Honda e – Elbil utviklet for Norge

160

Les om Hondas sjarmerende elbil Honda e, spesielt utviklet med tanke på norske veiforhold og urbane miljøer. Utforsk de innovative funksjonene og konkurransedyktige priser. Bestillinger tilgjengelig fra sommeren 2020.

I en verden som stadig blir mer bevisst på behovet for bærekraftige transportløsninger, har elbiler blitt stadig mer populære. En av de kommende elbilene som skiller seg ut er Hondas sjarmerende lille Honda e. Denne bilen har blitt utviklet med tanke på urbane miljøer og har spesielle funksjoner og egenskaper som er tilpasset norske veiforhold.

Neste år kan det bli lov med selvkjørende biler i Norge - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Presentasjon av Honda e

På bilmessen i Frankfurt ble produksjonsversjonen av Honda e offisielt presentert. Bilen er i stor grad identisk med prototypen, med unntak av den lysende Honda-logoen i front og noen interne endringer for å oppfylle veikrav. Honda e skiller seg ut med sitt sjarmerende design og innovative teknologi.

TX5: Se hvilket bilmerke som kommer til Norge
Bildekilde: www.tv2.no

Spesifikasjoner og funksjoner

Honda e leveres i ulike versjoner, og alle kommer med kameraer i stedet for tradisjonelle speil. Dette gjelder også bakspeilet. Dashbordet er utstyrt med to store skjermer, og bilen har soltak og LED-lys som standard. Batterikapasiteten er 35,5 kWh, noe som gir den en rekkevidde på over 200 kilometer. Bilen har også hurtigladingsteknologi som gjør det mulig å lade batteriet fra 0 til 80 prosent på kun en halvtime.

Se også

Utviklingen av Honda e med Norge i fokus

Norge har vært et viktig land i utviklingen av Honda e. Første gang Honda besøkte et land under utviklingsprosessen, var det Norge de valgte. Formålet med besøket var å studere infrastrukturen, veiforholdene og bruken av elbiler i Norge for å tilpasse Honda e til norske forhold. Dette gjør at man kan si at deler av bilen faktisk er utviklet spesielt for Norge.

Prosjektleder for Honda e, Kohei Mitomi, uttaler at den opprinnelige planen ikke var å utvikle en elbil, men heller å utvikle en liten bil som passer til urbane miljøer. Etter grundig undersøkelse ble det klart at en elektrisk drivlinje var den mest passende løsningen med tanke på nullutslipp og lavt støynivå i byene. Den avanserte teknologien i Honda e, som de store skjermene og kameramonitorer, er med på å gi bilen et vennlig og moderne design.

​Nye Ford Mustang Mach-E ble den mest solgte bilen i Norge i juli | Ford  Motor Norge AS
Bildekilde: ford-no.mynewsdesk.com

Reservasjoner og tilgjengelighet

Reservasjoner for Honda e har ikke nådd forventet nivå, men det er over 40 000 interessenter på europeisk plan. Honda Nordic er likevel tilfreds og er sikre på at etterspørselen vil øke når folk får mer informasjon om priser og rekkevidde. Forhandlere i Norge vil starte å ta imot bestillinger på Honda e fra denne måneden, og levering av bilene er planlagt å starte fra sommeren 2020.

Priser for Honda e:

Versjon Pris
Standard XX kr
Advanced XX kr
Pro XX kr

Honda e vil bli tilgjengelig for bestilling i flere europeiske land, inkludert Norge, Storbritannia, Tyskland og Frankrike. Dette viser betydningen av markedet for elbiler i disse landene og Hondas satsning på å tilby elektriske kjøretøy som passer til deres behov.

Norges mest moderne demonteringsanlegg for skadde biler åpnet - Kretsløpet
Bildekilde: kretslopet.no

Konklusjon

Honda e er en elbil som er spesielt utviklet med tanke på urbane miljøer og norske veiforhold. Honda har tatt hensyn til norske kunders behov og tilpasset bilens funksjoner og egenskaper deretter. Med sin sjarmerende design, avanserte teknologi og konkurransedyktige priser, er Honda e en attraktiv elbil for norske forbrukere som ønsker å kjøre miljøvennlig.

Se også

Hva vil Wiki fortelle oss?

– Deler av denne bilen er i praksis utviklet for Norge.