Vi har kjørt Audis elektriske millionglis

47

Audi har nylig presentert sin e-tron GT, og vi har hatt gleden av å teste denne elektriske superbilen på norske vinterveier. Les mer om prisene, utstyrsvariantene og sammenligningen med Taycan.

Introduksjon

Audi har nylig presentert sin e-tron GT, og vi har hatt gleden av å teste denne elektriske superbilen på norske vinterveier. E-Tron GT er Audis svar på Porsches Taycan, men med en mer attraktiv pris i Norge. Importør Møller hevder at prisen ligger rundt 150.000 kroner under en tilsvarende Taycan-modell, og det er ingen tvil om at de har rett. Artikkelen vil gå nærmere inn på prisene og utstyrsvariantene til e-tron GT, samt sammenligne den med Taycan.

Audi klar med sin første elektriske stasjonsvogn
Bildekilde: www.motor.no

Pris og utstyr

E-Tron GT er tilgjengelig i tre utstyrsversjoner: standard, Plus og Pro. Den rimeligste modellen har en startpris på 899.900 kroner, mens Plus- og Pro-versjonene koster henholdsvis 949.900 og 999.900 kroner. Plus-versjonen byr på Matrix LED-lys, ryggekamera, assistentpakke og oppvarmet ratt, mens Pro-versjonen kommer med Bang & Olufsen-lydsystem, adaptiv luftfjæring og oppvarmede bakseter. I tillegg til disse variantene finnes det også en RS e-tron GT, som er den mest kraftfulle og dyreste modellen i serien, med en startpris på 1.269.900 kroner.

Priser og utstyr for Audi e-tron GT-modellene
Modell Startpris Utstyr
Standard 899.900 kr -
Plus 949.900 kr Matrix LED-lys, ryggekamera, assistentpakke, oppvarmet ratt
Pro 999.900 kr Bang & Olufsen-lydsystem, adaptiv luftfjæring, oppvarmede bakseter
RS 1.269.900 kr Ekstra kraft, fullt utstyrt
Familiebil med 600 hk – dette er nye Audi RS 6
Bildekilde: www.tv2.no

Design og ytelse

E-tron GT er bygget på samme plattform som Taycan og har lignende ytre dimensjoner. Designmessig er Taycan kanskje noe mer spennende og muskuløs, mens e-tron GT har et mer klassisk Audi-utseende. Begge bilene deler den unike egenskapen med "fotgarasje", hvor det ikke er noen batteripakke under baksetet.

Når det gjelder ytelsen, tilbyr e-tron GT imponerende akselerasjon og kraft. RS-versjonen kan akselerere fra 0 til 100 km/t på utrolige 3,3 sekunder, mens de andre variantene også har imponerende ytelser. Selv om de ikke matcher en Tesla Model S eller de kraftigste versjonene av Taycan og e-tron GT, er de fortsatt svært imponerende.

Se også

Batteri og lading

E-tron GT benytter en 800-volts arkitektur, noe som muliggjør svært effektiv lading. Batteriet har en kapasitet på 100 kilowattimer og kan lades fra 5 til 80 prosent på under 25 minutter. På bare 10 minutter kan man oppnå en ladekapasitet som gir en rekkevidde på 300 kilometer. Dette er betydelige fordeler når det gjelder praktisk bruk og langkjøring.

KSU.NO - Mer elektrisk fra Audi
Bildekilde: ksu.no

Konklusjon

Audis e-tron GT er en imponerende elektrisk superbil som gir god valuta for pengene i forhold til konkurrentene. Med en konkurransedyktig pris og imponerende ytelse, er e-tron GT et attraktivt valg for de som ønsker en elektrisk luksusbil. Modellserien tilbyr ulike utstyrsnivåer og priser som passer ulike kundesegmenter. Med rask lading og god rekkevidde er dette en bil som også er praktisk å bruke til langkjøring. Audi har virkelig levert med e-tron GT, og den vil definitivt gi konkurrentene en god kamp.

Råkjøring: Audi-eiere med dieselbil råkjører mer enn de med elbil
Bildekilde: www.tv2.no

Folk spør også

Hvor langt kan en Audi e-Tron kjøre?

Det gjr at rekkevidden med det strste batteriet er opp til ca. 582 km / Sportback opp til ca. 600 km.

Fullstendig svar på www.audi.no


Hvor mye koster en ny Audi e-Tron?

Audi e-tron Startpris. 571,82 k – 793,32 k kr.Rekkevidde. 307 – 446 km.Forbruk / 100 km. 21,4 – 24,6 kWh.Drivhjul. Alle.Egenvekt uten frer. 2 376 – 2 583 kg.Bagasjerom. 615 – 660 l.Nyttelast. 492 – 604 kg.Tilhengervekt. 492 – 604 kg.


Når kom Audi e-Tron?

Audi e-tron tok Norge med storm da den ble lansert i 2018, og ble Norges mest solgte bil i 2020. Med lanseringen av e-tron GT, Q4 e-tron og n ogs e-trons arvtager, Audi Q8 e-tron, fortsetter Audi sin satsing p brekraftig premium mobilitet.

Fullstendig svar på www.audi.no


Hvor mange hk har en e-tron 55?

Audi e-tron 55 SUV 95 kWh 408 hk WLTP 417 km.