Evolusjonen av brilleløs 3D-teknologi

204

Asus’ brilleløse 3D-teknologi representerer en betydelig utvikling innen 3D-opplevelser på bærbare datamaskiner. Med Spatial Vision Technology og 300 Hz skjermpaneler tar Asus brukeropplevelsen til et nytt nivå. Utforsk den imponerende interaktiviteten og muligheten til å manøvrere objekter i tre dimensjoner uten bruk av spesielle briller eller visir.

Evolusjonen av brilleløs 3D-teknologi

Asus er kjent for å være en ledende produsent innen trender og innovative produkter. På årets CES-messe presenterer de sin nyeste nyskapning, Asus Spatial Vision Technology. Dette er en brilleløs 3D-teknologi som vil bli tilgjengelig på utvalgte bærbare datamaskiner fra selskapet i løpet av året.

Brilleløs 3D-teknologi er ikke nytt i seg selv, men tidligere forsøk har ikke vært like sofistikerte og interaktive som det Asus nå presenterer. Allerede i 2007 ble det demonstrert 3D-teknologi uten briller, men dette var langt fra den kvaliteten og brukervennligheten vi ser i dag.

Flere aktører har tidligere prøvd seg på brilleløs 3D-teknologi for bærbare datamaskiner uten stor suksess. Men nå satser Asus på at tiden er moden for denne teknologien.

Apple Watch Series 7 - Test - Tek.no | Apple watch, Smartklokke, Usb
Bildekilde: no.pinterest.com

Asus’ brilleløse 3D-løsning

Asus’ løsning bygger på to skjermpaneler som er plassert oppå hverandre. Hvert panel fokuserer på å levere bilder til hvert øye, og kameraer i skjermens ramme følger nøye med på hodets og øynenes posisjon. Dette gir muligheten til å bevege hodet under bruk uten behov for kalibrering.

Under en demonstrasjon på en ProArt Studiobook 16 3D OLED kunne vi oppleve en interaktiv 3D-opplevelse. Den bærbare datamaskinen var utstyrt med en stylus som tillot oss å bevege oss ikke bare opp og ned, men også i dybden. Dette gjorde det mulig å manøvrere og behandle objekter i tre dimensjoner.

Det mest imponerende var evnen til å trekke objekter så nær skjermen at de oppleves som å sveve utenfor skjermen. Dessverre er dette noe som må oppleves og ikke kan gjengis gjennom bilder eller film.

I demonstrasjonen ble funksjonaliteten til et hjerte vist, der stylusen ga haptisk tilbakemelding for fingrene i form av hjerteslag. Vi fikk også muligheten til å plukke fra hverandre og inspisere en robotarm, som normalt sett er assosiert med VR og AR-teknologi. Asus viser at slik funksjonalitet kan oppnås uten behov for spesialbriller eller visir.

Asus gir spillbærbare enda raskere skjermer

Asus er også kjent for å være en pioner innen skjermteknologi, og på årets CES-messe lanserer de ikke bare enda raskere spillskjermer, men også bærbare datamaskiner med ekstremt raske paneler.

ROG Strix Scar III er en av modellene som presenteres med oppdatert skjermpanel som kan håndtere imponerende 300 Hz. Dette er ifølge Asus det raskeste panelet som for øyeblikket finnes på en bærbar datamaskin.

Dette kan tyde på at raskere skjermer er en trend Asus fører an i, da de ofte setter standarden innen slike teknologier.

Se også

Konklusjon

Asus’ brilleløse 3D-teknologi representerer en betydelig utvikling innen 3D-opplevelser på bærbare datamaskiner. Med Spatial Vision Technology og 300 Hz skjermpaneler tar Asus brukeropplevelsen til et nytt nivå. Den imponerende interaktiviteten og muligheten til å manøvrere objekter i tre dimensjoner uten bruk av spesielle briller eller visir viser potensialet for denne teknologien.

Samtidig fortsetter Asus å være en frontløper innen skjermteknologi, og deres nye spillskjermer og bærbare datamaskiner med høye oppfriskningsrater viser deres engasjement for å levere den beste visuelle opplevelsen.