Den nye generasjonen av Flir-kameraene har ankommet

47

Den nye generasjonen av Flir-kameraene har ankommet. Oppdag de forbedrede varmesensitive kameraene til mobilen. Les mer om justerbar kontakt, forbedret Flir-app og forhåndsbestilling.

Den nye generasjonen av Flir-kameraene har ankommet

Det finnes mange ekstrautstyr til mobiltelefoner og nettbrett, hvorav varmesensitive kameraer nok er blant de mer uvanlige, men potensielt svært nyttige tilleggsduppedittene. Hovedaktøren på dette ennå smale markedet, Flir, har nå kunngjort nye modeller av disse kameraene.

Den tredje generasjonen av de varmesensitive mobilkameraene, bestående av Flir One og Flir One Pro, legges nemlig ut for forhåndsbestilling i disse dager.

Kameraene benytter altså såkalte termiske sensorer som registrerer temperaturer, og plugges rett inn i den mobile enheten. På Apple-produkter benyttes Lightning-kontakten, og på Android-enheter brukes mikro-USB-porten til å koble kameraene til mobilen.

Mobilkamera - Her er 10 ting du skal vide | Digitalfoto.dk
Bildekilde: digitalfoto.dk

Justerbar kontakt og forbedret Flir-app

Det nye denne gangen er blant annet at kameraene kommer med en justerbar kontakt som gjør det enklere å tilpasse kameraene til alle typer mobiltelefoner og deksler. I tillegg er den medfølgende Flir-appen forbedret med blant annet tips for hvordan du kan løse problemer oppdaget med det varmesensitive kameraet, og smartklokke-støtte er også på plass denne gangen.

Mobilkamera - Her er 10 ting du skal vide | Digitalfoto.dk
Bildekilde: digitalfoto.dk

Flir One Pro – den mest avanserte modellen

Den mest nevneverdige modellen i den nye Flir-serien er Flir One Pro. Ifølge produsenten er den mest avanserte modellen de hittil har lansert og byr blant annet på fire ganger høyere termisk oppløsning enn den vanlige Flir One-modellen.

Flir One Pro har en termisk oppløsning på 160 x 120 piksler, mens den vanlige utgaven kun har 80 x 20 piksler. Pro-versjonen skilter også med teknologien VividIR, som gir et mer informativt bilde av varmeforskjellene, og gjør det lettere å oppdage varmelekkasjer.

Forhåndsbestilling og priser

Kameraene er lagt ut for forhåndsbestilling til amerikanske priser på 200 dollar for Flir One og 400 dollar for Flir One Pro.

Kameraet med «supersyn»

En annen spennende utvikling innen mobilkamerateknologi er kameraet kalt «HyperCam». Dette kameraet utvikles av University of Washington med økonomisk støtte fra Microsoft, og er i stand til å fange opp subtile detaljer på objekter som det blotte øyet ikke klarer å registrere.

HyperCam er et såkalt «hyperspektralt» kamera som opererer med langt flere bølgelengder fra det elektromagnetiske spekteret enn bare synlig lys. Det benytter 17 ulike bølgelengder fra både det synlige og nær-infrarøde spekteret, og kombinerer bildene for å skape et mer fullstendig bilde.

Dette hyperspektrale kameraet er vesentlig rimeligere enn vanlige hyperspektrale kameraer, noe som gjør teknologien mer tilgjengelig for vanlige forbrukere. Det er også kompakt nok til å potensielt kunne bygges inn i mobiltelefoner, og kan brukes for å sjekke modenhetsgraden av frukt, lese blodårer og hudmønstre i hendene, og mer.

Selv om det fortsatt er mye arbeid som gjenstår før denne teknologien blir anvendelig for vanlige forbrukere, er potensialet stort.

Konklusjon

Med lanseringen av den tredje generasjonen Flir-kameraer, Flir One og Flir One Pro, har varmesensitive kameraer til mobilen blitt enda bedre. Justerbar kontakt og forbedret Flir-app gjør det enklere å bruke kameraene på ulike mobiltelefoner, mens Flir One Pro med sin høyere termiske oppløsning og VividIR-teknologi gir et mer nøyaktig bilde av varmeforskjeller.

Samtidig viser utviklingen av «HyperCam»-kameraet ved University of Washington og Microsoft at hyperspektral teknologi kan gi mobilene enda flere spennende egenskaper. Dette kompakte og rimeligere kameraet kan potensielt bygges inn i mobiltelefoner og brukes for å sjekke modenhetsgraden av frukt, lese blodårer og hudmønstre, og utføre andre biometriske oppgaver.

Med stadig bedre kameraer og innovativ teknologi som dette, fortsetter mobiltelefonen å være det foretrukne verktøyet for mange når det gjelder å ta bilder. Mens dedikerte kameraer fortsatt har sitt marked, er det mobiltelefonene som er mest tilgjengelige og praktiske for daglig bruk.

Videoer

Det BEDSTE SMARTPHONE-kamera? 📸 #teknologi

7 grunde til at bruge et 'rigtigt' kamera i stedet for en smartphone

2 nætters bilcamping i kraftig regn

Camping i SNOW - NARNIA Redemption Camp

15 True Scary Christmas Stories To Jingle Your Bells (2023)

Avi Loeb: Consciousness, UAPs, Jacques Vallée

NOTHING PHONE (2) - CAMERA COMPARISON

Jonathan Blow: Consciousness, Game Design, & Free Will