Apple tar patent på mus som kjenner hvor hardt du trykker

42

Apple har søkt om patent på en ny musløsning som kan registrere trykkstyrken, og dermed åpne opp for nye måter å samhandle med datamaskinen på. Denne innovative teknologien vil eliminere behovet for dobbeltklikking og tillate ulike kommandoer basert på hvor hardt man trykker. Les mer for å oppdage Apples siste bidrag til forbedret brukeropplevelse på 32Chip.

I data- og teknologibransjen klekkes det ofte ut splitter nye oppfinnelser, men det finnes også en del produkter som har vært med oss lenge, og som stadig videreutvikles, raffineres og kultiveres.

Med «Force Touch»-tastatur kan Apple lage enda tynnere maskiner - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

En ny form for trykkfølsom teknologi

Apple har nylig søkt om patent på en ny musløsning som muligens vil røske litt opp i den vante teknologien. Patenten kalt "Force Sensing Mouse" beskriver en mus som er i stand til å registrere mengden kraft som brukes når man klikker. Dette betyr at man kan velge et ikon på skrivebordet ved å bruke et lett trykk, og åpne selve programmet ved å trykke hardere.

Denne trykkfølsomme teknologien kan eliminere behovet for dobbeltklikking på ikoner og åpner opp for flere ulike typer kommandoer basert på hvor mye kraft man bruker. I spillsammenheng kan dette bety at spillfiguren kan hoppe høyere jo hardere man trykker på musknappen, mens i programmer kan ulike oppgaver utføres avhengig av trykkstyrken.

Haptiske tilbakemeldinger og kombinasjon med berøringsteknologi

For å sikre nøyaktig registrering av trykkstyrken foreslår Apple også bruk av "haptiske" tilbakemeldinger, som vibrasjoner fra en elektrisk motor i musen. Dette kan gi brukeren en fysisk respons som indikerer hvor mye kraft datamaskinen registrerer.

Apple ser også for seg å kombinere denne teknologien med mer tradisjonell berøringsteknologi for å kunne registrere både hvor man trykker på musen og hvor mye kraft som brukes. Dette vil utvide funksjonaliteten enda mer og gi brukeren en enda mer tilpasset opplevelse.

Fremtiden for trykksensitiv mus

Patenten ble sendt inn i 2013, og det er foreløpig uvisst om eller når Apple planlegger å realisere teknologien. Det er heller ikke kjent hvilket ytre design selskapet ser for seg, men ut ifra patenttegningene virker det som om den nye musen vil ha likheter med den eksisterende Magic Mouse.

Selv om det er langt fra patent til realisert produkt, viser denne patenteringen Apples kontinuerlige fokus på å forbedre brukeropplevelsen og utforske nye måter å samhandle med teknologi på. Med den nye trykkfølsomme musen kan brukere forvente en mer presis kontroll og en mer intuitiv opplevelse når de bruker datamaskinen.

Oppsummering

Apple har tatt patent på en mus som har evnen til å registrere hvor hardt brukeren trykker. Denne innovative teknologien åpner opp for nye muligheter innen brukergrensesnitt og interaksjon med datamaskiner. Ved å kunne registrere trykkstyrken, kan musen tilpasse seg brukerens behov og gi en mer intuitiv opplevelse.

Med den nye musen kan brukeren ha en mer presis kontroll og utføre ulike funksjoner basert på trykkstyrken. For eksempel kan et lett trykk brukes til å bla gjennom nettsider eller dokumenter, mens et hardere trykk kan utløse kontekstuelle handlinger eller hurtigtaster. Apple viser med denne patenteringen deres interesse for å utforske nye muligheter og forbedre brukeropplevelsen.

Det blir spennende å se hvordan denne teknologien kan revolusjonere måten vi samhandler med datamaskiner i fremtiden.

Hva vil Wiki fortelle oss?

Apple har tatt patent på en mus som har evnen til å registrere hvor hardt brukeren trykker. Denne innovative teknologien åpner opp for nye muligheter innen brukergrensesnitt og interaksjon med datamaskiner. Ved å kunne registrere trykkstyrken, kan musen tilpasse seg brukerens behov og gi en mer intuitiv opplevelse. Denne patenten viser Apples kontinuerlige fokus på å forbedre brukeropplevelsen og utforske nye måter å samhandle med teknologi på.

Med den nye musen kan brukeren ha en mer presis kontroll og utføre ulike funksjoner basert på trykkstyrken. For eksempel kan et lett trykk brukes til å bla gjennom nettsider eller dokumenter, mens et hardere trykk kan utløse kontekstuelle handlinger eller hurtigtaster. Denne funksjonaliteten kan være spesielt nyttig for profesjonelle brukere som jobber med kreative applikasjoner eller redigeringsverktøy.

Apple har alltid vært kjent for å være i forkant av ny teknologi, og denne patenten er nok et bevis på deres innovative tilnærming. Selv om det ikke er bekreftet når eller om denne teknologien vil bli implementert i Apples produkter, viser patenteringen deres interesse for å utforske nye muligheter og forbedre brukeropplevelsen. Det blir spennende å se hvordan dette kan revolusjonere måten vi samhandler med datamaskiner i fremtiden.

Videoer

How to Study the Bible | Dwight L. Moody | Christian Audiobook

Tim Maudlin: Debunking Myths & Demystifying Quantum Theory

Leo Gura: Infinite Consciousness, God Realization [PART 1]

Steven Greer: UAPs, CE5, Lazar, Skinwalker Ranch

Avi Loeb: Consciousness, UAPs, Jacques Vallée

Wolfgang Smith: Beyond Non-Dualism

Jonathan Blow: Consciousness, Game Design, & Free Will

Thomas Campbell: Ego, Paranormal Psi, My Big TOE