Prosjekt Loon: Googles visjon om global Internett-tilgang

23

Prosjekt Loon er Googles ambisiøse initiativ for å spre Internett over hele verden ved hjelp av satellitter og ballonger. Målet er å gi tilgang til bredbåndstjenester til avsidesliggende områder som mangler tradisjonelle bredbåndstjenester. Les mer om dette spennende prosjektet her.

I 2015 annonserte Google at de hadde planer om å spre Internett over hele verden ved hjelp av et nettverk av satellitter. Dette prosjektet, kjent som "Project Loon", har som mål å gi tilgang til Internett for de delene av verden som ikke har tilgang på tradisjonelle bredbåndstjenester. Ved å plassere satellitter i lav jordbane og bruke ballonger som flyter i stratosfæren, vil Google kunne tilby bredbåndstjenester til avsidesliggende områder.

Google-eieren Alphabet skal spre Internett med ballonger – har nådd ny  milepæl - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Prosjekt Loon: Googles visjon om global Internett-tilgang

Prosjekt Loon er en del av Googles større visjon om å gjøre Internett tilgjengelig for alle, uavhengig av hvor de bor. Med over 3,5 milliarder mennesker som fortsatt ikke har tilgang til Internett, er det et stort behov for innovative løsninger for å koble verden sammen.

Prosjektet involverer bruk av satellitter og ballonger for å skape et globalt nettverk som kan gi bredbåndstjenester til avsidesliggende områder. Ved å plassere satellitter i lav jordbane kan Google sikre god dekning over hele verden. Disse satellittene vil kommunisere med ballonger som flyter i stratosfæren og som fungerer som flyvende basestasjoner. Ballongene er utstyrt med avansert teknologi som gir dem muligheten til å levere pålitelig bredbåndstilgang til brukerne under seg.

Google vil gi oss internett fra det ytre rom
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Testet vellykket i flere land

Google har allerede gjennomført vellykkede tester av prosjektet i forskjellige deler av verden. I New Zealand, Sri Lanka og Indonesia har de demonstrert at det er mulig å levere pålitelig bredbåndstilgang til avsidesliggende områder ved hjelp av satellitter og ballonger.

Testene har vist at brukerne kan oppnå høyhastighets Internett-tilkobling og få tilgang til de samme tjenestene og mulighetene som de i mer utviklede områder. Dette har stor betydning for utdanning, informasjonsspredning og økonomisk utvikling i disse områdene.

Se også

Økt tilgang til Internett for milliarder av mennesker

Med prosjektet Loon ønsker Google å forbedre tilgangen til Internett for milliarder av mennesker over hele verden. De tror på at tilgang til Internett er en grunnleggende rettighet som burde være tilgjengelig for alle, uavhengig av økonomisk situasjon eller geografisk beliggenhet.

Ved å spre Internett med satellitter og ballonger kan Google åpne dører for utdanning, økonomisk vekst og sosial utvikling i avsidesliggende områder. Mennesker som tidligere var avskåret fra mulighetene som Internett gir, vil kunne delta i det moderne samfunnet og dra nytte av informasjon, kunnskap og økonomiske muligheter.

Godkjent av myndighetene: Elon Musk skal bygge internett i verdensrommet  som gir hver bruker én gigabit per sekund - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

En investering for fremtiden

Prosjekt Loon er et ambisiøst prosjekt som krever betydelige investeringer. Ifølge kilder vil Google investere opptil 18 milliarder kroner i satellittprosjektet. Planen er å starte med 180 satellitter i første omgang, med mulighet for å øke antallet betraktelig dersom prosjektet lykkes.

Google har allerede samarbeidet med eksperter innen satellittteknologi og har engasjert ledende ingeniører for å realisere prosjektet. De har også inngått allianser med lokale teleselskaper i områder sør for Sahara i Afrika og deler av sørøst-Asia for å spre trådløse Internett-signaler til de områdene som ikke har fysiske kabler.

Alt i alt er prosjekt Loon et stort skritt mot å oppnå global Internett-tilgang. Med Googles tekniske ekspertise og betydelige ressurser kan de bidra til å redusere den digitale kløften og skape muligheter for milliarder av mennesker verden over.

Tilbyr 50 Mbps satellitt-internett over alt på Kanariøyene
Bildekilde: www.canariajournalen.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Nå skal Google spre Internett med satellitter.

I 2015 annonserte Google at de hadde planer om å spre Internett over hele verden ved hjelp av et nettverk av satellitter. Dette prosjektet, kjent som "Project Loon", har som mål å gi tilgang til Internett for de delene av verden som ikke har tilgang på tradisjonelle bredbåndstjenester. Ved å plassere satellitter i lav jordbane og bruke ballonger som flyter i stratosfæren, vil Google kunne tilby bredbåndstjenester til avsidesliggende områder.

Prosjektet er del av Googles større visjon om å gjøre Internett tilgjengelig for alle, uavhengig av hvor de bor. Google ønsker å bidra til å redusere den digitale kløften ved å gi tilgang til utdanning, informasjon og muligheter for de som ellers ikke ville hatt det.

Google har allerede gjennomført vellykkede tester av prosjektet i forskjellige deler av verden, inkludert i New Zealand, Sri Lanka og Indonesia. Disse testene har vist at det er mulig å levere pålitelig bredbåndstilgang ved hjelp av satellitter og ballonger.

Med dette prosjektet håper Google å forbedre tilgangen til Internett for milliarder av mennesker over hele verden. Ved å spre Internett med satellitter kan Google være med på å åpne dører for utdanning, økonomisk vekst og sosial utvikling i avsidesliggende områder.

Videoer

The Dark Side of Conscious Ai | Daniel Schmachtenberger

My Day Trading Strategy - How I Make Money Online

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy

How To Make Money Online Turning ARTICLES Into Short Videos!

God Will Shake All Things | Derek Prince

Jesse Michels: UFOs, David Grusch, Venture Capital

Linda Moulton Howe: Cattle Mutilation, Bigfoot, & Doty

CAMPING in FREEZING Cold with Dog - Roof Tent