Hvordan få bedre FPS på PC?

120

Lurer du på hvordan du kan forbedre FPS på PC-en din? Vi har samlet noen nyttige tips for å redusere lag og få en smidigere spillopplevelse. Finn ut hvordan du kan lukke bakgrunnsprogrammer, justere strøminnstillingene og optimalisere harddisken. Oppgradering av grafikkortet og senking av skjermoppløsningen kan også bidra til å øke FPS. Les videre for å få bedre FPS på PC-en din.

"Lag" i PC-spill er irriterende, særlig når det gjelder fartsfylte spill med detaljert grafikk, mye som beveger seg og omfattende landskap. Hva kan du gjøre for å motvirke at spillets FPS (=Frames Per Second) synker? Her er noen nyttige tips:

Hvordan få bedre FPS på PC. Del denne med en broder som sliter med FPS... |  TikTok
Bildekilde: www.tiktok.com

Lukk "bakgrunnsprogram" mens du kjører spillet

Jo flere programmer som kjører samtidig, jo mer arbeid må PCen din prosessere, hvilket kan lede til mer "lag". Lukk så mange av dem du kan mens spillet er i gang. En enkel måte å "outsource" mindre viktige oppgaver, som f.eks. musikkspillere og YouTube, er å kjøre dem på din smarttelefon mens du spiller på PCen.

Slik kan du øke FPS i spillene dine og fjerne "lag"! |
Bildekilde: greencom.no

Juster strøm-settingene på din PC

Windows 11, som er installert på Greencom-PCer, har ulike valg for strømforbruk. Høyere strømforbruk kan koste mer i strømregning, men kan også forbedre ytelsen. Du kan justere strømmodusen i Windows 11 for å optimalisere ytelsen til PCen.

Optimiser / defragmenter harddisken på din PC

Minnet på din PC kan bli "rotete" over tid, da sorteringen av data blir mindre ryddig. Hvis din PC ikke er innstilt på automatisk opprydding av minnet, bør du gjøre en manuell optimalisering / defragmentering. Dette kan hjelpe PCen kjøre raskere. Du kan utføre defragmentering i både Windows 10 og Windows 11.

Tips Til Din Pc Så Får Bedre FPS - YouTube
Bildekilde: www.youtube.com

Oppgrader grafikkortet på din PC

Grafikkort (ofte kalt "skjermkort") kommer stadig i bedre og kraftigere utgaver. Spillutviklerne slipper stadig nye spill som krever mer prosessorkraft av grafikkortene. Hvis dine nye spill lagger, og du allerede har prøvd rådene ovenfor, kan det være lurt å vurdere å oppgradere grafikkortet ditt.

Slik kan du øke FPS i spillene dine og fjerne "lag"! |
Bildekilde: greencom.no

Senk skjermoppløsningen

En kjent løsning for å prioritere fart over detaljer er å senke skjermoppløsningen. Dette er en gratis metode som kan bidra til bedre FPS. Du kan justere rekkevidden på spillets "horisont" veldig lavt for å redusere belastningen på grafikkortet.

Se også

Teknologier 18.01.2024, 06:29 65
Hva er GPU på norsk?
Teknologier 10.01.2024, 23:32 41
Hvordan virker VR?

Gjør en grundig opprydding i PC-filene

Gamle spill og filer kan hope seg opp på PCen over tid og ta opp plass som PCens arbeidsminne trenger når du skal spille. Det kan være lurt å rydde vekk filer og programmer du ikke lenger trenger. Du kan også lagre gamle spill på eksterne medier for å frigjøre plass på PCen.

FPS forklaring + Din Guide til BEDRE FPS allerede i dag!
Bildekilde: www.avxperten.dk

Valg av riktig grafikkort

Et grafikkort spiller en stor rolle for å oppnå bedre FPS på PCen. Moderne datamaskiner har spesialiserte grafikkort som er designet for tredimensjonal grafikk og håndtering av ressurskrevende spill. Velg et grafikkort som matcher skjermoppløsningen og spillkravene for å sikre en jevn og flytende spillopplevelse.

Det er viktig å merke seg at lav FPS kan resultere i rykkete og unaturlige bevegelser i spillene. Et grafikkort med tilstrekkelig kapasitet kan levere høyere FPS i rolige scener og opprettholde en jevn bildefrekvens selv i mer krevende partier.

Ved å følge disse tipsene og velge riktig grafikkort, kan du forbedre FPS på PCen din og oppnå en bedre spillopplevelse.

Så neste gang du opplever "lag" i et PC-spill, ta en titt på disse tipsene og gjør de nødvendige justeringene for å få bedre FPS.

FPS – hva er det, og hvorfor er det viktig? | Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Et grafikkort har stor betydning for å oppnå bedre FPS (frames per second) på PC-en. Når det gjelder spilling og andre grafikkintensive oppgaver, kan et kraftig grafikkort hjelpe med å øke bildefrekvensen og skape en jevnere og mer flytende spillopplevelse.

Moderne datamaskiner har spesialiserte grafikkort som er designet spesielt for tredimensjonal grafikk, for å avlaste prosessoren og håndtere ressurskrevende spill. Skjermkortet kan oversette de binære tallkjedene til lysdiodeinstruksjoner, og beregne vektorgrafikk, farge, tekstur og lys i sanntid.

For å oppnå bedre FPS er det viktig å velge et grafikkort som matcher skjermoppløsningen og spillkravene. Jo høyere oppløsning skjermen har, jo mer detaljert blir bildet, og jo flere polygoner må skjermkortet beregne. Et grafikkort med tilstrekkelig kapasitet for spillet og skjermoppløsningen vil kontinuerlig levere en sømløs strøm av bilder.

Det er også viktig å merke seg at lavere billedhastighet eller FPS kan resultere i rykkete og unaturlige bevegelser i spillene. Et grafikkort med tilstrekkelig kapasitet kan levere opptil hundrevis av bilder per sekund i rolige scener, mens det kan synke til 24-30 bilder per sekund i mer krevende partier.

Derfor kan valget av riktig grafikkort være avgjørende for å få bedre FPS på PC-en og sikre en bedre spillopplevelse.

Folk spør også

Hvordan få bedre FPS?

Oppgrader grafikkortet for hyere FPS Grafikkortet er en av de viktigste komponentene for hy bildefrekvens og godt detaljniv. Har du et eldre GeForce- eller Radeon-kort kan det vre p tide oppgradere! Sjekk ut modellene fra Nvidia GeForce RTX 4000-serien eller AMD Radeon RX 6000 eller 7000-familien.

Fullstendig svar på www.komplett.no


Er 60 fps bra?

En FPS-verdi p 60 regnes som minimum for f en god spillopplevelse med de fleste spill, og maskinvaren som kreves for f til dette, varierer bde med spillet og innstillingene i spillet.

Fullstendig svar på www.elkjop.no


Hvor mye FPS er bra?

120 Hz TV-er blir stadig mer populrt blant konsollspillere, men mange TV-seere er fortsatt fornyd med sine 50 eller 60 Hz TVer. 120 Hz er fantastisk – ikke bare til spill, for hy oppdateringsfrekvens gjr seeropplevelsen ogs bedre for sport og filmer og TV-serier.

Fullstendig svar på www.power.no


Er HZ og fps det samme?

Hz: Hz er en mleenhet for frekvens, og sier noe om antall svingninger (hendelser) per sekund. S nr det str at en spillskjerm er 144 Hz, betyr det alts at denne skjermen kan gi deg 144 bilder i sekundet. FPS: En forkortelse for Frames Per Second.

Fullstendig svar på www.tek.no