Sony kan revolusjonere mobilfoto med ny Xperia 1-modell

24

Oppdag den nye Xperia 1-modellen fra Sony, som introduserer en revolusjonerende kamerateknologi for fotografering i dårlig lys. Les mer om den innovative løsningen som kan forbedre mobilfoto på 32Chip.

Sony har annonsert en ny Xperia 1-modell med et kamera som kan potensielt revolusjonere fotografering i dårlig lys. Den nye teknologien som Sony har introdusert, hevdes å la telefonen samle opp til dobbelt så mye lys med samme størrelse på kamerabrikken. Dette er en betydelig utvikling som kan sette press på konkurrentene som Apples iPhone Pro og Samsungs Galaxy S23 Ultra.

Førsteinntrykk: Med Xperia 1 vil Sony tiltrekke kamera-entusiastene
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Ny teknologi for bedre bildekvalitet

Det som skiller det nye kameraet i Xperia 1-modellen er at Sony har stablet to etasjer oppå kamerabrikken. Fotocellen befinner seg i den ene etasjen, mens andre komponenter plasseres under. Dette minner om en stor endring som ble gjort for omkring ti år siden da baksiden av kamerabrikkene ble brukt til å plassere elektronikken. Denne teknologien, kjent som "bakbelyste" brikker, forbedret betydelig bildekvaliteten og gjorde bildene lysere og mer detaljerte.

Siden den gang har det kommet flere løsninger som smarte nattmoduser som har bidratt til å revolusjonere bildekvaliteten på mobilkameraer. Sony har nå også tatt i bruk nattmodus i større grad, noe konkurrenter som Samsung og Apple allerede har gjort. Sony beholder også sin "spesial" - mekanisk kameralinse som kan justere lysinnslippet for ulike forhold.

Sony Xperia 1 III: Topptelefon med fokus på foto
Bildekilde: komputer.no

Andre funksjoner og egenskaper

Bortsett fra den nye kamerateknologien, følger Xperia 1-modellen i stor grad den tidligere oppskriften. Den har en 4K-skjerm som er unik på mobilmarkedet, og bruker en rask OLED-teknologi med 120 hertz oppdateringsfrekvens. Dette gir knivskarpe bilder, god lysstyrke og behagelige animasjoner og leseopplevelser.

Designmessig har Xperia 1V beholdt de samme valgene som tidligere med en minimalistisk firkant i tre forskjellige farger - svart, sølv eller kakigrønn. Telefonen er også vanntett med IP68-sertifisering, og har et 5000 mAh batteri som kan lades trådløst.

Sony som leverandør av kamerabrikker

Sony er verdens største leverandør av digitale kamerabrikker, men det har tidligere blitt påpekt at konkurrentene ofte får mer ut av disse brikkene i sine mobiler. Dette kan skyldes fokuset på programvare hos produsenter som Samsung og Apple. Med den nye Xperia 1-modellen har Sony muligheten til å vise hva som er mulig med deres kamerateknologi.

Sony Xperia 1 IV: En mobil for utvalgte brukere. Men hvem? - Kameranytt
Bildekilde: www.kameranytt.no

Mobiltelefonen som multiverktøy

Mobiltelefonen har revolusjonert måten vi tar bilder på, og erstattet mange dedikerte enheter som MP3-spillere, kameraer og lommebøker. Bilder tatt med mobilen deles nå overalt på sosiale medier, noe som gjør at folk flest foretrekker å bruke mobilen som kamera. Det mest brukte kameraet på bildedelingstjenester som Flickr er faktisk en iPhone.

Sammenlignet med dedikerte kameraer vil mobiltelefoner alltid ha visse begrensninger når det gjelder bildekvalitet på grunn av mindre bildebrikker. Men med Sonys nye kamerateknologi kan mobilen komme enda nærmere kvaliteten til dedikerte kameraer, spesielt når det gjelder fotografering i dårlig lys.

Det gjenstår å se hvordan Sony Xperia 1-modellen vil prestere i praksis, spesielt med tanke på bildebehandlingsprogramvaren og bruk av de to kameralinsene. Med Sonys sterke fokus på videostabilisering og ISO-følsomhet kan denne modellen potensielt være en gamechanger innen mobilfotografering.

Ta inspirerende bilder med Sonys Xperia-smarttelefon | Sony Norway
Bildekilde: www.sony.no

Folk spør også

Hvordan ta skjermbilde på Sony Xperia?

Trykk p av/p-knappen og volum ned-knappen samtidig. Hvis det ikke fungerer, trykker og holder du inne av/p-knappen i noen sekunder. Trykk deretter p Skjermdump.

Fullstendig svar på support.google.com


Hvordan overføre fra Xperia til Xperia?

For overfre fra en Android-enhet m du laste ned Xperia Transfer 2 fra Google Play p begge enhetene. Du trenger ikke laste ned Xperia Transfer 2 p en iPhone for overfre fra den – bare last den ned p Xperia. Koble den gamle telefonen din til den nye Xperia-telefonen ved hjelp av en egnet USB-kabel.

Fullstendig svar på www.sony.no


Videoer

RESTORATION of Expensive S-VHS VCR | Retro Repair Guy Episode 38

Power On: The Story of Xbox | Chapter 1: The Renegades

Power On: The Story of Xbox | Chapter 5: The Red Ring of Death

PETUALANG Eps 78 | Mikael Family

CAMPING in RAIN - Tent - Dog - FIRE

Profesional Murah Fungsi Melimpah!!! | Tripod Costa Collect

Trek Fuel EXe Webinar

ADU TRUK OLENG #shorts