Hvor mange år må man være for å få Snapchat?

52

Det er en aldersgrense på 13 år for å kunne opprette en brukerkonto på tjenester som Snapchat, Instagram, Facebook, TikTok og andre sosiale medier. Les mer om aldersgrenser, foreldretilsyn og kommunikasjonsmuligheter på Snapchat.

Det er en aldersgrense på 13 år for å kunne opprette en brukerkonto på tjenester som Snapchat, Instagram, Facebook, TikTok og andre sosiale medier. Denne aldersgrensen er satt for å beskytte barn og begrense innsamling av personlig informasjon om dem.

Snapchat | Barnevakten
Bildekilde: www.barnevakten.no

Aldersgrense og foreldretilsyn

Hvis du er under 13 år, kan du likevel opprette en profil på sosiale medier hvis foreldrene dine gir tillatelse. Tjenestene må imidlertid ha en løsning som gjør det mulig for foreldrene dine å godkjenne dette. Det er viktig å merke seg at ikke alle sosiale medier har en slik løsning. Hvis du oppretter en konto uten foreldrenes samtykke og tjenesten oppdager dette, kan du bli utestengt fra tjenesten.

Snapchat | Barnevakten
Bildekilde: www.barnevakten.no

Aldersanbefalinger

Noen steder kan du finne andre aldersgrenser enn 13 år. Disse aldersgrensene er anbefalinger som indikerer hvem appen er egnet for. Det er viktig å diskutere disse anbefalingene med foreldrene dine før du bestemmer deg for å bruke appen eller ikke. Husk at aldersgrensene kan variere mellom ulike sider og tjenester.

Om Snapchat

Snapchat er en av de mest brukte sosiale mediene blant barn og unge mellom ni og 18 år. Ifølge Medietilsynets undersøkelser bruker 78 prosent av denne aldersgruppen Snapchat (Barn og Medier: 2022). Applikasjonen lar brukerne sende "snaps" til bestemte mottakere eller grupper, og de kan også dele "Stories" som er en samling av bilder eller videoklipp.

Når det gjelder personvern, forsvinner tekstmeldinger i chatten når du forlater den, med mindre du velger å lagre dem. Bilder og videoer kan også sendes slik at de forsvinner hos mottakeren etter en viss tid. Det er viktig å merke seg at mottakeren kan ta skjermbilde av innholdet eller dele det videre til andre.

For å opprette en Snapchat-konto må du oppgi fullt navn og fødselsdato. Hvis du er under tretten år, vil du ikke kunne opprette en konto. Deretter velger du et brukernavn og passord. Du har muligheten til å bruke enten en e-postadresse eller et telefonnummer for å opprette kontoen.

Du kan legge til nye venner ved å søke etter navn eller brukernavn, dele en Snapkode eller dele profilinformasjon via andre sosiale medier. Snapchat har også en funksjon kalt "legg til raskt" som gir venneanbefalinger basert på hvem du allerede er venner med og hvem du abonnerer på.

Snapchat | Barnevakten
Bildekilde: www.barnevakten.no

Kommunikasjonsmuligheter på Snapchat

På Snapchat kan du chatte med venner ved å sende tekst, lydopptak og bilder. Du kan også ringe andre og ha videochat med opptil 16 personer samtidig. I tillegg til kommunikasjon kan du spille diverse småspill med venner.

En av de store funksjonene på Snapchat er muligheten til å legge filtre på ansiktet ditt. Du kan for eksempel legge til skjeggvekst, babyansikt med smokk, eller bli til en dansende kanin. Disse effektene blir animert i sanntid og er både morsomme og kreative.

Mange er på Snapchat selv om de ikke er gamle nok
Bildekilde: www.aftenposten.no

Bruk av sosiale medier blant barn og unge

Ifølge Medietilsynets undersøkelser har 86 prosent av norske barn og unge mellom ni og 18 år mye kontakt med vennene sine gjennom sosiale medier. Sosiale medier er en stor del av deres hverdag, og de deler ting som er viktige for dem. Som forelder har du en viktig oppgave med å følge opp og følge med på barnas bruk av sosiale medier.

Det er viktig å snakke med barna dine om deres bruk av sosiale medier, inkludert retningslinjer for personvern, deling av innhold, rapportering av netthets og mobbing samt begrensninger på kontakt med ukjente personer.

Se også

Aldersgrense for TikTok

TikTok er en annen populær sosial medieplattform, og den har også en aldersgrense på 13 år. Hvis brukere som er under aldersgrensen oppdages, kan de bli kastet ut av tjenesten på grunn av kontraktsbrudd.

På TikTok kan brukerne lage videoer på opptil 60 sekunder, mime til sanger eller andres lydklipp, søke, se, like og kommentere andres TikTok-er, dele videoer med venner og andre brukere, og sende private meldinger til hverandre.

Det er viktig å snakke med barna dine om personverninnstillinger på TikTok, opprettelse av privat profil, deling av videoer i andre sosiale medier, rapportering av netthets og mobbing, samt sikker bruk av appen.

Snapchat | Barnevakten
Bildekilde: www.barnevakten.no

Foreldreinnstillinger for TikTok

TikTok har nylig introdusert en ny innstilling kalt "Digital Wellbeing" som gir foreldre muligheten til å sette begrensninger på tidsbruk og hvem som kan sende direktemeldinger til barna. For å benytte seg av denne muligheten må foreldrene opprette en egen TikTok-konto og koble den til barnets konto.

For å sette opp foreldreinnstillingene på TikTok, går du til din profilside, trykker på de tre prikkene i øvre høyre hjørne, velger "Digital Wellbeing", og deretter "Family Pairing". Du følger deretter instruksjonene på skjermen for å koble foreldrekontoen til barnets konto og konfigurere innstillingene for en tryggere opplevelse.

Det er viktig å være oppmerksom på barnas bruk av sosiale medier og veilede dem til en trygg og ansvarlig bruk av disse plattformene.

Snapchat | Barnevakten
Bildekilde: www.barnevakten.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Snapchat er en mobilapplikasjon for deling av foto og video utviklet av en gruppe studenter ved Stanford University som offisielt ble utgitt i App Store i september 2011. Ved hjelp av tjenesten kan brukerne ta bilder, spille inn video, dele historier, legge til spesialeffekter (tekst og tegning), og sende bilder eller videoer til en egen kontrollert liste over mottakere.

Bildene og videoene som blir sendt, kalles for «snaps» eller «snapper». Levetiden på sendte snaps er bestemt av avsender (per 27. november 2021 kan en snap vare opptil ti sekunder, eller være uten tidsbegrensning). Etter at tiden har gått ut, eller mottakeren har lukket snappen, vil bildet eller videoen bli slettet fra mottakerens enhet og selskapets servere. Om mottakeren tar skjermbilde eller videoopptak, blir avsenderen varslet. Aldersgrensen er 13 år.

Nye funksjoner gjør at personer kan chatte og ha videosamtale med en annen person. I tillegg til samtaler med én person kan en også opprette gruppesamtaler. I Norge er det registrert 2,2 millioner Snapchat-brukere.

Folk spør også

Kan en 12 åring ha Snapchat?

Hvis man er yngre enn 13 r m foreldre samtykke til at du fr opprette en profil. Det er fordi firmaene bak plattformene ikke har lov til samle inn og lagre personlig informasjon om noen under 13 r.

Fullstendig svar på www.ung.no


Hvor mange 12 åringer har Snapchat?

78 prosent av barn og unge mellom ni og 18 r bruker Snapchat iflge Medietilsynets underskelser (Barn og Medier: 2022). Det betyr at Snapchat er en av de mest brukte sosiale mediene i denne aldersgruppen.


Hvor mange 11 åringer har Snapchat?

85 prosent av 11-ringene bruker ett eller flere sosiale medier i 2022, mot 85 prosent i 2020. Av 9–11-ringene er 24 prosent p Snapchat, mot 44 prosent i 2020, 7 prosent er p Instagram, mot 18 prosent i 2020, og 40 prosent er p Tiktok, mot 54 prosent i 2020.

Fullstendig svar på www.medietilsynet.no


Hvordan få Snapchat til barn?

For legge til tenringen din til Familiesenteret: Last ned Snapchat og opprett en konto. Srg for at du har nyeste versjon av appen. Legg til tenringen din som venn p Snapchat ved ske etter brukernavnet deres. pne Familiesenteret (finn ut hvordan du fr tilgang til det her) og gjennomfr konfigureringen.

Fullstendig svar på help.snapchat.com


Videoer

HVORDAN BE FORELDRE DINE OM EN SNAPCHAT!!

visste du dette?! 😱 #shorts #lifehacks #snapchat

Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL]

Ting alle jenter gjør

Alle mot En

P3-Silje kliner til med Katrine Moholt: – Heftig jentekyss!

Bloggerne: Hjemme hos Sophie Elise

Stå op og tisse | CARPE DIEM – Du tør jo godt! | DR3