Finn ut om epilatorer er mer effektive enn barberhøvler når det gjelder hårfjerning. Få tips og råd for bruk av epilatorer og oppnå langvarig resultat. Utforsk Braun Silk-èpi 9 Skin Spa epilatoren og det innovative alternativet, Skarp Technologies' laserbarberhøvel.
Innholdsfortegnelse
Første gangen du skal bruke epilatoren din er det en god ide å bruke den om kvelden. Huden kan bli litt rød og øm etter behandlingen og det kan derfor være godt å ha natten til å komme seg.
Hårene dine skal gjerne være et par millimeter lange for at epilatoren kan få ordentlig fatt. Men de må ikke være for lange, da det kan gjøre prosessen mer smertefull. Et godt råd er derfor å gjøre det to-tre dager etter barbering. Det er også en god ide å eksfoliere huden dagen før du skal epilere, slik at døde hudceller fjernes og risikoen for inngrodde hår minskes.
Du kan også ta en dusj rett før, og vaske kroppen med såpe slik at eventuelle bakterier minskes. Varmen fra badet vil også åpne porene og gjøre det enklere for epilatoren å dra hårene ut.
Epileringsteknikk
Les mer: Spraytan: Alt du skal vite
Kjør epilatoren over huden med hårenes groretning og strekk eventuelt i huden med den ledige hånden, slik at maskinen kan få bedre tak i hårene. Gjør du det mot hårenes groretning kan du risikere å bøye og knekke hårene, slik at hårrøttene ikke blir dratt ut.
Når du fjerner hårene på beina er det enklest å sitte på gulvet, slik at du har god oversikt over hele benet. Mange av epilatorene er også vanntette og kan derfor brukes under dusjen, noe som også kan være smart og tidsbesparende.
Epilator: Braun Silk-èpi 9 Skin Spa
Epilator: Braun Silk-èpi 9 Skin Spa er en populær epilator på markedet. Den koster 2.499 kr og kan kjøpes her.
Saken inneholder annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.
ByttPå Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Se også
Test av epilatorer
Vi har testet både epilatorer og redaksjonens smerteterskel, begge med varierende resultat.
– Dette er jo et torturredskap!, smalt det fra en av testjournalistene der hun stod med et apparat som lovet intet mindre enn 60 hårnapp i sekundet.
For med sol, sommer og nakne legger, måtte vi jo teste en av de mest populære hårfjerningsmetodene foruten barberhøvelen. Nemlig epilatorer. Dette er altså maskiner som lover å nettopp nappe ut legghårene dine, hvilket skal gjøre at det går vesentlig lenger tid mellom hver gang man trenger å tenke på å angripe pelsbeina.
Men behagelig er det ingen som har prøvd å påstå at det er. Hvilket tre av redaksjonsmedlemmene veldig bokstavelig talt fikk smertelig erfare.
Så er jo likevel spørsmålet om det fungerer, og om det har noe for seg å tåle litt smerte for å bytte ut barberhøvelen med en epilator? Svaret ligger et sted mellom «kanskje» og den ene testjournalistens frustrerte bemerkelse, etter å ha testet seks av de mest populære epilatorene på markedet:
– Det ser ut som om jeg har barbert leggene på fylla.
Noen er nemlig helt klart bedre enn andre, både på effektiv napping og smerteintensitet.
En av de beste epilatorene på markedet er Braun Silk-Épil 9 Flex. Den har vist seg å være svært effektiv og gir et langvarig resultat. Selv om den kan være litt smertefull å bruke, så er resultatet verdt det.
Den futuristiske laserbarberhøvelen
Det finnes også andre alternativer til epilatorer og barberhøvler. Et selskap ved navn Skarp Technologies har utviklet en laserbarberhøvel som hevder å gi en tett barbering uten irritasjon eller infeksjoner. Denne laserhøvelen bruker spesialdesignet lys for å kutte hår uten å skade huden. Teknologien er basert på at håret har et spesielt stoff som kuttes når det treffes av lys med en spesiell bølgelengde. Denne innovative løsningen kan potensielt eliminere behovet for tradisjonelle barberhøvler eller epilatorer.
Skulle teknologien faktisk fungere kan sår og irritasjon på huden være en saga blott. I tillegg skal barberhøvelen deres gi en «utrolig» tett barbering, og sikre at huden holder seg glatt lenger enn ved normal barbering.
De påpeker også at høvelen kan brukes på alt av kroppshår, ikke bare det som finnes i ansiktet. I tillegg mener de at lyset er helt ufarlig for øynene.
Skarp Technologies har startet en folkefinansieringskampanje på Kickstarter for å samle inn midler til produksjon av den innovative laserbarberhøvelen. Kampanjen har allerede møtt stor interesse og er nær ved å nå innsamlingsmålet.
Epilatoren og laserbarberhøvelen er to spennende alternativer for hårfjerning, hver med sine fordeler og ulemper. Det er opp til deg å velge det alternativet som passer best for deg og dine preferanser.