Sony lanserer Xperia E4 - En rimelig mobiltelefon med forbedret skjerm og oppløsning

44

Sony har nylig lansert Xperia E4, en rimelig mobiltelefon med en større skjerm og bedre oppløsning enn forgjengeren E3. Denne budsjettmodellen er priset til kun 990 kroner og har en skjermstørrelse på 5 tommer med en oppløsning på 960 x 540 piksler. Les mer om tekniske spesifikasjoner og tilgjengelighet.

Sony har nylig lansert sin nyeste tilskudd til Xperia E-serien, nemlig Xperia E4. Denne budsjettmodellen kommer med en større skjerm og bedre oppløsning sammenlignet med forgjengeren E3. Xperia E4 er priset til kun 990 kroner, og tilbyr en skjermstørrelse på 5 tommer med en oppløsning på 960 x 540 piksler. Selv om oppløsningen kanskje ikke er det mest imponerende, er det en betydelig oppgradering fra E3 sin 854 x 480 piksler over 4,5 tommer skjerm.

TEST: Sony Xperia 1 V – Sony Xperia 1 V er nesten perfekt
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Tekniske spesifikasjoner

Xperia E4 er utstyrt med en uspesifisert, firekjerners prosessor på 1,3 GHz og en tokjerners utgave av grafikkprosessoren ARM Mali-400. Den har også 1 GB minne og 8 GB flashminne for lagring, som kan utvides til 32 GB ved hjelp av et mikro-SD-kort. Batteriet har en kapasitet på 2300 milliamperetimer, som ifølge Sony skal holde til 12 timer og 43 minutters taletid, 29 dagers standby-tid, to døgn med musikkavspilling eller omtrent seks og en halv time med videoavspilling.

Xperia E4 har et 5-megapiksel kamera på baksiden og et 2-megapiksel frontkamera. Den fysiske størrelsen på mobilen er målt til 13,7 cm x 7,2 cm x 1,05 cm, og den veier 144 gram.

TEST: Sony Xperia 1 IV – Små forbedringer for de kresne
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Tilgjengelighet og farger

Xperia E4 vil være tilgjengelig i norske butikker fra midten av februar. Den vil være tilgjengelig i fargealternativene sort eller hvit. Prisen for denne modellen vil, som nevnt tidligere, ligge på 990 kroner.

Xperia E4g - En oppgradering med 4G

I tillegg til Xperia E4 har Sony også lansert Xperia E4g, som er en oppgradert versjon av E4. Denne modellen har også 4G-hastighet, med nedlasting opp til 150 Mbit/s og opplasting opp til 50 Mbit/s. E4g har en litt mindre skjerm på 4,7 tommer, men med samme oppløsning som E4. Den har også fått NFC-teknologi og en raskere prosessor på 1,5 GHz. Xperia E4g vil være tilgjengelig i butikkene i løpet av april måned.

Sony Xperia 5 V 128GB Black - Talkmore
Bildekilde: nettbutikk.talkmore.no

Konklusjon

Sony fortsetter å imponere med sin Xperia E-serie ved å tilby brukervennlige og kostnadseffektive mobiltelefoner. Xperia E4 og E4g er begge gode alternativer for de som ønsker en rimelig mobiltelefon med flere av de viktige funksjonene man kan forvente. Med en pris på under tusen kroner er Xperia E4 et godt valg for de som ønsker en pålitelig mobiltelefon til en rimelig pris.

Sony Xperia 5 V 128GB Blue - Talkmore
Bildekilde: nettbutikk.talkmore.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Dette er Sonys nye Xperia-mobil til under tusen kroner. Mobiltelefoner har eksistert siden midten av 1950-årene, og det første mobiltelefonnettet i Norge ble opprettet i 1966. Det var likevel ikke før GSM-nettet kom i 1993 at mobile telefonapparater begynte å få en overkommelig pris og størrelse for de fleste. I tidsperioden før GSM ble tatt i bruk var NMT 450 og etter hvert NMT 900 de dominerende telefonsystemene for mobile telefoner. Telefonene var store og dyre, og de ble fastmontert i bil. Ordet «mobil» er opprinnelig latinsk og betyr «bevegelig», og mobiltelefonen kalles mobil fordi den kan tas med nesten overalt.

Mobiltelefonene brukte opprinnelig frekvensmodulering (FM), men for tiden benyttes forskjellige digitale modulasjoner. Mobiltelefoni skjer i dag ved overføring av digitale informasjonspakker, som skilles fra hverandre i nettet ved enten å sendes i kodet (CDMA) eller i tidsdelt (TDMA) kanalaksess.

Den europeiske, og etter hvert globale, standarden for mobil taletelefoni er GSM, mens USA og andre deler av verden benytter DSC1800, iDEN, cdmaOne, TDMA, og enkelte andre standarder. De ulike standardene er ikke kompatible med mindre mobiltelefonapparatet er satt opp for dual-band, tri-band eller quad-band mottak. Dette gjør det for eksempel mulig å benytte europeiske apparater i Amerika, og til dels omvendt.

Videoer

PLAYSTATION - PHONE!

Car CAMPING in the RAIN - No TENT

Arnt Unboxer; Sony Xperia Z1 (Norsk!)

Det bedste på MWC 2019 - Elgiganten

Life In A Day 2010 Film

Marc Travels - Electric Motorcycle Adventure to New Zealand! Gear, Problems & Budget

The Real Story of Paris Hilton | This Is Paris Official Documentary

GoPro HERO7 Black – hvad er nyt?