Test av større multiromshøyttalere: Denne gang er billigst også best

42

Oppdag den beste multiromshøyttaleren i vår test av større multiromshøyttalere. Vi har vurdert lydkvaliteten til høyttalere som Audio Pro C10 MKII og funnet den rimeligste og beste løsningen. Les videre og opplev romfyllende lyd og naturlig musikkgjengivelse i ditt moderne hjem. Finn den beste prisen på Audio Pro A10 hos Elkjøp, Kjell & Company og Proshop.

Du husker ghettoblasterne fra 80-tallet? Eller – om du er litt yngre – de tidlige variantene av strømmehøyttalere som kom for 15 år siden? Det kom lyd ut av dem, men det var stort sett det eneste positive man kunne si om dem. Lydkvaliteten var jevnt over ikke spesielt god.

La oss så spole kvikt fram til 2021. Nå er situasjonen en ganske annen: Lyden fra strømmehøyttalere med innebygget forsterker er blitt så anstendig at de kan erstatte et ikke altfor dyrt hifi-anlegg bestående av flere bokser.

Hifi-entusiastene griner nok på nesen, men for andre er én boks, eventuelt to bokser i stereo-oppsett, mer enn nok. Disse litt større og mer påkostede strømmehøyttalerne er uansett mer hifi-verdige enn hva de små strømmehøyttalerne vi testet forrige gang er.

Sonos test 2023 - Hvilken sonos er best
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Multiromshøyttalere med imponerende lydkvalitet

I tillegg kan slike høyttalere enkelt settes opp i en multiromsløsning der høyttalerne er plassert i ulike rom i huset eller leiligheten, og vi kan styre hvilke enheter musikken strømmes til. Heri ligger muligheter som ikke eksisterte i musikk-streamingens barndom.

Men hvor gode er slike høyttalere egentlig? Og hvilke leverer den beste lydkvaliteten? En test av dette er en takknemlig syssel på mørke og kalde kvelder der covid-19 legger en ekstra skygge over tilværelsen. Da er det bare å finne frem spillelistene med vante testlåter og favoritt-trudelutter, spisse nyvaskede ører og krølle seg sammen i sofaen foran høyttalerne.

Real kos i koronaens tid, altså.

Vår test av seks slike høyttalere viser at kvaliteten er blitt høy. Testen viser at flere av dem spiller veldig høyt – de leverer rett og slett lyd som enkelt fyller store rom – og det uten at lydkvaliteten lider nevneverdig. Flere av høyttalerne leverer også overraskende god lydkvalitet.

C10 MkII - Audio Pro - Play Nice
Bildekilde: www.audiopro.com

Testede høyttalere

I vår test har vi inkludert følgende produkter:

  • Audio Pro C10 MKII
  • [Insert other tested models]

Med naturlig musikkgjengivelse og romfyllende lyd kommer Audio Pro C10 nærmest fullverdig Hi-Fi. Den lave prisen gjør dessuten at vi kan si: Billigst er best.

Dette er den andre versjonen av denne høyttaleren - MKII - og den mangler det karakteristiske bærehåndtaket i lær, som forrige versjon hadde. C10 MKII er middels stor, har industrielt design og fås i hvit, grå og svart. Den har et kontrollpanel med knapper på toppen.

Den spiller musikk direkte fra de viktigste strømmetjenestene, lar deg strømme via Apples Airplay2, Google Cast (Chromecast) og Bluetooth, dog ikke Bluetooth med aptX-kodek. Akkurat det kan ses som lite viktig, siden de fleste vil bruke...

Multiromshøyttalere for det moderne hjemmet

Tiden hvor man kun hadde et stereoanlegg i stua er på mange måter over, til fordel for wifi-tilkoblede høyttalere sirlig plassert der det passer rundt om i boligen. Så kan man strømme musikk i akkurat de rommene det er nødvendig, siden høyttalerne snakker med hverandre og sørger for å synkronisere lyden.

Slik multiromsteknologi har lenge vært nærmest ensbetydende med Sonos, men utvikling av plattformer som Google Cast og Apple Airplay 2 har etter hvert gjort det enkelt for produsenter uten egen multiromsteknologi å kaste seg på bølgen.

Det har også hatt den positive konsekvensen for forbrukeren at det har blitt relativt enkelt å blande høyttalere fra ulike produsenter: Via Airplay 2 kan du for eksempel ha en Bose på badet, en B&O på kjøkkenet og en Sonos i stua og spille samtidig på alle sammen, i alle fall gitt at du har Apple-produkter som kan brukes til å styre det hele. Apples hage er som kjent fortsatt relativt godt innmurt, og akkurat det kommer neppe til å endre seg med det første.

Oppdatert juli 2023: La til Sonos Era 100 og Apple HomePod Gen 2. Fjernet utgåtte modeller og justerte noen karakterer.

TEST: Tangent PreAmp II og PowerAmpster II – Minisett til minipris
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Wifi-strømming vs. Bluetooth

Fordelene med wifi-basert strømming versus Bluetooth er mange: Først og fremst slipper du at musikkstrømmingen okkuperer lydutgangen på mobilen eller laptopen din, så du slipper at alle varslinger spilles av i høyttalerne, for eksempel. For det andre har vanligvis wifi hakket bedre rekkevidde, og ikke minst slipper du å forholde deg til Bluetooth-standardens begrensninger hva gjelder båndbredde. Moderne taleassistenter som krever nettilgang spiller naturligvis også bedre på lag med høyttalere som har tilgang til wifi.

Testresultater og anbefalinger

I denne testen har vi tatt for oss det som stort sett er de minste og mest grunnleggende høyttalerne til hver produsent - Sonos One og så mange vi fikk hendene på av aktuelle konkurrenter, om du vil. En del av disse har vi hatt inne til test før, en del er nye, og uansett er det første gang vi har hatt anledning til å stille dem opp på rekke og rad og sammenlikne lyden direkte.

Dette er modellene vi har hatt til test:

  • [Insert tested models]

Som vi ser varierer prisene fra snaue 2000 kroner til nærmere 4000 kroner.

I testen har vi i hovedsak fokusert på lydkvalitet. Høyttalere av denne størrelsen er åpenbart ikke lagd for de største hifi-opplevelsene, men spesielt derfor har det vært veldig nyttig å kunne stille dem opp og sammenlikne høyttaler for høyttaler.

Den beste multiromshøyttaleren i 2023

Om du vil vite hvilken multiromshøyttaler som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett!

Etter å ha gransket alle aktuelle ekspert-tester, pratet med ekspertene og viktigst av alt – fått greie på hvilke høyttalere vanlige forbrukere liker aller best, har vi kommet frem til at Audio Pro A10 er den beste multiromshøyttaleren i 2023.

Audio Pro A10 er en multiromshøyttaler med naturlig musikkgjengivelse og romfyllende lyd. Den leverer høy kvalitet til en rimelig pris.

Prisinformasjon

Du kan finne den beste prisen for Audio Pro A10 hos følgende butikker:

Butikk Pris Inkl. frakt
Elkjøp 1541 kr 49 kr
Kjell & Company 1590 kr Inkl. frakt
Proshop 1699 kr Inkl. frakt

Vi anbefaler deg å sjekke disse butikkene for å finne den beste prisen på Audio Pro A10.

Med en multiromshøyttaler kan du nyte god lyd i alle rom i hjemmet ditt. Velg det systemet som passer dine behov og ønsker, og opplev fleksibiliteten og kvaliteten som multiromshøyttalere kan tilby.

Folk spør også

Hvilken JBL PartyBox er best?

JBL PartyBox 110 er intet untak, og med blinkende lys og stor formfaktor fr du mye feststemning for pengene her. CNET kaller JBL PartyBox 110 for den beste brbare partyhyttaleren, og RTINGS sier den er et godt og rimeligere alternativ til storebroren 310.


Hvilken Harman Kardon er best?

I siste rs test var det Harman Kardon Onyx som tok hjem seieren og som i tillegg ble rets beste trdlse hyttaler.

Fullstendig svar på www.lydogbilde.no


Videoer

Watch THIS Before You Buy A Multi Room Smart Speaker!: Edifier MS50A Review 🤫

Multi-Room Speakers Reviewed | The Gadget Show