Samsung går etter Google Daydream med sine neste VR-briller

47

Nye Gear VR vil inneholde en dedikert håndkontroll ifølge dokumenter oppdaget hos Federal Communication Commission (FCC). Les mer om Samsungs kommende VR-briller og konkurransen med Google Daydream.

Nye Gear VR skal etter alt å dømme by på en viktig oppgradering.

Oculus Rift og HTC Vive er fremdeles kongene på haugen når det gjelder VR, men det skjer også saker og ting på den mobile VR-fronten for dem som ikke ønsker å gjøre en like stor investering i teknologien. Nå foreligger det nye, interessante opplysninger om Samsungs neste Gear VR-produkt.

Mobil-VR er død – dette gikk galt - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

En dedikert håndkontroll

Som nettstedet SamMobile melder ser det ut til at oppfølgeren til Samsungs mobile VR-briller skal få en dedikert håndkontroll. Dette kommer frem av dokumenter oppdaget hos det amerikanske byrået Federal Communication Commission (FCC).

Det foreligger ikke altfor mange detaljer, men dokumentene omtaler det aktuelle produktet som «Gear VR Controller», noe som for så vidt levner liten tvil om at dreier seg om en håndkontroll til Samsungs neste VR-briller.

Med i FCC-dokumentasjonen fulgte det også en enkel skisse av produktets design, som indikerer at håndkontrollen utformes som et «håndtak» med en sirkulær del i den ene enden, litt som bevegelseskontrollen Move til Sonys PlayStation-konsoller.

Dette kan bety at det dreier seg om en kontroll som kan registrere bevegelser og brukes til å peke med, i likhet med kontrollen til konkurrenten Google Daydream View. Kontrollen skal etter sigende være laget for Samsungs kommende flaggskipmobil Galaxy S8, som ennå ikke er offisielt kunngjort.

Den nye kontrollene er nok en ganske velkommen oppgradering for mange, da dagens produkt som kjent kun benytter en berøringsflate på siden til å kontrollere hodesettet. Når det nye produktet eventuelt kommer på markedet er ennå uvisst.

Nå er det avslørt – Slik blir Android N og VR-plattformen «Daydream» -  smp.no
Bildekilde: www.smp.no

Google Daydream og Samsung Gear VR

Google Daydream er en VR-plattform lansert av Google som setter egne standarder for både VR-briller og VR-klare mobiltelefoner. Samsung Gear VR, på den annen side, er en påkostet VR-brille for mobilen som kun er kompatibel med Samsungs toppmodeller.

Daydream View, Googles første VR-briller, har et unikt design som er mer stuevennlig og 30 prosent lettere enn Samsung Gear VR. Den kommer også med en håndkontroll som ligner på de mer avanserte brillene som Oculus Rift og HTC Vive, men mangler avanserte romsensorene.

Mens Gear VR kun passer med Samsungs toppmodeller, er Daydream etter hvert kompatibel med en rekke Android-mobiler. Denne VR-kampen står altså mellom gigantene Facebook og Google.

Daydream View og brukeropplevelsen

Daydream View har et tøypreget utseende og er enklere å tilpasse for brillebrukere sammenlignet med Gear VR. Brillen setter mobiltelefonen i VR-modus når den settes inn i Daydream View, og brukeren opplever en VR-effekt med 3D.

Selv om det kan være litt tricky å få riktig utgangssynsvinkel hver gang brillene brukes, er håndkontrollen en viktig del av brukeropplevelsen. Den gir brukeren muligheten til å registrere bevegelser og peke, tilsvarende som kontrollen til Google Daydream View.

Best pris på Samsung Gear VR SM-R322 VR-briller - Sammenlign priser hos  Prisjakt
Bildekilde: www.prisjakt.no

Potensialet i Google Daydream

Med Google Daydream som en potensiell teknologi for VR-opplevelser, ser eksperter i Making View, et norsk VR-selskap, et stort potensial. Daydream er kompatibel med alle Android-telefoner, og dette åpner opp for ulike prosjekter innen VR.

Google Daydream gir også utviklere muligheten til å ta med favorittapper inn i virtuell virkelighet. Plattformen har allerede støtte fra ulike apper som YouTube, HBO og mobilspillet Action Bowling.

Mens detaljene rundt Googles nye VR-utstyr fremdeles er ukjente, er det forventninger om at det vil bli vist frem på den kommende utviklerkonferansen O/I i San Francisco.

Så gjenstår det å se hvordan Samsungs neste VR-briller med dedikert håndkontroll vil konkurrere med Google Daydream og hvilke nye opplevelser VR-verdenen har i vente for brukerne.

Googles Daydream VR brille og controller - VR Guide
Bildekilde: www.vrguide.dk

Folk spør også

Hvordan oppdatere VR-briller?

Hold pekeren over klokken til venstre for hovedmenyen. Nr Hurtiginnstillinger vises, velger du det for pne panelet Hurtiginnstillinger. Velg Innstillinger verst til hyre. Velg System, og velg deretter Programvareoppdatering i menyen til venstre.

Fullstendig svar på www.meta.com


Hvorfor VR-briller?

Mter angsten i 3D Gjennom ulike programmer i VR-brillene kan pasienten p terapeutens kontor oppske slike situasjoner med mange mennesker. Sammen kan da pasienten og terapeuten utforske hva som skjer i denne situasjonen og se p hva som er hensiktsmessige mestringsmter.

Fullstendig svar på www.forskning.no