Med dette oppsettet kan du få Dolby Atmos i stua, uten å fylle hele rommet med høyttalere

56

Opplev Dolby Atmos og få en tredimensjonal lydopplevelse i stua uten å fylle rommet med høyttalere. Les mer om hvordan Dolby Atmos skiller seg fra tradisjonell surroundlyd, og oppdag hvordan du kan få denne revolusjonerende lydteknologien i ditt eget hjem med en lydplanke og subwoofer.

Hva er Dolby Atmos?

Med Dolby Atmos kan du oppleve lyd på en helt ny måte. Denne revolusjonerende lydteknologien gir deg muligheten til å føle deg som om du er til stede i scenen mens du ser på en film eller lytter til musikk. Dolby Atmos er en romtilpasset lydteknologi som gjenskaper lydopplevelser med en utrolig nøyaktighet. Den ble lansert av Dolby Laboratories i 2012 og har siden endret måten vi opplever lyd på.

Guide til Dolby Atmos oppsett! – Lyd & Bilde
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Dolby Atmos kontra tradisjonell surroundlyd

Dolby Atmos skiller seg fra tradisjonell surroundlyd ved å legge til en ekstra dimensjon: høyde. Mens tradisjonell surroundlyd begrenser lyden til et bestemt antall kanaler, introduserer Dolby Atmos takhøyttalere eller oppovervendte høyttalere som skaper et ekte tredimensjonalt lydbilde. Dette gjør det mulig å oppleve lyden som om den kommer fra alle retninger, inkludert ovenfra.

Tradisjonell surroundlyd bruker et begrenset antall kanaler, for eksempel 5.1 eller 7.1, hvor hver lyd må kombineres i disse kanalene. Dette kan føre til kompromisser i lydmiksen og redusert klarhet i dialogen. Med Dolby Atmos kan skaperne behandle hver enkelt lyd separat og plassere dem presist i det tredimensjonale rommet. Dette gir en mer realistisk og omsluttende lydopplevelse der lydeffekter og instrumenter kan høres klart og tydelig fra forskjellige retninger.

Sony HT-A3000 Dolby Atmos® Surround Pakke - Soundbars - KomplettBedrift.no
Bildekilde: www.komplettbedrift.no

Dolby Atmos til hjemmekino

Nå er det mulig å få Dolby Atmos-opplevelsen i stua uten å fylle hele rommet med høyttalere. Et populært oppsett som gir deg Dolby Atmos er bruk av en lydplanke med ekstra høydehøyttalere og en subwoofer. Et eksempel på dette er Samsungs HW-K950 lydplanke.

Denne lydplanken bruker tre høyttalere i fronten og to høyttalere på toppen for å skape et tredimensjonalt lydbilde. I tillegg kommer det med to trådløse Dolby Atmos-høyttalere som plasseres bak i rommet og en trådløs subwoofer. Dette oppsettet gir en fyldig og omsluttende lydgjengivelse som lar deg oppleve lyden på en helt ny måte.

Det er verdt å merke seg at det finnes også andre merker som tilbyr lignende oppsett for Dolby Atmos i stua, så det er flere alternativer å velge mellom.

Konklusjon

Dolby Atmos er en revolusjonerende lydteknologi som gir deg muligheten til å oppleve lyd på en helt ny måte. Med Dolby Atmos får du en tredimensjonal lydopplevelse som gjenskaper lyden slik den oppleves i det virkelige liv. Du kan få Dolby Atmos i stua uten å fylle hele rommet med høyttalere ved å bruke en lydplanke med ekstra høydehøyttalere og en subwoofer. Dette gir deg en fantastisk og omsluttende lydopplevelse som vil ta underholdningsopplevelsen din til nye høyder.

Dette er årets beste hjemmekinoprodukter 2018-2019 - Stereo+
Bildekilde: www.stereopluss.no

Folk spør også

Hvordan få Dolby Atmos?

For kunne f glede av Dolby Atmos i din hjemmekino trenger du bytte til en hjemmekinoforsterker som sttter Dolby Atmos og du trenger kjpe flere hyttalere. Det finnes ogs noen f avanserte produkter som har sttte for langt flere oppsett.


Hvordan fungerer Dolby Atmos?

Dolby Atmos er et avansert surroundlydformat som gir en flelse av hyde i surroundopplevelsen, hvor lyden allerede kommer fra fronten, bakenfra og (kanskje) fra siden. P denne mten blir det mulig lage en utrolig naturtro 3D-lyd, hvor du er midt i handlingen og kan fordype deg fullstendig i filmen.

Fullstendig svar på www.hifiklubben.no


Hvilken Samsung lydplanke er best?

Samsung HW-Q995C er den beste lydplanken i 2023/24 iflge Lyd amp; Bilde: – Samsungs lydplanke leverer et imponerende realistisk, stort og oppslukende lydbilde for bde film og TV, samtidig som den fungerer godt til musikk.

Fullstendig svar på www.elkjop.no


Hvorfor lydplanke?

En lydplanke er i hovedsak en lang, tynn hyttaler som sitter under eller over TV-en, og som srger for et fyldigere lydbilde enn TV-ens innebygde hyttalere. Fordeler: + Soundbars er relativt enkle sette opp og krever ikke mye plass, noe som gjr dem velegnet for sm leiligheter eller rom.