Besøk romstasjonen i Street View

29

Utforsk verdensrommet i 360-graders visning fra den internasjonale romstasjonen. Opplev astronautenes hverdag, aktiviteter og moduler i Google Street View.

På Google Maps har vi beveget oss rundt på veier på den andre siden av kloden. Nå har teknologigiganten tatt Street View-verktøyet til nye høyder: Den internasjonale romstasjonen.

Nå kan du se ned på jorden fra romstasjonen.

Screenshot av Google Maps

Du har kanskje brukt verktøyet til å se hvordan feriehotellet egentlig ser eller om det er langt til stranda. Du har kanskje zoomet inn på ditt eget nabolag eller brukt det til spillet GeoGuessr, der du skal gjette hvor i verden kartet plasserer deg.

Noe du helt sikkert ikke har brukt Street View-funksjonen i Google Maps til, er å besøke verdensrommet. Men den muligheten har du nå endelig fått, takket være astronauten Thomas Pesquet.

Nå kan du besøke den internasjonale romstasjonen med Google Street View
Bildekilde: www.forskning.no

Utforsk verdensrommet i 360-graders visning

I juni kom Pesquet hjem fra den internasjonale romstasjonen, etter å ha tilbrakt seks måneder der oppe. I løpet av oppholdet tok han nok bilder til å lage en 360-graders visning av romstasjonen ved hjelp av Google Street View.

Dette er første gang Google legger til Street View-bilder fra andre steder enn jorden. Resultatet kan du nå utforske på hjemmesiden til Google Street View.

Du kan navigere deg rundt inne i romstasjonen ved å klikke på pilene. Informasjonsbokser vil også dukke opp, og gir deg mer informasjon om det du ser.

Nå kan du besøke den internasjonale romstasjonen med Google Street View
Bildekilde: www.forskning.no

En unik opplevelse

Thomas Pesquet, en fransk astronaut tilknyttet Den europeiske romorganisasjonen, delte sine opplevelser på romstasjonen på Googles hjemmeside. Han beskrev det som vanskelig å finne ord eller ta bilder som nøyaktig kunne beskrive hvordan det føles å være i rommet.

For å kunne gi andre en innlevelse i opplevelsen av romstasjonen, bestemte Pesquet seg for å lage et interaktivt 3D-kart med Google Street View.

Sammarbeid med NASA

Google Maps har siden 2007 gradvis bygget ut kartene over verdens veier ved hjelp av Google-biler. Men selvfølgelig kunne ikke bilene fraktes til romstasjonen.

I stedet samarbeidet Google med NASA og Marshall Space Flight Centre for å finne en løsning. De brukte kameraer og utstyr som allerede var på romstasjonen, og bildene ble sendt tilbake til jorden for å bli satt sammen av teknikere.

Dette samarbeidet gjorde det mulig å lage en unik opplevelse for brukerne av Google Street View, der de nå kan utforske romstasjonen og få et innblikk i astronautenes hverdag.

Bli med inn i en romstasjon med Google Street View - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Utforsk stasjonens moduler og aktiviteter

På Google Street View kan du nå besøke alle femten moduler av romstasjonen. Du vil få se romdraktene astronautene bruker når de beveger seg utenfor stasjonen, samt få innblikk i hvordan de sover, trener, spiser og driver forskning.

Modulene er enkle å navigere mellom, og du vil oppdage at de er rikholdige på kabler og flerbruksutstyr. Google har også lagt til notater som gir nyttig informasjon om ulike aktiviteter og eksperimenter som utføres om bord.

Bildene kan være litt forvirrende, da astronautene kan snu seg både opp og ned. Men det gir en autentisk opplevelse av rommet.

Den internasjonale romstasjonen er ikke det eneste unike stedet dokumentert på uvanlig vis i Google Maps. Tidligere har befolkningen på Færøyene brukt sauer til å fange inn Street View-innhold.

Utforsk verdensrommet i Street View og la deg imponere av den fantastiske opplevelsen det gir!

Referanser:

Nå kan du besøke den internasjonale romstasjonen med Google Street View
Bildekilde: www.forskning.no

Folk spør også

Når kommer Google bilen i 2023?

Fullstendig svar på www.google.com


Hvordan bruke Google Street View?

pne Google Maps.Sk etter et sted, eller klikk p en stedsmarkr p kartet.Til venstre velger du bildet med et Street View-ikon .Nr du er ferdig, klikker du p Tilbake. verst til venstre.

Fullstendig svar på support.google.com


Videoer

Besøker det FORLADE JERNVERKET (Völklinger Hütte) 👷 + Saarbrücken City Tour i SAARLAND, TYSKLAND

Nasa med historisk oppdrag i verdensrommet

ISS (International space station) pass over Soderkoping Sweden 2020-07-22 IPhone X

SCARIEST SPACE STORY! #shorts

MEXICO UFO-HOTSPOTS (Hvor du skal gå for å se UFOer) Mysterier med en Historie #UFO

Robthesir besøker Lloyd og Sara!😀

Den sjokkerende sannheten om ikke-menneskelige UFOer: John Greenewald avslører alt

Nova - om livet innifrån en rymdfärja