Musk: Supercharger skal oppgraderes til 300 kilowatt

63

Teslas administrerende direktør, Elon Musk, kunngjorde at selskapets Supercharger-nettverk skal oppgraderes til 300 kilowatt. Oppgraderingen vil redusere ladetiden og gjøre langturer mer praktiske for Tesla-eiere.

Bakgrunn

Teslas administrerende direktør, Elon Musk, kunngjorde på Twitter at selskapets Supercharger-nettverk skal oppgraderes fra maksimalt 250 kilowatt til 300 kilowatt. Dette skjedde som svar på en rangering utført av Car and Driver etter å ha kjørt flere ulike elbiler over en distanse på over 1000 miles (ca. 1600 km) gjennom fire stater i USA.

I rangeringen tok Tesla-modellene Model S, Model 3 og Model Y med seg alle pallplassene. Effektivitet og tilgjengelighet på ladestasjoner var avgjørende i konkurransen, da det handler om å minimere ladetiden for å kunne reise fra A til B så raskt som mulig. Den raskeste ikke-Tesla-bilen i testen var Ford Mustang Mach-E.

Elon Musk bekrefter at Supercharger V3 øker til 300 kW
Bildekilde: www.motor.no

Oppgradering av Supercharger-nettverket

Elon Musk påpekte at de nye versjonene av Model S har lengre rekkevidde og raskere lading. Han anbefalte at Model 3 og Model Y bruker Long Range-versjonen, da Performance-versjonene er designet for maksimal hastighet og styring, ikke maksimal rekkevidde. Musk la også til at Supercharger-nettverket vil bli oppgradert til å støtte 300 kilowatt, og at dette vil være til stor hjelp.

Med en oppgradering til 300 kilowatt vil Supercharger-nettverket tilbys blant de raskeste laderne tilgjengelig langs veiene. Det er imidlertid verdt å merke seg at Ionitys ladere allerede er på 350 kilowatt. Noen få andre ladere, som Recharge, tilbyr også 350 kW-ladere, men de er foreløpig sjeldne.

Det bør også bemerkes at kun elbiler med 800 volts arkitektur kan lade med de høyeste hastighetene hos Ionity, mens Tesla fortsatt jobber med 400 volt.

Supercharger: Nå skal det bli enda litt enklere å være Tesla-eier
Bildekilde: www.tv2.no

Fremtidige muligheter og utfordringer

Det er foreløpig uklart hvilke biler som vil være i stand til å dra nytte av den oppgraderte ladeeffekten på 300 kilowatt. For øyeblikket er det bare Long Range- og Performance-versjonene av Model 3 og Model Y som kan dra full nytte av dagens 250 kW-effekt fra Supercharger V3. Noen nyere versjoner av Model S og Model X kan også lade med 225 kW etter en programvareoppdatering.

For å oppnå slike ladeeffekter må man vanligvis bruke bilens navigasjonssystem for å finne Supercharger-stasjoner, slik at bilen kan forberede batteriet for optimal ladehastighet før ankomst. Det er verdt å merke seg at det er få andre biler på markedet som kan lade med lignende effekter.

Andre elbiler, som Porsche Taycan og Audi e-tron GT, kan lade med opptil 270 kilowatt, og det er ventet at Porsche vil komme med en oppgradering til 350 kilowatt. Nye Hyundai Ioniq 5 og kommende Kia EV6 kan lade med litt over 220 kilowatt.

Se også

Konklusjon

Elon Musk har bekreftet at Teslas Supercharger-nettverk vil bli oppgradert til å støtte 300 kilowatt. Dette vil bidra til å redusere ladetiden for Tesla-eiere og gjøre langturer mer praktiske, spesielt med tanke på det allerede godt utbygde Supercharger-nettverket.

Det er fortsatt raskere ladestasjoner på markedet, som Ionitys 350 kW-ladere, men Teslas oppgradering vil plassere dem blant de raskeste laderne langs veiene. Med stadig økende ladehastigheter i elbilmarkedet, er det klart at utviklingen fortsetter å gå fremover.

Tesla Supercharger V3 Network is being upgraded to 300 kW for faster  charging
Bildekilde: www.teslarati.com

Folk spør også

Hvor mange kW Tesla Supercharger?

Alle V4 Superchargers er utstyrt med en lengre kabel, noe som gir enkel tilgang for alle elbiler. V4 sttter for yeblikket ladehastigheter p opptil 250 kW per bil, og er fremtidssikret for oppdateringer og nye funksjoner.

Fullstendig svar på www.tesla.com


Hva koster Supercharging?

De rimeligste og dyreste Alle med 7,60 kroner per kWt. Hyeste pris 2. september var 6,30 kroner per kWt. TOCN.no melder at gjennomsnittsprisen n er 6,17 kroner per kWt, en oppgang p 1,23 kroner (24,69 prosent) siden starten av september 2022.

Fullstendig svar på elbil.no


Hvor mange Tesla Supercharger er det i Norge?

Tesla har mer enn 50 000 Superchargere globalt. I Norge teller nettverket 114 Supercharger-stasjoner med til sammen 1741 ladestolper.

Fullstendig svar på itavisen.no


Hvor mange kW for å lade Tesla Y?

Model Y leveres med 11 kW/16A (400V, 3-fas) som ombordlader. Da tar fullading 6-7 timer for Long Range og Performance og 5-6 timer for RWD. Med 7,2 kW/32A (230V, 1-fas) 10-12 timer og 8-9 for RWD, og med 3,6 kW/16 A anslagsvis 20-21 timer og 17-18 timer.


Videoer

Tesla V4 Supercharger // Megawatt Charging for the Masses

What are friends for! #thehamiltoncollection #bugatti #laferrari

which model does Elon musk use? #tesla #modelx #luxurycars

Charging and the Wunderbox | Tech Talks | Lucid Motors

⚠️*TRUSTS TESLA AUTOPILOT* ⚠️ IMMEDIATE REGRET 😳🛑 ALMOST CRASHES ⚠️ WOULD YOU TRUST THIS⁉️ #Shorts

Out-of-Warranty Tesla Battery Life: The TRUTH

Elon Musk: "The End of 4680! This ALL NEW Batteries Material Tech Change Everything 2024!" (MIX)

Tesla battery degradation and replacement after 400,000 miles