Teslas nye «husbatteri» - Powerwall

32

Les om Teslas nyskapende Powerwall-batteri som optimaliserer solenergibruk i hjemmet. Lagre overskuddsenergi, reduser strømregningene og sikre pålitelig strømtilførsel med dette batteriet. Konkurransen fra Daimlers husbatteri blir også utforsket.

I begynnelsen av april avslørte Elon Musk at Tesla hadde utviklet et revolusjonerende nytt produkt som ikke var en bil. Etter mye spekulasjoner har Tesla endelig offisielt introdusert det nye produktet, som er et batteri for hjemmet kalt "Powerwall". Dette batteriet er designet for å lagre elektrisitet som genereres av solpaneler, og det er basert på selskapets eksisterende lithium-ion batteriteknologi som brukes i Tesla-elbilene.

Måtte selv betale for nytt batteri, siden parets Tesla ikke tålte regnvær –  Document
Bildekilde: www.document.no

Powerwall-batteriets funksjoner og spesifikasjoner

Powerwall-batteriet er tilgjengelig i to utgaver: en med en kapasitet på 7 kilowattimer og en annen med en kapasitet på 10 kilowattimer. For større energibehov er det mulig å installere flere batterier sammen.

Hvert Powerwall-batteri måler 1,3 meter x 86 cm x 18 cm og veier 100 kilogram per stykk. Batteriene er designet for både innendørs og utendørs installasjon, og de er garantert å fungere i ti år. Det kreves en profesjonell elektriker for å installere batteriene.

Formålet med Powerwall-batteriene er å optimalisere bruken av solenergi ved å lagre overskuddsenergien som genereres i løpet av dagen og bruke den lagrede energien om morgenen og kvelden når etterspørselen etter strøm er høy. Dette kan bidra til å redusere strømregningene og gjøre boliger mer økonomisk og energieffektive.

I tillegg til å fungere som et lager for solenergi, kan Powerwall-batteriene også brukes som reservestrømkilde under strømbrudd. Dette gjør batteriene attraktive for områder med upålitelige strømnett eller hyppige strømbrudd på grunn av værforhold.

Tesla vil drive verden med strøm fra batterier
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Pris og tilgjengelighet

Powerwall-batteriene forventes å bli tilgjengelig om sommeren, og de kan allerede nå reserveres via Teslas hjemmeside. Prisen for 10 kilowattimers-versjonen er satt til 3500 dollar, mens 7 kilowattimers-versjonen koster 3000 dollar. Med dagens valutakurs tilsvarer dette omtrent 26 300 kroner og 22 600 kroner.

Det er verdt å merke seg at Tesla allerede har mottatt en stor etterspørsel etter Powerwall-batteriet, med over 38 000 forhåndsbestillinger umiddelbart etter lanseringen. Flere store bedrifter som Wal-Mart og Cargill er blant de som allerede har vist interesse for å bruke batteriet.

Se også

Konkurrenten: Daimlers husbatteri

Daimler, produsenten av Mercedes-biler, har også lansert sitt eget batteri for hjemmet som kommer til å konkurrere direkte med Teslas Powerwall. Dette batteriet er tilgjengelig for bestilling og har en kapasitet på 2,5 kilowattimer per modul. Opptil åtte moduler kan kombineres for en total kapasitet på 20 kilowattimer.

Batteriet er designet for å lagre overskuddsenergi fra solcellepaneler, og det oppfyller høye sikkerhets- og kvalitetsstandarder. Flere detaljer om Daimlers husbatteri er foreløpig ikke tilgjengelig.

Ny Tesla Model Y er på vei. Skal bruke batteri fra BYD - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Konklusjon

Teslas nye Powerwall-batteri representerer en innovativ løsning for å optimalisere bruken av solenergi i hjemmet. Med sin evne til å lagre overskuddsenergi og fungere som en reservestrømkilde under strømbrudd, gir dette batteriet en unik mulighet til å redusere strømregninger, forbedre energieffektiviteten og sikre pålitelig strømtilførsel. Med etterspørselen som allerede er generert og konkurransen fra andre aktører som Daimler, ser det ut til at Teslas Powerwall-batteri kommer til å spille en viktig rolle i fremtidens energilagringssystemer.

4680: Teslas nye batterier er ganske ordinære likevel
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Tesla, Inc. (tidligere Tesla Motors, Inc.) er et amerikansk børsnoteret selskab, der beskæftiger sig med produktion og design af elbiler, batterier og andre produkter relateret til bæredygtig energi, såsom eksempelvis solcellepaneler. Selskabet blev grundlagt i Californien, USA, i 2003 af en gruppe ingeniører med en vision om at revolutionere markedet for elbiler. Selskabet har længe været kendt for deres iøjnefaldende medstifter, Elon Musk, som har været selskabets CEO siden 2008 og bestyrelsesformand i perioden fra 2004 til 2018.

Tesla Roadster, Teslas første model, blev produceret i årene 2008-2012 og blev primært solgt i Californien. Roadsteren var den første elsportsvogn på markedet og skabte international opmærksomhed. Den kunne accelerere fra 0-100 km/t på under 4 sekunder, køre knap 350 kilometer på en opladning og med en tophastighed på 200 km/t.

Tesla Model S, som blev lanceret i 2012, er en sedan og blev produceret på fabrikken i Fremont, Californien. Den har vundet flere priser, herunder Motor Trend Car of the Year i 2013 og World Green Car of the Year i 2013. Model S er også kendt for sin imponerende acceleration og rækkevidde.

Tesla Model X, en firehjulstrukket SUV, blev præsenteret i 2015. Den har karakteristiske falcon doors og er baseret på samme platform som Model S. De første kunder fik deres eksemplar i september 2015.

Tesla Model 3, også kendt som Model III, er en mindre og billigere Tesla-model. Den blev lanceret i 2017 med startpriser fra $39.000 i USA og fra 369.900 kr. i Danmark for Standard Range.

Folk spør også

Hvilket batteri har Tesla Model y 2023?

Noe som er veldig spennende med basisutgaven av Model Y, er at den kommer med LFP-batteri (litium-jernfosfat). Der Long Range og Performance har lithium-ion-batterier med anbefalt daglig ladegrense p 80 prosent, anbefaler Tesla ladegrensen p 100 prosent p bilene med LFP-batteri.

Fullstendig svar på www.elbil24.no


Hva koster et nytt batteri til Tesla?

Et restaurert/reparert batteri koster n (vren 2023) ca. kr. 130.000.


Hva koster nytt batteri til Tesla Model 3?

Iflge listen vil et Tesla Model 3-batteri koste deg rundt 10.000-16.000 dollar, mens batterier for den strre og dyrere Model S varierer fra 12.000 til 22.000 dollar. Til slutt er det Volkswagen E-Golf hvor et batteri p 35,8 kWh ble oppgitt til koste s mye som 23.443 dollar.

Fullstendig svar på www.refuel.no


Hvor mye koster Powerwall?

Takdekke i asfalt koster mellom 4,40 dollar og 8,70 dollar per kvadratfot, mens skifer koster mellom 13 og 21 dollar per kvadratfot, skriver Tesla, som viser til tall fra nettstedet Home Advisor. Et tak p 3.000 kvadratfot (ca. 278 kvadratmeter) vil koste rundt 65.000 dollar (559.000 kroner).

Fullstendig svar på e24.no


Videoer

THE COSTS of our REFIT 😱 Full Refit Beneteau 57 teak deck, Raymarine instruments, lithium batteries

GREENLINE 40 Solar Electric Hybrid Silent Eco Yacht Tour, Tech Talk & a Sea Trial

Lithium Battery Installation (Learning By Doing Ep185)

DO's And DONT's - Electric Car | Edd China

GAME CHANGING Motorhome Upgrades - Full Time Motorhome Travel

Måste se: 2023 ALEN 77 Luxury Motor Yacht Tour

AQUILA 42 YACHT Foiling Option Lyx Liveaboard Power Catamaran Yacht Tour

Swiss Army Knife Boat: RANGER TUG R-43 CB Motor Yacht Tour Cruising Liveaboard & for the Great Loop