Nvidia: Så kraftig grafikkort må du ha for VR

76

Finn ut hvilke Nvidia grafikkort som anbefales for en optimal Virtual Reality (VR) opplevelse. Les mer på 32Chip.

Det er ingen tvil om at Virtual Reality (VR) har tatt verden med storm, og stadig flere ønsker å oppleve denne spennende teknologien. Men for å kunne nyte VR i all sin prakt, er det viktig å ha riktig maskinvare, spesielt når det kommer til grafikkort. Nvidia, en ledende produsent av grafikkort, har nå offentliggjort hvilke grafikkort de anbefaler for en optimal VR-opplevelse.

Så kraftig PC må du ha for VR - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Grafikkortanbefalinger fra Nvidia

Nvidia har utnyttet VR-hypen til å markedsføre sine egne grafikkort, og de har identifisert tre modeller som ideelle for å levere den beste VR-opplevelsen. Deres innstegsmodell er GeForce GTX 970, som de hevder gir en god VR-opplevelse. Videre anbefaler de GTX 980 og GTX 980 Ti som de beste alternativene for å oppnå en førsteklasses VR-opplevelse.

Hvis du ønsker å sjekke om din PC er klar for VR-spilling, kan du enkelt installere den nyeste versjonen av GeForce Experience.

Andre anbefalinger og krav

Oculus, en pioner innen VR-briller, har også kommet med sine anbefalinger når det gjelder grafikkort og annen maskinvare for VR. Ifølge Oculus' sjefsarkitekt, Atman Binstock, er GTX 970 et minimumskrav for jevn bildeflyt og realisme. Når det gjelder AMD, anbefaler Oculus et Radeon R9 290 grafikkort og en Intel i5-4590 prosessor eller bedre. 8 GB minne anbefales også sterkt.

Det er viktig å merke seg at å spille med VR-briller stiller høyere krav til maskinvaren enn tradisjonelle skjermer. For å gi hjernen din en overbevisende opplevelse av å være en del av den virtuelle verden, må bildeoppdateringen ligge stabilt på over 90 FPS (bilder per sekund) og forsinkelser i bildet må elimineres. I tillegg må spillet rendres i en høyere oppløsning enn Full HD for å unngå synlige piksler.

ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL OC - 8GB GDDR6 RAM - Grafikkort | Billig
Bildekilde: www.proshop.no

Bekymringer rundt VR-klar PC

En bekymring som har oppstått blant VR-entusiaster er om PC-ene deres er klare for denne nye teknologien. Ifølge Nvidia har bare 13 millioner PC-er på verdensbasis tilstrekkelig grafisk kapasitet til å kjøre VR på en optimal måte. Dette utgjør mindre enn én prosent av det forventede totale antallet PC-er i bruk i 2016.

Nvidia har anbefalt deres GeForce GTX 980 eller GeForce GTX 980 Ti for en optimal VR-opplevelse. Disse modellene har imidlertid en høy pris, og det er ikke alle som har råd til dem. Oculus anbefaler også en Intel i5-4590 prosessor og 8 GB minne som minimumskrav for VR.

Alternativer for en god VR-opplevelse

For de som ikke har råd til en VR-klar PC, finnes det fortsatt alternativer for en god VR-opplevelse. En av de beste alternativene er Oculus Quest 2, som er et rimelig og enkelt alt-i-ett-system uten behov for spillkonsoller eller PC. En annen mulighet er å bruke PlayStation VR sammen med en PlayStation 3, 4 eller 5. Dette er et relativt billig alternativ til en VR-klar PC.

Selv om grafikken kanskje ikke er like imponerende som med en dedikert VR-klar PC, kan disse alternativene likevel gi en underholdende VR-opplevelse.

Det er viktig å merke seg at VR-teknologien stadig utvikler seg, og det kan være lurt å følge med på nye anbefalinger og krav når du vurderer å oppgradere maskinvaren din for å sikre best mulig VR-opplevelse.

Folk spør også

Hva trenger man for å spille med VR?

Av VR utstyr du absolutt trenger for kunne f VR-opplevelsen, er et VR-headset eller VR-briller. Dette er en innretning som i de fleste tilfeller skal festes p hodet, slik at man fr skjermer foran ynene. Det finnes ogs VR-pappbriller, som Google Cardboard.

Fullstendig svar på vrguiden.no


Hva er et bra grafikkort?

Nvidia RTX 4090 RTX 4090 24 GB er verdens desidert kraftigste grafikkort. Referanseutgaven fra Nvidia, kalt Founders Edition, imponerte dessuten med god kjling og svrt lite sty i vr test.

Fullstendig svar på www.tek.no