Microsoft lanserer nettskyspilling direkte på TV-en

45

Les om de siste nyhetene fra Microsoft angående Xbox, inkludert utvidelsen av Xbox Game Pass til Samsungs smart-TV-er, muligheten for nettskyspilling uten konsoll og spilling av egne spill via nettskyen. Bli kjent med Project Moorcroft og Xbox Design Lab i Norge og opplev en mer tilpasset og tilgjengelig spillopplevelse.

I dag kunngjorde Microsoft en rekke spennende nyheter for Xbox under overskriften "What's next for gaming". Blant de mest betydningsfulle nyhetene er utvidelsen av tilgjengeligheten for abonnementstjenesten Xbox Game Pass til nok en plattform - TV-en.

Microsoft lanserer nettskyspilling direkte på TV-en - Diskuter artikler  (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Xbox Game Pass på Samsungs smart-TV-er

Fra og med 30. juni vil Xbox-appen være tilgjengelig på Samsungs 2022-serie med smart-TV-er. Dette vil tillate brukerne å strømme spill direkte på TV-en ved hjelp av nettskyteknologi, uten behov for en fysisk konsoll. For å få tilgang til nettskystrømming, må man ha et Game Pass Ultimate-abonnement, bortsett fra for spillet Fortnite som nylig ble inkludert i Game Pass. For å spille Fortnite kreves en Microsoft-konto, men ikke et Game Pass-abonnement.

Xbox-appen er kompatibel med de fleste spillkontrollere som bruker blåtann-tilkobling, inkludert Microsofts egne Xbox-kontrollere, DualShock- og DualSense-kontrollerne fra Playstation, samt andre blåtann-hodetelefoner for både lyd og kommunikasjon. Samsung er pilotpartneren for denne nye funksjonaliteten, noe som antyder at appen kan bli tilgjengelig på flere smart-TV-plattformer i fremtiden. LG har allerede støtte for den konkurrerende tjenesten Google Stadia på sin plattform.

Det er verdt å merke seg at Game Pass i tidligere tester viste begrensninger med hensyn til båndbredde, noe som førte til lav bildekvalitet på spillene. Imidlertid var opplevelsen jevn og brukervennlig, med stabil bildeflyt. Det gjenstår å se om Microsoft har forbedret båndbreddekvaliteten for å sikre en bedre spillopplevelse.

Spill eide spill via nettskyen

Microsoft kunngjorde også at de har intensjoner om å gi Game Pass Ultimate-medlemmer muligheten til å spille spill de allerede eier, men som ikke er en del av Game Pass-biblioteket, via nettskyen. Dette vil tilsynelatende gjelde et begrenset utvalg av spill, og det er ennå ikke klart hvilke spill som vil være støttet. Imidlertid vil alle spill som har sky-støtte være tilgjengelige på denne måten. Microsoft planlegger også å øke serverkapasiteten for Cloud Gaming med 125 prosent i år for å håndtere den økende etterspørselen.

Project Moorcroft og Xbox Design Lab

Microsoft introduserer Project Moorcroft, et nytt program som vil bringe demoer av kommende spill til Game Pass. Utviklere som deltar vil bli kompensert, og dette kan være Microsofts forsøk på å konkurrere med plattformer som Steam når det gjelder spilldemoer. Det forventes at Project Moorcroft-programmet vil bli rullet ut i løpet av neste år.

En annen spennende nyhet er at Xbox Design Lab nå blir tilgjengelig i Norge. Dette gir brukerne muligheten til å designe sin egen Xbox-kontroller med sine egne farger og mønstre. Totalt er det 23 farger å velge mellom, i tillegg til fem forskjellige kamuflasjemønstre og ett Pride-mønster.

Microsoft fortsetter å utvide mulighetene for Xbox Game Pass, og med lanseringen av nettskyspilling direkte på TV-en og utvidelsen av Xbox Design Lab, viser de sitt engasjement for å gi spillere en mer tilpasset og tilgjengelig spillopplevelse.

Videoer

Xbox Gaming på din Samsung Smart TV - Ingen konsoll nødvendig

Spill Xbox GamePass-spill på din LG TV via XCloud.