Snapchat lanserer TikTok-konkurrent kalt Spotlight

54

Les om Snapchat's nye TikTok-konkurrent Spotlight, hvor brukere kan dele kreative videosnutter og bli belønnet for populært innhold. Finn ut mer om Spotlight Creator Fund og begrensningene for videoinnholdet.

Snapchat har nylig kunngjort lanseringen av sin egen TikTok-konkurrent kalt Spotlight. Dette nye tillegget til appen vil tillate brukerne å dele vertikale videosnutter og vil fungere som en direkte konkurrent til det populære TikTok-nettverket. Spotlight vil være et sted hvor brukerne kan vise frem de mest underholdende videosnuttene, uavhengig av om de er influensere eller har en stor tilhengerskare.

Instagram lanserer Tiktok-konkurrent
Bildekilde: www.aftenposten.no

Belønning for innholdsskapere

For å stimulere brukerne til å lage innhold på Spotlight, har Snapchat introdusert et program kalt "Spotlight Creator Fund". Dette programmet vil dele ut en million dollar (rundt ni millioner norske kroner) hver dag i resten av 2020 til populære Spotlight-snutter. Brukere som ønsker å delta må være over 16 år og innhente samtykke fra foresatte der det er påkrevd.

Spotlight-innholdet vil bli kuratert basert på popularitet og brukervurderinger. Snapchat har utviklet algoritmer som ser på faktorer som hvor mye tid brukerne bruker på å se på en snutt, om den blir favorittlistet og delt. Negativ respons, som at mange hopper over snutten, vil også tas i betraktning.

Den eventuelle inntjeningen fordeles på en rekke Spotlight-videoer hver dag, basert på antall unike visninger i forhold til andre videoer på Spotlight-plattformen. Hvis en brukers video fortsetter å være populær over flere dager, kan inntjeningen også fortsette.

Snapchat lanserer nye funksjoner – brukere ønsker å bytte navn - VG
Bildekilde: www.vg.no

Spotlight-funksjoner og begrensninger

Spotlight-videoene kan være opptil 60 sekunder lange og kan ikke inneholde vannmerker. Dette betyr at det ikke er tillatt å laste ned videoer fra TikTok og poste dem direkte på Spotlight-plattformen. Dette setter Snapchat i et skille fra Instagram, som nylig lanserte Reels-funksjonen der det er vanlig å dobbeltposte videoer fra TikTok.

Både Snapchat-brukere med private kontoer og nye åpne profiler kan poste til Spotlight. Imidlertid er åpne kommentarer til videoene ikke tillatt for å opprettholde et positivt og trygt miljø for brukerne.

Spotlight versus Instagram og TikTok

Snapchat har tatt opp konkurransen med TikTok med lanseringen av Spotlight. Evan Spiegel, en av grunnleggerne bak Snapchat, har til og med uttalt at TikTok har potensial til å overgå Instagram i antall brukere på grunn av sin fokus på talentbasert innhold og underholdning av andre. Instagram har forsøkt å møte utfordringen fra TikTok ved å lansere Reels, men det gjenstår å se om denne funksjonen vil kunne konkurrere med Spotlights tilbud.

Spotlight-fanen er nå tilgjengelig i 11 land, inkludert Norge, og vil gi brukere en ny plattform for å dele kreative og underholdende videosnutter. Snapchat håper at tilbudet om belønninger og fokus på innhold vil tiltrekke seg brukere og gjøre Spotlight til en levedyktig konkurrent til TikTok og andre lignende plattformer.

snapchat — Nyheter — PRESSET.
Bildekilde: www.presset.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Snapchat lanserer TikTok-konkurrent

Snap Inc., selskapet bak Snapchat, kunngjorde lanseringen av sin egen TikTok-konkurrent kalt Spotlight den 23. november 2020. Spotlight er en vertikal videostrømmetjeneste som lar brukere dele korte videoer med et bredt publikum. Tjenesten er tilgjengelig for alle Snapchat-brukere i Norge og flere andre land.

Spotlight ble utviklet som en direkte konkurrent til TikTok, som har opplevd enorm popularitet blant ungdom over hele verden. Snapchat håper på å tiltrekke seg brukere som er interessert i videodeling og skape sin egen base av kreative innholdsskapere.

Til forskjell fra Snapchat Stories, som vanligvis vises for venner eller grupper av venner, blir Spotlight-innholdet sett av et bredt publikum. Innholdet på Spotlight blir kuratert basert på popularitet og brukervurderinger, og brukere har muligheten til å følge sine favorittinnholdsskapere.

For å stimulere brukere til å dele innhold på Spotlight, kunngjorde Snapchat et program kalt "Spotlight Creator Fund", som tildeler millioner av dollar i belønninger til de mest populære innholdsskaperne. Dette er en taktikk for å tiltrekke seg populære TikTok-stjerner og oppmuntre dem til å lage innhold eksklusivt for Spotlight.

Snapchat har også implementert lignende funksjoner som TikTok, som for eksempel musikkavspilling, skjønnhetsfiltre og redigeringsverktøy for å gjøre det enklere for brukere å lage og dele videoer.

Med lanseringen av Spotlight håper Snapchat å konkurrere direkte med TikTok ved å tiltrekke seg brukere og skape en ny plattform for kortformet videoinnhold.

Folk spør også

Når ble Snapchat lansert i Norge?

Snapchat ble lansert i Norge i 2013, og det tok ikke lang tid fr det ble et av de mest populre sosiale medier blant ungdommer og unge voksne. Over tid har det ogs vrt en solid vekst i bruk av appen p tvers av ogs eldre aldersgrupper.


Hvem fant opp snap?

Historikk. Ideen til Snapchat kom fra Reggie Brown, og applikasjonen Snapchat ble utviklet sammen med Evan Spiegel og Bobby Murphy, tre studenter som mttes p Stanford i 2009.


Når kom Snapchat?

Oppstart. Snapchat ble utviklet av en gruppe studenter ved Stanford University i California og ble lansert i 2011.


Hvem er eier av Snapchat?

Fr brsnoteringen eier Snapchat-grnder Evan Spiegel 22 prosent av selskapet, iflge teknologinettstedet Recode. I 2013 takket Snapchat-grnderen nei til bli kjpt opp av Facebook for 3 milliarder dollar (18 milliarder kroner).

Fullstendig svar på www.aftenposten.no


Videoer

TWO Dudes Failed in Christy Mack’s First P*rn Scene!

LANSERER SKINCARE!! *Skincare Rutine + Giveaway*

MAC Squirt Plumping Gloss Stick Swatches #lipswatches

Exposing the Matrix: Cognitive Scientists Decode Reality's Illusion

Jack Harlow Made This BOLD Declaration… #shorts #jackharlow #hiphop

2020 Dag 61 | Vi lanserer ny blogg

The Last Thing You Want To Happen! Missing On Bondi

Nyheter om sosiale medier uke 10