Hvor stor datapakke til mobilen trenger du egentlig?

253

I en verden hvor man ofte er mer utenfor sine 4 vegger og WiFi-signalet, så kan det fort påløpe en del mobildata på ditt mobilabonnement. Enten om det er en snap eller andre meldinger som tikker inn, eller om det er en YouTube-video som ikke kan vente til du er hjemme på WiFi, så teller mobildataen oppover. Les mer for å finne ut hvor mye mobildata du trenger og velge riktig datapakke for dine behov.

Enten om du er på farten eller bare slapper av på sofaen, så er mobildata en stor del av hverdagen. Men vet du egentlig hvor mye mobildata du faktisk trenger? Datarollover høres bra og fint ut, men hva med å heller finne et abonnement med riktig mengde data? Da blir det ofte billigere også.

Så mye mobildata trenger du - Har du for mange GB?
Bildekilde: www.bytt.no

Hvor mye mobildata trenger man?

I en verden hvor man ofte er mer utenfor sine 4 vegger og WiFi-signalet, så kan det fort påløpe en del mobildata på ditt mobilabonnement. Enten om det er en snap eller andre meldinger som tikker inn, eller om det er en YouTube-video som ikke kan vente til du er hjemme på WiFi, så teller mobildataen oppover.

Så hvor mye mobildata kreves det for «daglige» gjøremål? La oss se nærmere på noen vanlige bruksmønstre:

«Lite» bruk av mobildata

Ved «lite» bruk av mobilen og din mobildata menes det at man sjeldent bruker mobildata, og at WiFi-bredbåndet står for mesteparten av surfingen. Dette kan inkludere bruken av sosiale medier, nettaviser, eventuell nettshopping og generelt lite surfing. Hvis du er i denne gruppen, kan du fint klare deg med et mobilabonnement som gir deg 1 GB data. I de fleste scenarioer vil du være bedre tjent med å kjøpe en ekstra gigabyte den måneden i året hvor du trenger det. Abonnementer på opp mot 5 GB blir ofte unødvendig og man ender da opp med å betale for en tjeneste man bare bruker 30% av.

Eksempel på mobilabonnement: 1 GB inkludert mobildata

«Normalt» bruk av mobildata

Ved «normalt» bruk av mobilen og mobildata menes det at man bruker mobiltelefonen litt mer hyppig. Dette inkluderer for eksempel å bruke mobilen mye på farten, og mange tar også med seg mobilt bredbånd i ferier og helger. Hvis du er en aktiv bruker av sosiale medier, strømmetjenester som Netflix, YouTube og musikkstrømming, vil du ha behov for mer mobildata. I slike tilfeller kan det være lurt å oppgradere abonnementet til å inkludere mer mobildata.

Så hvor mye mobildata krever egentlig ulike bruksområder?

Databruken på streaming:

- Streaming av Netflix og andre strømmetjenester kan fort forbruke 1 GB i timen når du ser film i standard oppløsning. Hvis du ser i HD eller ultra-HD, kan databruken dobles eller tredobles. Det kan være lurt å laste ned innholdet mens du er tilkoblet WiFi for å se det senere i offline-modus uten å bruke mobildata.

Databruken på YouTube og andre videobaserte sosiale medier:

- Korte videoer på sosiale medier kan forbruke rundt 150 MB i timen. Snapchat, Instagram, YouTube og TikTok bruker mye videostrømming. Snapchat bruker for eksempel 1 MB på bare en 10-sekunders video, YouTube kan sluke opptil 1 GB per time, mens Facebook og Instagram bruker mindre, rundt 100 MB per time. Små filmsnutter krever altså overraskende mye mobildata, så det er smart å sjekke hvor mye data du bruker på disse appene totalt.

Databruken på musikk og podcast:

- Streaming av musikk på tjenester som Spotify eller iTunes krever ikke like mye data som videoer. Avhengig av appen du bruker, kan du regne med et forbruk rundt 100 MB i timen. Podcast bruker normalt noe mindre, mellom 40-90 MB i timen.

Databruken på surfing på nett:

- Bruken av mobilen eller nettbrettet til å lese artikler og surfe på nett bruker relativt lite mobildata sammenlignet med streaming og sosiale medier.

Så hvor mye mobildata trenger du egentlig? Det avhenger av ditt eget bruksmønster og behov. Det kan være lurt å sjekke hvor mye mobildata din mobiltelefon bruker hver måned, og vurdere om du har behov for å oppgradere abonnementet til å inkludere mer data. Bruk gjerne en mobilabonnementstjeneste som Bytt.no for å sammenligne ulike tilbud og finne det som passer best for deg.

Husk også at du kan begrense forbruket av mobildata ved å koble deg til wifi-tilkoblinger når de er tilgjengelige. Dette kan hjelpe deg å spare data og velge en mindre datapakke som passer ditt behov.

Så neste gang du vurderer størrelsen på datapakken til mobilen, ta hensyn til ditt eget forbruk og behov. Ved å velge riktig datapakke kan du spare penger og unngå å betale for unødvendig data. Gjør en grundig vurdering av ditt bruk og utforsk ulike tilbud for å finne det beste mobilabonnementet for deg.

Hvor mye data er egentlig 1GB? - Teknologi
Bildekilde: www.klikk.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

'Hvor stor datapakke til mobilen trenger du egentlig?'

Etter å ha sett på historien og utviklingen av telefoner, kan vi nå se på mobiltelefoni og bredbåndstelefoni. Mobiltelefoni har blitt stadig mer populært, og med innføringen av bredbåndstilkobling har mange norske hjem gått over til bredbåndstelefoni, som vanligvis bruker analoge telefonapparater og en adapter mot internett.

Når det gjelder mobiltelefoni, ble det første automatiske mobiltelefonnettverket kalt NMT-450 åpnet i 1981 og stengt i 2004. Et annet nettverk, NMT-900, ble åpnet i 1986 og stengt i 2001. I 1991 fikk både NetCom og Televerkets tele-mobillisens for å tilby GSM-mobiltelefoni i Norge.

Når det gjelder bredbåndstelefoni, har det blitt stadig mer vanlig å bruke bredbåndstilkobling hjemme. Dette gjøres vanligvis ved hjelp av analoge telefonapparater og en adapter som kobler telefonen til internett.

Mange lurer kanskje på hvor stor datapakke de egentlig trenger for mobilen sin. Dette avhenger av bruksmønsteret til den enkelte bruker. Noen bruker mobilen primært til å ringe og sende tekstmeldinger, og har derfor ikke behov for en stor datapakke. Andre bruker mobilen til å se på videoer, strømme musikk og bruke sosiale medier, og vil derfor ha behov for en større datapakke.

Det er derfor viktig å vurdere sitt eget forbruk og behov når man velger størrelsen på datapakken til mobilen. Man kan også vurdere å bruke wifi-tilkobling når man er på steder med tilgang til internett, for å begrense forbruket av mobildata.

Folk spør også

Er 100gb mye?

100 GB for familien Da kan du strmme veldig mye! For 100 GB fr du 125 timer strmming av VG-TV, 85 timer strmming av NRK nett-TV, 40 timer strmming av Netflix. Dermed er ogs underholdning for hele familien sikret p tur.

Fullstendig svar på www.telio.no


Hvor lenge varer 1 GB data?

Hvor mye er 1 GB data? 1 GB (eller 1000 MB) er mest sannsynlig den minste datapakken du vil ha. Med denne datapakken kan du surfe p nett og sjekke e-post i opptil 40 minutter per dag. Det er ikke s veldig mye, men det holder ofte for de som ikke bruker mobilen s mye.

Fullstendig svar på smoroye.no


Hvor lenge varer 30 GB?

Har du eller partneren din drlig stedsans, men tr ikke bruke karttjenester fordi dataen lper fortere enn brdrene Ingebrigtsen? Med 30 GB kan bruke Google Maps i 600 timer! Det betyr at du kan bruke navigasjon hele veien mellom Oslo og Roma 21 ganger, eller du kan g – noe som tar 460 timer.

Fullstendig svar på www.ice.no


Hvor mye data for å se en fotballkamp?

n fotballkamp = tre gigabyte Hvis man skal se en hel fotballkamp p telefonen, krever det opp mot tre gigabyte data. Og da er det fort gjort bruke opp datamengden man har inkludert i abonnementet ditt.

Fullstendig svar på www.aftenposten.no