Er du på jakt etter en bærbar PC til studiene? Vi har testet fem maskiner som egner seg både som studentlaptoper og til hverdagsbruk. Les vår omtale og sammenligning av HP Envy 13, Lenovo Yoga 2021-modell, Lenovo Yoga årets modell og MacBook Air (M2). Finn den beste laptopen for under 7000 kroner!
Innholdsfortegnelse
'Tis the season: Sommeren forbi, pensumbøkene er fremme, notater må tas og oppgaver må skrives (og selvsagt utsettes til siste liten med surfing, musikklytting og tv-serier.)
Da må man nødvendigvis ha en dugelig maskin å utføre de nevnte aktivitetene på. Kanskje har du festet såpass hardt under forrige ukes fadderbegivenheter at du har somlet litt med å komme i gang med å finne en grei laptop til studiene?
Eller kanskje har du hatt laptopen din i en stund, og merker at den synger på siste vers?
Vi har testet fem maskiner som egner seg som både studentlaptoper og til hverdagsbruk.
Test av fem bærbare maskiner
Vi ba produsentene sende oss bærbare maskiner som passer til disse formålene, med 13- eller 14-tommers skjerm og som koster under 7000 kroner.
Vi tok også med en velomtalt HP-maskin til nesten halve prisen av dette igjen for å se om den holder mål mot sine dyrere konkurrenter. Den har omtrent samme spesifikasjoner som de øvrige, så om den holder mål også på de andre kvalitetene, bør dette kunne være et rimelig godt kjøp.
Felles for dem alle er uansett at det er maskiner vi tror kan takle små til middels store oppgaver, og vi har kastet våre relativt tøffe tester på dem. Siden dette er maskiner ment til auditorier og lesesaler, har vi vektet batteritid og støynivå enda høyere enn vanlig.
Resultater av testen
Resultatet av testen våre kan du se under denne oversikten over spesifikasjoner.
Maskin | Spesifikasjoner | Resultat |
---|---|---|
HP Envy 13 | Gode prosessor- og grafikkytelse, smart design, god lyd, lang batteritid | Best i test |
Lenovo Yoga 2021-modell | Lett, solid design, lang batteritid, høy ytelse | God ytelse, dårlig kamera |
Lenovo Yoga årets modell | Høy ytelse, god byggekvalitet, lang batteritid | Best ytelse, middels kamera |
MacBook Air (M2) | Rent og moderne design, fantastisk skjerm, lang batteritid | Beste MacBook-alternativ |
Det er tydelig at HP i de siste par årene har lagt seg i sæla for å kombinere god ytelse med smakfull design – og det har de etter vår mening klart til gagns med HP Envy 13. Vi klarer ikke annet enn å la oss begeistre av denne vesle herligheten.
Vi finner knapt noen svakheter ved denne maskinen: Den har en jevnt over god prosessor- og grafikkytelse med lekker, smart design som skiller seg positivt ut – til en pris vi mener ikke er så altfor uoverkommelig.
Tastene på det gullfargede tastaturet er dype og gode å taste på, og det er sågar satt av av en egen rad til funksjonsknapper som Home og Page Up/Down. Pekeplaten er også presis og god i bruk.
Attpåtil er skjermen lyssterk og har god fargegjengivelse, og rammene rundt skjermen er smale, noe som gir et ekslusivt inntrykk. Maskinen støyer ikke i det hele tatt – selv ikke når vi kaster alskens stresstester på den.
PCIe-disken på 256 GB yter veldig godt. De Bang & Olufsen-merkede høyttalerne gir veldig god lyd til laptop å være, noe vi ikke hadde forventet av en maskin av denne størrelsen.
De to Lenovo Yoga-modellene vinner testen vår denne gang. Hvilken av dem du bør velge kommer an på hvordan du vil jobbe. De to vinnerne er begge helt fantastiske å bruke, men er ikke like gode på alle områder.
Denne Yogaen, som vi betegner som en 2021-modell fordi den har forrige generasjon prosessor, har for eksempel et skikkelig dårlig kamera og er ikke det beste valget for deg som skal kjøre tunge programmer. Om du klarer deg uten den aller råeste ytelsen – noe de fleste studenter og kontorister absolutt gjør – og ikke bruker eller bryr deg om kameraet, er det denne maskinen du bør gå for.
Den er stilig å se på, lett og har et solid design i aluminium, med detaljer som at skjermen enkelt kan åpnes med en finger. Sistnevnte er ofte en indikator på gjennomført konstruksjon, og er veldig praktisk. Batteritiden er også helt suveren. Vi målte over 13 timer videoavspilling, og selv med variert bruk har denne alle forutsetninger for å vare hele dagen uten lading.
Skjermen er en annen juvel og egner seg fint for bilderedigering. Panelet er i et praktisk 16:10-format som gjør at du får bedre oversikt og plass til flere apper om du multitasker. Oppløsningen er høy, og bildet knivskarpt. En oppdateringsfrekvens på inntil 90 Hz sikrer også jevnere bevegelser på skjermen, og med mettede og presise farger blir alt du ser på mer interessant. Lysstyrken er såpass høy at det ikke er noe stort problem at skjermen er ganske blank.
Tastaturet og pekeplaten er blant de absolutt beste i testen. Tastene er raske, med god demping og lager lite lyd. De har også pen bakbelysning. Glasspekeplaten er på sin side stor, presis og veldig jevn – den lugger aldri.
Mye minne og lagringsplass er med på å fremtidssikre maskinen og sørge for at den takler mange apper og nettleserfaner samtidig. Viften høres neste aldri, og støyer faktisk ikke mye selv når du tyner den. Yogaen har ingen HDMI-port, så her må du kanskje kjøpe til en USB-C- eller Thunderbolt til HDMI-adapter om du vil koble til en del eksterne skjermer.
Maskinen fremstår veldig responsiv og raskt til all normal bruk, og er på omtrent før du har åpnet lokket. Tyngre apper for videoredigering eller modellering ville vi likevel vurdert «årets» Yoga for.
Kameraet er som nevnt også svakt. Virkelig kriminelt dårlig. Så ikke velg denne maskinen om du vil bruke det mye.
De andre av Yoga-modellene i testen, årets modell, er god på det «fjorårsmodellen» ikke hevdet seg helt med. Ytelsen er høyest i testen og helt rå, mens kameraet h
Den beste laptopen i 2024
Ser du etter den beste laptopen i 2024? Da kan vi hjelpe deg. Gjennom årene har vi vurdert og testet hundrevis av enheter fra store bærbare merkevarer som Apple, Dell, HP og Lenovo.
Dette gir oss et godt innblikk i hva som gjør en flott bærbar PC verdt å kjøpe. Vi i TechRadar-teamet har testet alle bærbare modeller du finner i denne topplisten, og sett på ting som konstruksjonskvaliteten til hver enhet, mens vi kjører ytelsestester som presser dem til det ytterste for å se hvor kraftige de er – og batterienes varighet. Disse testene forteller selvfølgelig bare en del av historien – så vi bruker også tid (vanligvis noen uker) på å bruke dem i hverdagen for å virkelig kunne danne oss et bilde av hvor gode de er – for så å kunne gi deg informerte råd om hvilke modeller du burde vurdere.
Beste laptop 2024
Hvis du leter etter den beste laptopen du kan kjøpe akkurat nå, anbefaler vi 13-tommersmodellen av MacBook Air (M2). I både 13-tommers og nyere 15-tommers versjoner er Apples tynne og lette markedsledende laptop – takket være et rent og moderne design, fantastisk skjerm, strålende ytelse og eksepsjonell batterilevetid. 13-tommers modellen er også relativt rimelig, spesielt etter et nylig priskutt.
Å velge den beste bærbare datamaskinen for dine behov trenger ikke å være komplisert – det er her denne guiden virkelig er nyttig. Vi har grundig samlet denne listen over de beste bærbare datamaskinene for å gi deg det definitive utvalget av ypperlige enheter for alle slags budsjetter og bruksområder.
Se også
Hurtiglisten
Velkommen til vår hurtigliste, hvor vi gir deg en rask oversikt over de beste laptopene akkurat nå. Her får du en titt på designet, en kort beskrivelse av hvorfor vi liker den aktuelle laptopen, vår vurdering og hvor du kan kjøpe den. Rull nedover for å lese mer om detaljene for hver bærbar PC.
Beste laptop 2024
Nedenfor finner du mer informasjon om hver laptop som er på topplisten akkurat nå, samt lenker til tester av hver modell.
Best i test
Dette trenger du å vite
Apple MacBook Air (M2, 2022) har store sko å fylle. Forgjengeren var uten tvil den beste bærbare Apple noensinne hadde laget, og den nye modellen, med et nytt design og en kraftigere M2-brikke som kan håndtere stort sett alle daglige oppgaver med letthet, er en verdig etterfølger. Den kanskje mest imponerende funksjonen er den enorme batteritiden, på imponerende 16 timer i testene våre. Men mens det meste er gjort riktig, får man en solid trøkk i prisavdelingen, slik at den havner utenfor manges økonomi.