ha alle egenskapene til en moderne elbil.

Volkswagens satsing på elektriske kjøretøy

Volkswagen har ambisiøse planer om å bli en ledende produsent av elektriske kjøretøy. De har investert betydelige ressurser i utviklingen av elektriske kjøretøy, og den elektriske GTI-modellen er et viktig skritt i denne retningen. Ved å kombinere bærekraftige løsninger med sportslig ytelse, viser Volkswagen at elektriske kjøretøy kan være både miljøvennlige og spennende å kjøre.

VW ID. GTI: Her henter de frem et legendarisk navn
Bildekilde: www.tv2.no

Konklusjon

Med lanseringen av ID.GTI Concept viser Volkswagen sin dedikasjon til å videreføre GTI-arven i en elektrisk tidsalder. Denne konseptbilen gir et glimt av hva som kommer i fremtidige GTI-produksjonsmodeller basert på ID.2-plattformen. Med avansert drivlinje, dynamiske egenskaper og en tydelig designidentitet, er den elektriske GTI klar til å sette standarden for fremtidige elektriske sportsbiler.

VW ID. GTi Concept: - Men GTI var ikke død
Bildekilde: www.elbil24.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Volkswagen viste frem sin elektriske GTI-modell på en nylig begivenhet. Den elektriske GTI, som er en del av Volkswagens ikoniske GTI-serie, har blitt utviklet som en del av selskapets overgang til elektriske kjøretøy. Den nye modellen kombinerer den legendariske GTI-ytelsen og kjøregleden med et bærekraftig og miljøvennlig elektrisk drivsystem.

Den elektriske GTI har en imponerende elektrisk motor som leverer kraftig akselerasjon og responsiv ytelse. Den har også et avansert batterisystem som gir lang rekkevidde og rask lading. Med sin sportslige design og ikoniske GTI-detaljer, skiller den elektriske GTI seg ut på veien.

Volkswagen har investert betydelige ressurser i å utvikle elektriske kjøretøy som en del av sin strategi for å redusere utslipp og bidra til en mer bærekraftig fremtid. Den elektriske GTI er et viktig skritt i denne retningen og demonstrerer Volkswagens engasjement for innovasjon og miljøvennlige løsninger.

Med den elektriske GTI viser Volkswagen at elektriske kjøretøy kan være både miljøvennlige og spennende å kjøre. Denne modellen representerer en ny æra for GTI-serien og setter standarden for fremtidige elektriske sportsbiler.

Videoer

VW Golf GTI. If it's good enough for Clarkson!?

Golf 8 GTI Review - We finally drive the latest Volkswagen in South Africa (and on track!)

The Mk2 Golf GTI is the ideal hot hatch | Buyer's Guide | Ep. 305

2022 VW Polo GTI facelift driving REVIEW - now even quicker!

Top 5 Failures of MK5 Volkswagen, (Jetta, Rabbit, GTI, Jetta SportWagen)

2015 VW Golf TSI Quick Pics Review: Is the MK7 Golf just right?

License Plate Info on your new VW!

2021 VOLKSWAGEN JETTA GLI 2.0T AUTOBAHN Walkaround & Review - Basil VW