Massiv syvseter: Her er Volvo EX90 i Norge

66

Les om Volvos etterlengtede elbil, Volvo EX90, med syv seter. Bli kjent med kjennetegnene, den luksuriøse interiøret og den eksklusive varianten Exellence. Sammenlignet med konkurrentene i elbilmarkedet, har Volvo EX90 en god rekkevidde og romslig bagasjeplass.

Volvos EX90 er en bil mange nordmenn venter på, og tirsdag var den på sin første norgesvisitt.

Den drøyt fem meter lange bilen er elbil-erstatningen for Volvos flaggskip XC90, og blir en av relativt få elbiler med tre seterader og sju seter - sammen med blant andre Mercedes-flaggskipet EQS SUV, Nio ES8, Tesla Model X og BYD Tang, som jo sånn sett også blir de mest naturlige konkurrentene.

Massiv syvseter: Her er Volvo EX90 i Norge - Diskuter artikler (Tek.no) -  Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Kjennetegn ved Volvo EX90

For å oppsummere de «vitale mål» er nøkkeltallene for EX90 som følger:

Mål Verdi
Lengde Ca. 5 meter
Rekkevidde Rundt 500 kilometer
Bagasjeplass Større enn Mercedes-Benz EQS SUV, men litt mindre enn Nio ES8

EX90 er rundt ti centimeter kortere enn Mercedes-Benz EQS SUV og syv centimeter kortere enn ES8. Til tross for dette har den bedre bagasjeplass enn EQS, i alle fall i oppgitte liter. Rekkevidden til EX90 ligger noe bak EQS SUVs 611 kilometer, men den er også priset lavere.

Bilen vil i utgangspunktet kun være tilgjengelig i Norge med utstyrsnivået «Twin Ultra», som inkluderer det meste av utstyr Volvo tilbyr. Det er også mulig å velge en «Performance»-oppgradering for kraftigere motorytelser.

Frakt, levering, service og vedlikehold i tre år er inkludert i disse prisene. Noen få tilvalg er tilgjengelige, som oppgradering til 22-tommers felger og en parkeringsassistent.

Det er viktig å merke seg at disse tallene er preliminære, da bilen ennå ikke er satt i produksjon. Historien har imidlertid vist at endringer i slike tall vanligvis er positive.

Volvos største elbil: 585 kilometer rekkevidde, syv seter og nesten to års  leveringstid på EX90 - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Luksus og komfort

Ved første øyekast virker det som om Volvo har gjort en ypperlig jobb med innvendig utforming av EX90. Den tredje seteraden er faktisk mulig å bruke også for voksne, selv om det naturligvis er noe begrenset plass i høyden.

Både på tredje og andre seterad hjelper det betydelig for beinplassen at Volvo har satt setene foran på «stylter», slik at det er god plass til å skyve beina inn under. Dette bidrar til en bedre beinplass.

Se også

Nyheter 12.05.2024, 01:28
Er 100gb mye?
Nyheter 20.03.2024, 13:42 64
Hvilke iPhone kan ha iOS 16?
Nyheter 10.01.2024, 12:41 65
Kan en 12 åring ha Snapchat?

Volvo EX90 Exellence

Volvo har også lansert en modell kalt Exellence, som har fokus på luksus og komfort. Denne modellen har kun fire seter og har fjernet de bakerste setene i sjuseteren EX90. I stedet har den to kapteinstoler i ull og en romslig midtkonsoll med en vinkjøler bak.

Setene i Exellence er godt trukket tilbake, og passasjerene kan legge seg godt bakover og strekke på bena i liggesetene. Massasje-funksjon er også tilgjengelig, og med krystallkula fra Orrefors kan man velge ønskede dufter i kupeen.

Bilen har ekte trepaneler og kunstskinn laget av bearbeidede tomflasker. Ullsetene er blant de kuleste funksjonene i denne modellen.

Volvo EX90 Exellence bygger på samme teknikk som den vanlige modellen og har lidar som standard.

Volvo EX90: Derfor vil nordmenn gå amok over denne elektriske syvseteren -  YouTube
Bildekilde: www.youtube.com

Konklusjon

Volvo EX90 er en massiv syvseter elbil som har vekket stor interesse blant nordmenn. Med sin gode rekkevidde, romslige bagasjeplass og luksuriøse interiør, er den en sterk konkurrent i elbilmarkedet. Mens den vanlige modellen tilbyr sju seter, har Volvo også lansert en eksklusiv variant kalt Exellence, som fokuserer på luksus og komfort med kun fire seter og ekstra funksjoner.

Med alle disse egenskapene er det ingen tvil om at Volvo EX90 vil tiltrekke seg oppmerksomheten til norske bilkjøpere og være et attraktivt valg for de som leter etter en romslig og luksuriøs elbil.

Her er Volvos nye toppmodell: Volvo EX90 - Presserom Volvo Car Norway AS
Bildekilde: www.media.volvocars.com

Folk spør også

Når kommer EX90 til Norge?

Bilen er fortsatt ventet til Norge i 4. kvartal 2024. EX90 skal bli Volvos nye flaggskip. Det er en stor elektrisk SUV med sju seter og batteri p 111 kWt, rekkevidde p 585 kilometer og motorytelse p inntil 517 hestekrefter.

Fullstendig svar på www.tv2.no


Når kan EX90 leveres?

Volvo EX90 skal frst lanseres i USA og Kina, der bilene ogs produseres, fr den kommer til Europa. Da ser det fortsatt ut til at selskapet er i rute til kunne levere biler i 2024.

Fullstendig svar på www.elbil24.no


Hva vil Volvo EX90 koste?

Volvo EX90. Pris fra: Kr. 979.900, med service og vedlikehold inkludert. EX90 Twin Ultra: 107 kWt (netto) batteri, Rekkevidde 585 km, 408 hk/770 Nm, 0–100 km/t 5.9 sek, toppfart 180 km/t.

Fullstendig svar på www.motor.no


Hvor stort er bagasjerommet på Volvo XC90?

Hvor stort bagasjerom har Volvo XC90? Bagasjerommet i Volvo XC90 har en kapasitet p 640 liter.

Fullstendig svar på www.bilia.no


Videoer

NEW 2024 Volvo EX90 Luxury Seven Seater SUV - Exterior and Interior 4K

Volvo EX90 REVIEW exterior interior of the 7-seater EV