Apple-patent: iPhone-skjerm bare synlig gjennom briller

41

Apple har nylig fått patent på en innovativ løsning for å begrense innsyn på mobilskjermer. Oppdag hvordan Privacy Screen gjør skjermen synlig gjennom briller og forbedrer brukernes privatliv. Les mer hos 32Chip.

Apple har nylig fått patent på en innovativ løsning for å begrense innsyn på mobilskjermer. Patentet viser en skjerm som i seg selv ikke er lesbar, men hvor innholdet blir synlig gjennom briller som brukeren har på seg. Dette nye patentet har skapt spekulasjoner om sammenhengen med Apples ryktede AR-briller, kjent som Apple Glass.

Apple med patent på «iPhone-briller» – E24
Bildekilde: e24.no

Privacy Screen - Begrenset innsyn for bedre privatliv

Problemet med begrenset innsyn på mobilskjermer i overfylte områder har vært kjent, og eksisterende løsninger som plastoverlegg har begrenset bildekvaliteten. Apples nye patent, kalt Privacy Screen, introducerer en ny metode for å begrense innsynet på mobilskjermer ved å koble dem til spesielle briller.

Ifølge patenttegningene vil brukeren kunne se innholdet på mobilskjermen gjennom Apple Glass, mens folk rundt ikke vil kunne tyde informasjonen på skjermen. Dette oppnås ved at brillene er utstyrt med kameraer som ser hva som foregår på mobilskjermen og deretter modifiserer og viser innholdet gjennom brillene.

Apple med patent på «iPhone-briller» – E24
Bildekilde: e24.no

Applikasjoner og mulige bruksområder

Patentet inkluderer beskrivelser av forskjellige løsninger. En av disse beskrivelsene antyder at apper kan kjøre på hovedskjermen uten å vise innholdet andre steder enn i brillene. Dette betyr at innholdet innenfor knapper og grafikk kan vises som helt svart på mobilskjermen, men legges over i brillene for visning. Dette gir brukeren fullstendig kontroll over sitt private innhold, selv i offentlige omgivelser.

Privacy Screen-løsningen er vist frem i patentet med både stor og liten skjerm, noe som indikerer at Apple ser for seg bruken av denne teknologien med både iPad, iPhone og muligens også Mac-datamaskiner.

Apples AR-briller og rykter

Patentet har forsterket ryktene om Apples kommende AR-briller, Apple Glass. Det spekuleres i at disse brillesettene vil samarbeide med mobilskjermen for å gi brukeren en forbedret opplevelse og bedre privatliv.

Det er viktig å merke seg at selv om Apple har patentert denne teknologien, betyr det ikke nødvendigvis at den vil bli tilgjengelig i nærmeste fremtid. Apple er kjent for å jobbe med ulike teknologiske konsepter og idéer, og noen ganger kan det ta lang tid før de blir realiteter.

Eksempler på dette er iPhone SE-modellene, Apple Watch og endringen fra Lightning-kontakt til USB C. Derfor er det vanskelig å fastslå når eller om Privacy Screen-teknologien vil bli implementert i Apples produkter.

Apple med patent på «iPhone-briller» – E24
Bildekilde: e24.no

Markedet for virtuell virkelighet og Apple

Det er verdt å nevne at Apple også har vist interesse for markedet for virtuell virkelighet (VR). De har nylig fått registrert et patent på «iPhone-briller», som er et headset som lar brukere sette iPhone inn i brillene og oppleve VR-innhold.

Den økte interessen for VR og AR-teknologi blant de største IT-selskapene tyder på at det er et potensial for denne teknologien i fremtiden. Ifølge utviklere kan det ta fem til sju år før VR blir allemannseie.

Samlet sett viser Apple-patentet for Privacy Screen og deres interesse for VR og AR at selskapet er engasjert i å utvikle innovative løsninger for å forbedre brukeres opplevelse og privatliv.

Belkin skjermbeskytter med antirefleks for iPhone SE / 8 / 7 - Apple (NO)
Bildekilde: www.apple.com